Valborgsmässoafton

image66
Jag har varit lite slö med att skriva på bloggen i två dagar nu, men lovar att skärpa mig.
I dag är det Valborgsmässoafton och jag är ledig - är ju tidningsfri dag i morgon!
Jag och Lelle har haft en lugn och skön dag. Vi vaknade och sedan gjorde jag amerikanske pannkakor till frukost.
Efter det åkte vi och handlade - lite mat för veckan och så. När vi packat upp hemma så promenerade vi ner till stan och åt thaibuffé på Big Buddah, sedan strosade vi lite i affärer.

Har precis ätit en underbar middag - Lelle gjorde sina supeprgoda hemmagjorda hamburgare!! Nu är vi så trötta och mätta ... vill bara gå och lägga oss! ;-)
Ska bara slappa i soffac och kolla på en film, "Dejavu", som vi hyrt. Har hört så olika tycken om den så det ska bi spännande att se och bedömma själv nu.
Klockan 21 tänder de majbrasan nere vi Pålsjö strand - vi ska promenera ner dig och titta.

Hoppas ni också får en trevlig Valborg!!!

Mysigt ställe


Nu har vi varit på konferens i Ånhult, strax utanför Örkelljunga. Kolla in stället - var ju hur fint och mysigt som helst!
Vädret var också fantastiskt. Över 20 grader soch sol...
Vi åkte dit i går efter jobbet (vid 18-tiden). Jag, Malin och chefen äkte först - vi fixade middag till de andra som kom en timme senare. Vi åt  fisksoppa och drack lite vitt vin till. Supergott!

Efter det plockade vi undan och gjorde sedan ett öl-test. 10 öl prövades - och och det var rätt svårt måste jag erkänna. Resultatet komme i tidningen nån dag framöver. ;)
Efter öl-drickandet behövde vi röra på oss så vi gick in i den andra byggnaden (fanns fyra?!) och spelade rundpingis. Skitkul!!!

Tillbaka i huset kom spelet Orangino fram - oj så kul vi hade. Blev många förvånaden svar och roliga diskussioner.
I säng kom vi först vid halv fyra.

Klockan åtta i dag var det frukost. Alla var uppe - men var rätt sega. För mig var det mest sömnbrist - för jag drack bara lite av varje öl samt tre vinglas på hela kvällen. Efter vi ätit så pratade vi tidning ända fram till klockan 16 - med avbrott för lunch och några kortare bensträckare. (bland annat promenade vi ner till den vackra bäcken)

Nu är jag hemma igen. Lelle är ute med en kompis och käkar middag och jag bara latar mig i soffan och glor på tv. Skööönt!
I morgon är jag ledig, men jobbar igen på söndag...

Bla bla bla

Skrev inget i går då jag inte hade nåt att skriva. Var knappt hemma heller...
När jagkom hem hade Lelle gjort i ordning picknick, med pastasallad och så. Vi begav oss utpå låpromenad. Vädret var fantastiskt så vi stannade till i solen och åt middag! :)
Vi gick sedan till Sofiero kiosk och åt deras berömda glass - jag åt en "Alp Olle" - en stor bägare med vitchokladsås o massor av mjukglass toppat med chokladpulver! Åh så mätt jag blev. Efter det promenerade vi hem. Vi var ute från halv sex till halv nio och promenerade ca 1-11/2 mil! Skööön!

I kväll efter jobbet ska jag till Folkets hus och kolla (lyssna) på Zinat Pirzadeh - hon har en föreläsning här och den är gratis. Intervjuade henne i går (ni kan läsa den i dagens tidning) ochhon va sååå trevlig och rolig!

Nä, nu  måste jag jobba lite!

Kram

Shit...

... inget Cityakuten, har visst visat sista avsnittet nu när jag jobbat kväll!!? Men det var en annan bra serie som börjat. The Nine. Måste ju börja följa den nu!  ;)

Är paus i Prison Break - är ju sista avsnittet för säsongen... skit åsso!

TV-KVÄLL

Måndagar är en riktig tv-kväll...
Först är det Anna Pihl sedan Cityakuten och sist men inte minst Prison Break! Tjoho! ;)

I dag efter jobbet pallrade jag mig iväg och tränade. Var på ett pumppass (eler skivstång som det heter på friskis!) Det var skönt. När jag kom hem strax efter sju så hade Lelle lagat middag till mig! Ugnspannkaka med bacon i... mums!

På torsdag efter jobbet ska vi på redaktionskonferens til Ånhult utanför Örkelljunga nånstans. HD har visst nåt hus där och dit ska vi för att prata tidning, äta och dricka gott. Det finns bastu och annat mysigt där. Ska bli trevligt.
Vi har fixat ihop olika grupper som har ansvar för middag, lunch och frukost.
Jag, Malin och chefen ska fixa middag. Vi har bestämt oss för att laga fisksoppa (då vi har två stycken som inte äter kött) . I morgon ska det handlas så matlsitor har lämnats in till chefen. Vi ska också göra jobb när vi är där.... jo, vi ska faktiskt göra ett öl-test (på sommar öl) som vi ska ha i tidningen nu när grillsäsongen kommit igång! ;)

Det är många roliga saker att se fram emot nu - först Ånhult, sen ska jag till Stockholm och därifrån åka i väg på skojig kryssning med mina vänner . Och inte nog med det, veckan efter - på min födelsedag  - kommer mamma och pappa ner och hälsar på! Allting ska bli så himla kul!

Nä nu börjar det på tv igen...
Kram!!

Fröken Sverige Final


Har precis kommit hem efter att ha varit på Nya Fröken Sverige finalen på Hotell Mollberg. Det blev Helsingborgstjejen Isabel Lestapier Winqvist som tog hem alltihop!! Grattis eller!?
Tyvärr tyckte jag, Anna, Magnus och många med oss att helt fel tjej vann.... men brukar det inte alltid vara så?
Här ser ni i alla fall bilder på Lelle i nya fina kostymen, mig i Malins fina klänning och mina ya fina skor - samt vinnaren i årets Fröken Sverige-tävling!

Ingen goodiebag fick vi när vi gick och kaos med buffén då den serverades i världens minsta rum och de tallrikar man fick plocka mat på var pyttesmå arsetter...
Känns dock skönt att vara hemma redan klockan 23!

Nu ska jag sova, för i mogon blir det jobb igen!

Kram!

Rhododendron i blom

image56
Titta mamma! De första rhododendron-buskarna (träden?) har börjat blomma nu. Vänta bara tills du och pappa kommer ner då har alla knoppar slagit ut ska du se!

i dag är det fint väder igen - solen skiner och det har (äntligen) slutat blåsa. Termometern visar + 10,3 i skuggan och förhoppningsvis blir det varmare under dagen.

Har inte så mycket att skriva om i dag, men lovar att berätta allt om kvällens Fröken Sverige final i morgon!

Kram!

Nya skor



 

Har varit på stan och köpt ett par jättefina skor till i morgon kväll - köpte dem på Trampolin och de kostade bara 299 kronor! (och jag som sa att jag aldrig skulle köpa pumps?!)


På vägen hem gick jag vi förbi Videomix (som ligger i huset bredvid vårat) och hyrde "Alla kungens män" med bla: Sean Penn, Jude Law, Kate Winslet och Anthony Hopkins.

Vi har bara hunnit se halva än (den är drygt 2 timmar lång) för Lelle har åkt iväg för att dömma en fotbollsmatch. Den verkar i alla fall jättebra och jag längtar till att se fortsättningen i kväll.


Väckt av äggklockan (?)

image53
Åh vad sköt att få svoa ut... tänkte jag . Jo hejsan. När det inte är väckarklockan som ringer så är det äggklockan (??)som tickar...
Vaknade av att det tickade högt som fan i sängen - en bomb - var min första tanke. Men nej, det var Lelle som tyst tassat in i sovrummet med äggklockan. Precis när jag öppnade ögonen så ringde den! Shit vad högt det lät! Frukosten var klar, så det var bara att pallra sig upp och sätta sig vid dukat bord. Vilken lyx va'? ;-)

Nu har det gått en timme eller så sedan dess och jag har legat i sängen och läst tidnigen. Utanför fönsterna stormar det forfarande, får hoppas att det inte är motvind när vi ska ner i stan... för då lär vi ju inte komma någon vart alls.
Till veckan har de lovat sommarvärme igen, hela 22 grader och sol på tisdag. Känns avlägset då det bara är 7,8 grader ute just nu!

Ska fixa mig i ordning nu. Skriver mer senare i dag.

Kram så länge!


Ledig

Å så var det äntligen helg igen... ja, för mig i alla fall.  Är ju ledig fredag och lördag men jobbar söndag!
Fast på lördag kommer jag att jobba lite grann i alla fall, för då är det Fröken Sverige final här i Helsingborg. Jag och Lelle ska dit med Anna (jobbar på vår marknadsavdelning) och hennes kille Magnus. Klädsel är mörk kostym eller smoking.
Jag har precis varit över hos Malin (arbetskompis, vän och även granne!) och lånat en jättefin klänning som jag ska ha på mig på festen på Hotel Mollberg. Den är dock inte hellång som det egentligen ska vara till klädkoden för kvällen, men jag ska ha den ändå. Anna skulle också ha en klänning som (bara) går ner till vaderna! Lovar att ta kort så ni får se efter helgen... ;-)

Nu ska jag kolla lite på tv och sedan lägga mig... om det nu går att somna i denna storm. Guuud vad det blåser ute. Hoppas det slutar snart.

Kram på er alla!!

Glass i stora lass

image45image46image47image48image49image50image51image52
Här kan ni se de glassar från GB som vi testade i dag....  (de andra sex hittade jag ingen bild på - kommer inte ihåg vilket märke det var heller?!)
Girlie ser ni längst upp till vänster! Den svarta struten efter den var inget god alls - gillar inte lakritsglass!! Och den där Simpsonglassen var uräcklig, smakade som en blandning av parfym, gärdde och sylt!!  Solero Smoothie, glassen på andra raden längst till höger är en av mina favoriter. Det är bananglass med ett isöverdrag av björnbär. Mums!!.
Vilken är er favoritglass???

Små ord av kärlek

image41
Sitter i soffan och lyssnar på Emilas nya skiva Små ord av kärlek Ja ni vet hon som för sju åtta år sedan hade megahitten "Big big world?
Trots alla år har hon fortfarande en bräcklig röst och jag måste erkänna att skivan inte är den bästa... Ska recensera den till fredagens tidning och känner att jag nog måste ge den några fler lyssningar innan jag ger denmin dom. ;-)
Bäst hittills är i alla fall skivans första låt Var minut - ni vet den som spelas på radion hela tiden?!

Idag har varit en extra trevlig dag på jobbet! Varför? Jo, vi har haft ett glasstest. 14 olika (både goda och smått läskiga) glassar har vi smakat. Godast var nog dennya Magnumglassen, Colombia tror jag att den heter. Den har smak av kaffe. Mums!! Den läskigaste - till utseendet var Girlie - en giftrosa glass med glittersmink (?) i pinnen. Jag trodde den skulle smaka urk. Alla tyckde också den var den sämsta - alla utom jag, Anna och Christian. Vi gillade den faktiskt!
Ska försöka hitta bilder på glassarna så ni får se dem... återkommer strax!

Äntligen Desperate Housewives igen!

image40

I kväll är det Desperate Housewives ... har ju inte sett denna underbara serie på två veckor då det varit finalmatcher i elitserieishockey. Men nu är de över och Modo tog SM-guld. Så, då kan de desperata hemmafruarna visas som vanligt igen. Äntligen!

Nu är det kalla vädret på väg hit, det känns i luften. Vindarna är kyliga och nu börjar det mulna på också. Temperaturen ligger bara på 11,7 gradet ... vilken skillnad från igår då det var närmare 20 grader samma tid.

Till helgen öppnar i alla fall Sofiero slottsträdgård för säsongen och det sägs att vissa rhododendron (eller hur det nu stavas) blommar redan. Om enmånad komme mamma och pappa ner hit och mamma som älskar växter och trädgård kommer att vara i paradiset - med tanke på hur mycker längre vi kommit med våren än de har där uppe i Luleå?!  Längtar till de kommer hit! Ska bli så kul... har inte träffat dem sen i julas då jag var upp. De har heller inte sett vår nya lägenhet mer än på bild. Så det blir extra roligt!

Nä nu ska jag ut och promenera innan jag hinner ångra mig! ;-)

Det kommer mera...

image39
Har inte haft tid att blogga i går och i dag, men lovar att de kommer ett längre inlägg i kväll...
Sitter på jobbet nu och ska faktiskt gå hem om bara 30 minuter. Hade bokat in mig på ett bodypump pass i kväll klockan 19, men har avbokat. Tänker gå ut på en långpromenad i skogen i stället!! Får passa på medan vädret tillåter. SMHI har ju lovat kallt och mulet i veckan.
Höres senare.

Ps. Har skrivit en god morgon-krönika i dag som ni (som vet var jag jobbar) kan surfa in och läsa!

Visitor map


Visitor Map
Create your own visitor map!

Flinckmans café

Utsiktimage36

Så var helgen slut... och fort gick den som alltid!
Har haft en lugn och skön helg - och ett underbart högsommarväder. Över 20 grader varmt och molnfri himmel. Men tyvärr har de lovat kallare redan till på tisdag. Var in på SMHI:s hemsida och såg att det ska bli kring 8 till 10 grader resten av veckan! Brrrr...

Jaja, vi har som sagt haft en bra helg occh vi avslutade ledigheten med att besöka Flinckmans café i Sireköpinge, som ligger nån mil utanför Helsingborg. Det är After Dark-stjärnan Lasse Flinckman som äger stället och han brukar själv vara där och ta emot, och servera, gästerna under sommarmånaderna. (I dag var han inte där för de showar i Stockholm fram till den 5 maj)
Stället ligger otroligt fint ute på landet och när man sitter på uteserveringen känns det som att sitta hemma i någons trädgård. utiskten är magnifik - kolla in bilden ovan. Behöver jag ens förklara? Nä, trodde väl inte det! ;-)
Vi drack kaffe och åt en fantastisk chokladkaka (också bild ovan) God som tusan var den, och mäktig. Kändes som en hel middag. Mmmm...
Hoppas alla ni andra haft en lika bra helg som jag?!

Kram på er!

Grillkväll

image34
Nu är grillkvällen över... vi (jag, Lelle, Christian, hans sambo Linda, Omar och hans kompis Niklas) satt på gröningen från 17.00 till 20.30. Vädret var fantastiskt och först vid kvart i åtta drog jag på mig min hoodtröja. Vi grillade och hade trevligt.
I morgon har de lovat en lika varm dag. Lelle ska döma fotboll klockan ett och jag ska gå i Pålsjöskog och sedan sola lite till....
Har inget mer att skriva i dag. Nu ska vi  se Casino Royal...  Återkommer med recension i morgon.
Kram på er!


Underbara Köpenhamn

image33
Har verkligen haft en underbar dag. Vi tog båten över till Helsingör (20 min) och lyckades sedan pricka in ett snabbtåg in till Köpenhamn. Var där på bara 40 minuter i stället  för 1 timme!
Solen stålade från en klarblå himmel och det var över 20 grader varmt ute. Vi började med att äta två pölser var och dricka en öl på Rådhusplatsen för att sedan vandrade Ströget ner mot Nyhavn. Vi kollade i affärer - och jag köpte ett par nya solbrillor!

I Nyhavn köpte vi biljetter och åkte med en sightseeingbåt i en timme - en otroligt vacker tur. Timmen gick fort. Efter det lyckades vi få en plats på en av utserverignarna i Nyhavn där vi satte oss och beställde in en kall Carlsberg. Solen stekte och vi blev lite röda om kinder och näsa innan vi vandrade Ströget upp igen.

Hade ju planerat att äta på "vår" indier, men klockan var nästan sex och vi kände inte för att promenera 20 min till restaurangen och sedan 20 min tillbaka till tågstationen... så vi käkade på ett annat ställe (på Ströget) och det var gott det med!


Nu är vi hemma igen efter en heldag i underbara Köpenhamn. De har lovat ännu bättre väder i morgon, så jag och Lelle ska gå en långrunda i Pålsjöskog på förmiddagen och sedan grilla med några kompisar på eftermiddagen. Låter ju som en bra dag det med, eller hur?

På jobbet

Sitter på jobbet - klockan är kvart i tolv och det är bara 45 minuter kvar att jobba!
I morgon bär det av över sundet, till Köpenhamn. Längtar! Men först ska jag till optikern klockan 10 - men sen: Copenhagen here we come!!! :-)
I helgen, eller rättare sagt på lördag, ska vi grilla på Gröningen (ett stort grönområde intill Strandpromanaden). Det blir jag, Lelle och några av mina arbetskompisar. Vi ska ha vårens första grillfest.... kanske spela lite kubb och så. De har ju lovat sååå fint väder.

Nä, nu ska jag korrläsa sista sidan och sedan gå hem för denna vecka. Sönt att vara ledig fre, lör och sön!!
Kram

Köpenhamn

image29image31
Kom just på att jag faktiskt ska resa utomlands - redan i morgon!
Jag och Lelle ska till Köpenhamn...
Fast det känns inte som någon utlandsresa, vi är ju där på 1 1/2 timme (båt & tåg) och kommer tillbaka reda på kvällen. De har lovat fint väder,s å vi ska strosa runt i stan, dricka en öl i Nyhavn och avsluta med en middag på "våran" indier: Restaurang Maharaja.

Kram på er!

Kamala Beach

image28
Två gånger har jag varit i Thailand. Båda gångerna bodde jag på det fantastiska Kamala Beach Hotel (bilden ovan) några kilometer norr om Patong. Hotellet är mysigt och är bara tre våningar högt, och det bästa av allt, det har en alldeles egen strand.
Först var jag i Kamala med min kompis Linda och året efter tog jag med min mamma dit. Båda gångerna blev vi varmt mottagna och väl omhändertagna av hotellts personal samt av våra underbara "massage-tanter" på stranden.
Thailand är det ultimata resmålet! Billigt, god mat samt mycket sol och bad.
Är sååå sugen på att resa nu. Jag och Lelle var ute på Väla (shoppingcenter) i förmiddags och när vi passerad Vings resebyrå så var jag bara tvungen att ta med mig en resekatalog hem. Nu har jag legat och drömt mig bort - till Grekland, Spanien, Kroatien - och framför allt till Thailand. Lelle har aldrig varit där, så det skulle vara så kul att åka dit tillsammans.
Vi får se vad som händer. .. men just nu blir det i alla fall ingen resa bokad... :(

Jaja, nu ska jag i väg och jobba. Sköönt, sista dagen sedan är det helg - ledig fredag, lördag och söndag. Tjoho!!!

Vitsippor i Pålsjöskog

image27
I morse vaknade jag och Lelle halv 10. Båda slutade ju sent igår och vi var inte i säng förrän vid halv tre. När vi kom hem satte vi oss och kollade på sista delen av miniserien "I mördarens spår" som gick under påskhelgen.
Efter frukost gick vi ut i det fina vädret, +15 grader och strålande sol! Tjoho, våren är tillbaka!!!
Vi gick en åtta kilometer lång powerwalk i Pålsjöskog. Där är så vacker om våren. Hela (bok)skogen är full i vitsippor. Titta själv vad fint det är!

Har precis ätit lunch, läst SE&HÖR och ska nu hoppa i duschen. Börjar ju jobba om två timmar!
Det kändes rätt lustigt att gå till jobbet klockan fyra i går. Att komma dit när alla andr ska gå hem!? Men det gick bra. Sista sidan skickades vid midnatt och halv ett cyklade jag hem. Lelle mötte mig på halva vägen - han hade ju precis slutat han också.

Bra böcker

image29

Håller på att läsa min andra Camilla Läckberg-bok, Isprinsessan. Insåg snabb att den skulle ha lästs innan den jag läste för nån vecka sedan, Stenhuggaren. :-(
Båda är verkligen superbra i alla fall, och jag längtar efter att läsa Predikanten och Tyskungen (den sistnämnda kommer ut i dagarna)
Det är lätt att vara efterklok, men jag borde verkligen ha kollat upp ordningen innan.
För er som inte läst Camillas fantastiska berättelser om poliserna och händelserna i Fjällbacka, men planerar att göra det, kommer nu den rätt aordningen (enligt Camillas hemsida):
Olycksfågeln
Isprinsessan
Predikanten
Stenhuggaren
Tyskungen

Solen är tillbaka

Har egentligen inte så mycket att skriva i dag förutom att solen är tillbaka efter en helg med tunga moln.
I dag jobbar Lelle sin första dag på Puma. Det är ganska lyckat att vi jobbar nästan samma tider, jag mellan 16-00.30, han mellan 14.30-23.45.
Innan vi börjar jobba ska vi gå ner på stan en sväng och titta lite i affärer. Sedan ska jag på tasty house och köpa lite nötter till kvällspasset! (gott att knapra på när man blir lite sugen) Tasty house pratar om att öppna i Stockholm... det borde de verkligen göra. (de öppnar även en butik i Malmö snart) Det är alltid fullt med folk i de två butiker de har här i Helsingborg. Och deras nötter är verkligen supergoda!!

Well, well, mer än så blir det nog inte idag - kanske nåt mer om ja får tid över på jobbet (vilket sällan händer)

Kram på er!

Ingen Anna Pihl :(

Satte mig glad i hågen i soffan och skulle titta på den superbra danska polis serien Anna Pihl. Men inte. På 4:an var det minsann sport! Åh, vad sur jag blir...
Jaja, får i alla fall se Cityakuten klockan 21 och Prison Break klockan 22.

Har egenligen inte så mycket att skriva om idag... Har jobbat mellan 08.30 och 18, kom sedan hem till fördigdukat middagsbord. Pepparbiff, morötter och potatis rostat i ugn, färsk sparris och bearneissås! Sååå gott!

I morgon börjar jag jobba först klockan 16 - kommer kännas jättekonstigt. Jobbar från 16-00.30 fram till torsdag. Ledig fredag, lördag söndag!!!

Jaja, nu ska jag inte blaja på mer. Ha en bra kväll och sov gott när ni väl går och lägger er!


En rolig historia

Brev från dottern...

En pappa letade efter sin dotter och fann ett brev på hennes säng. Med värsta föraningar läste han brevet med darrande hand.

Kära Mamma och Pappa,
Jag är väldigt ledsen att behöva säga detta men jag har lämnat er och stuckit iväg med min nya pojkvän.
Jag har funnit den sanna kärleken och han är helt underbar - speciellt hans söta piercingar, ärr, snygga tatueringar och hans stora motorcykel!
Men det är inte bara det - Jag och Ahmed ska också ha barn, jag är redan i fjärde månaden. Vi kommer att bli lyckliga i hans husvagn i skogen, och han säger att han vill ha fler barn med mig.
Jag har också förstått att marijuana inte alls är farligt (snarare tvärt om eftersom det även används inom sjukvården).
Vi odlar det i gläntan bakom husvagnen till oss själva och till hans vänner. I gengäld får vi från dem hur mycket ecstasy och andra piller som helst.
Vi hoppas dock att medicinforskningen snart hittar ett botmedel mot AIDS så att Ahmed kan bli bättre - han är värd det.
Ni behöver inte ora er för pengar - Ahmeds vänner, Andrej och mr Stanislav är i filmbranschen och har ordnat så att jag ska bli skådespelare!!!
Det är visst väldigt bra betalt, 500 kr per tagning och jag får ytterligare 500 om det medverkar fler än tre män i samma scen, och ytterligare 1000 kr om det medverkar djur (och jag som ju älskar djur, ett kan knappast bli bättre!).
Oroa dig inte Mamma - jag är 15 år gammal och kan faktiskt ta vara på mig själv.
Nån gång så kommer jag och hälsar på er så att ni kan få träffa era barnbarn.

Puss Puss
Emma

P.S
Pappa, detta var inte sant - jag är faktiskt bara över hos Sandra och kollar på TV. Jag ville bara få dig uppmärksam på att det finns värre saker än, som du uttrycker det,
- ATT SVERIGE FÖRLORAR PÅ SATANS STRAFFAR!!!

Oops, en lista!

Ditt namn: Katarina
Längd: 168,5 cm.
Spelar du något instrument: Nix
Vem är snyggast: Hmm, ingen aning faktiskt
Vem vet mest om dig: Jag själv såklart.
Vad vill du ha just nu: Ledigt så jag kan resa lite!!
Vilka sjukdomar har du: Ingen alls
Fobier: Ormar och alla andra äckliga kräldjur
Känner du en snygg kille: Några stycken faktiskt
Har du körkort: Yes
Åsikt om jultomten: Hmmm...
Vill du gifta dig: Är redan gift
Tycker du att du är attraktiv: Ibland ?! ;-)
Din hårfärg och frisyr: Kort och brunt.
Skolväska just nu:
Ingen skolväska men väl en röd cheesey disco - dataväska alltså

Har du glasögon: Ja, men anvnder mest linser
Hur ser din plånbok ut: Brun i skinn
Favorittv-program: TDesperate Housewives och Prison Break.
När ska du festa nästa gång: Ingen aning
Vad köpte du senast: En svart blus på Lindex.
Hur mycket pengar har du: typ 2000 kanske (på lönekontott alltså - betydligt mycket mer på sparkontot) ;-)
Hur svarar du i telefonen hemma: "Det är Kattis".
Senast kramat: ???.
Vem sov du hos senast: Hos min kompis Åsa
Stjärntecken: Oxe
Ögonfärg: Gröna.

Kroppsform: Inte lång och smal - inte heller kort och tjock!.
Kall favoritdricka: Pepsi max
Varm favoritdricka: Kaffe
Alkoholhaltig favoritdricka: Rödvin.
Säger ofta: "Men grejen är.." har det blivit mycket av den senaste tiden.
Saknar du någon: Ja mina vänner i Stockholm (och Luleå)
Du fikade senast: I går ute på picknick.
Senast sedda film: Inga tårar

Hur känner du dig nu: Lite trött men annars ok.
Kan du laga mat: Ja för tusan.
Vad tycker du om fötter: Beror helt på vems fötter det är.
Snarkar du: Nej

Nostalgi

image25
Satt för en stund sedan och kollade igenom gamla bilder på datorn och hamnade mitt i min möhippa. :-)
Mina vänner  Linda, Anneli, Lotta, Åsa och Sara fixade allt utan att jag visste om nåt och jag blev totalt överraskad när en "mc-knutte" ringde på dörren en lördagsmorgon i juli 2005!
Fick åka Harley genom hela stan (Stockholm alltså), hade en mysig picknick vid Sofia Kyrka, spelade laserdome så svetten rann (Vi som tyckte det var töntigt att alla som kom ut var svettiga! hahaha!), sälja tidningar, klippa kalsonglappar från okända män och färgning av bryn och fransar på salong. Kvällen avslutades med en fantastisk middag på den libanesiska restaurangen Cave de Roi i Huvudsta.
Åh vad det är kul att bli nostalgisk ibland. ;-)

Jaja, tillbaka till nutid. Har varit ute med Lelle och hans föräldrar hela dagen. Åkte till en gigantisk pryl- och möbelbutik vid Tyringe. Trästället heter det. Ojojoj vad grejer där fanns. Hade velat köpa massor, men gjorde inte det. Har inte plats för mer prylar hemma just nu. Utmed vägen hade vi picknick och när vi kom hem till Helsingborg igen var tanken att vi skulle grilla. Men det gick ju inte. Regnet öste ner så planerna ändrades. Vi åkte och köpte kinamat istället. Gott!
Nu ska jag bara slappa, kolla på tv och kanske läsa lite. Sedan är det dags för jobb igen i morgon.

Sista lediga dagen

I dag är sista lediga dagen för mig... imorgon jobbar jag från 08.30 till 18 och därefter mellan 16 och 00.30 (tisdag till torsdag) Det är första gången jag jobbar det sena kvällspasset - oftast bara redigerare som gör det. Men nu är det sagt att även vi (reportrar) ska köras in i dessa rutiner! Kul!

Strax ska jag och Lelle iväg på en utflykt med hans föräldrar. Vet inte riktigt vart vi ska åka, men vi blir nog borta några timmar i alla fall. Lovar att berätta om dagen när vi är tillbaka igen.

GLAD PÅSK

image24
Vill bara passa på att önska alla en riktigt god påsk. Speciellt min vän Anneli, som för första gången ska ordna en alldeles egen påskmiddag! (läste på din blogg - låter jättegott det du ska laga!)
Själva är jag och Lelle bortbjudna till hans mormor. Där ska vi äta massor av gott - en påskbuffé pratade Lelle om.

Har varit och jobbat i förmiddags. Det var Fröken Sverige-uttagning på Hotell Mollberg här i Helsingborg. Inte så många tjejer som dök upp, men några söta var det i alla fall. I juryn satt bla: Jenny "Velvet" Pettersson och Ann Wilson (ni vet domaren från Let's dance) Ska ringa någon av dem vid tre, då är uttagningen kla

Ny karta


Visitor Map
Create your own visitor map!

Stormvindar

image23

Domsten, Viken, Höganäs, Mölle och Arild... så gick konstrundan som jag och Lelle körde i dag.
Solen sken från en nästan klarblå himmel och när vi satt i bilen kändes det som en fin högsommar dag. Men skenet bedrog. Utanför blåste stormvindar!
Under vår utflykt stannade vi och grillade korv - det blåste så att jag egentligen borde ha haft mössa och vantar - trots att termometern visade 10 +.  Fick ta skydd under en filt tills korvarna var klara. Lelle säger att jag är den mest frusna norrlännigen han känner!! (det säger mina arbetskompisar också - jag fyser jämt!!)
Nu ska vi gå en powerwalk i skogen - måste ju röra på oss när vi äter så onyttigt denna påskhelg. ;-)

Våren i full blom

K?rsb?rsblom
Titta så vackert!!! Körsbärsträden står i full blom - och det är bara den 5 april!
Den här bilden är tagen bakom biblioteket i Helsingborg i dag vid lunchtid.

I dag har jag och Lelle bara tagit det lungt, promenerat lite på stan, shoppat lite (Lelle köpte ett par nya fotbollsskor och jag köpte en skitsnygg blus på Lindex) Vi gick hemifrån vid 11-tiden och var inte hemma igen förrän vid kvart i fyra.
Efter det vilade vi lite, ringde min vän Anneli men hon låg och vilade. Pratade istället med hennes sambo Patrik. De har råkat ut för magsjuka mitt i påskfirandet. Hoppas det stannar vid att deras lilla dotter Isabella fått det - och att inte alla i familjen drabbas!

Vid sju åt vi en god middag. Lagade indiskt och drack ett glas rött till (nu är boxen från helgen äntligen slut). Sedan var det tid för en kvällspromenad. Vi gick bland villorna här på Tågaborg och de är fantastiska. Stor och riktigt flådiga! De flesta går lös på en si så där 10-15 miljoner!!! Vi går där och liksom drömmer oss bort... en dag kanske vi kan bo i ett sånt hus?!

I morgon är det dags för konstrundan. Berättar allt om den i morgon eftermiddag. :-)

Glad påsk på er alla!!!

En sväng till Malmö och tillbaka

image21
Kom precis hem från Malmö. Vi var där och hämtade Lelles kompis Jocke som varit på avslutningfest. Han pluggar, eller rättare sagt har pluggat, till fotvårdsspecialist där nere.

I bilen på väg ner lyssnade vi på Sofia Karlssons skiva Visor från vinden... den var ok.. eller rätt bra faktiskt... i alla fall vissa låtar. Skivan släpps nästa onsdag och jag ska recensera den i nästa veckas fredagstidning.

Och på tal om nåt helt annat. I kväll var det ett rån på Swedbank nere i stan. Nån slog sönder rutan med en slägga och hotade personal med ett vapen... Vi som sakande en "riktig" nyhet till morgondagens tidning... den kom som på beställning! Hahaha!
Nä, vad hemskt, klart jag inte vill att sånt ska hända - fy på mig! ;-)

Kram & go' natt!


Vad ska ni göra i påsk?

Skriv gärna och berätta! :-)

Snart ska jag i väg på Zoegas (kafferosteri) och göra ett jobb om fabriken. Ska bli gott att dricka färskt kaffe också.

Kram på er!

Bara en dag kvar att jobba

... sedan är det påsk!! Vi ska fira ledigheten med en god ostbricka... Vi fick en jättefin korg med flera goda ostar och majskex, handgjorda praliner och nån sorts gelé/marmelad samt ett libanesiskt vin av mina arbetskollegor på vår inflyttningsfest i helgen.

På Skärtorsdagen har vi inget speciellt planerat, inte heller på lågfredagen. Ska väl försöka vara ute så mycket som möjligt om vädret håller i sig .... kanske jaga ägg som påskharen slängt ut i Pålsjöskog?! ;-) Kan ju göra som jag gjorde när jag var au-pair, då jag följde med till parken och sprang bredvid ("mina") ungar som plockade chokladägg i gräset. Hemma la jag ungarna för att sova middag och då passade jag på att äta upp det mesta av deras godis!!! Nu har vi ju inga barn, men det finns säkert massor av dem ute i skogen som jag kan sno påskägg ifrån!! Hahahaha!!! Nä, skoja bara!

På påskafton ska jag först jobba några timmar, sedan ska vi hem till Lelles mormor på middag. Hans föräldrar kommer också dit.
Nån av dagarna, troligtvis på långfredagen ska vi köra konstrundan Nordvästra Skåne, dvs den som går upp mot Höganäs och Mölle. Ska bli skoj, har ju aldrig gjort det förut.

Nu ska jag kolla på Desperate Housewives och sedan sova!
Go' natt på er!

PS: Lelle är "förtvivlad" - han får inte se sin fotbollsmatch. ;-)

Bagels

Har precis ätit lunch - och jag var på mitt nya favvoställe Bagels Café. Det ligger vägg i vägg med vår redaktion och har de godaste baglarna jag nånsin ätit. (Förutom dem hos indiern i New York förstås) ;-)
Damen som äger stället gjorde jag ett jobb på förra veckan - att hon inte fick ha fler än tre bord ute på trottoaren. En halvsida blev det i tidningen. Efter det har hon haft massor av nya kunder som läst om stället i tidningen - så nu bjuder hon (och hennes man) alla oss på varsin valfri bagel med dricka!
Hon är verkligen överlycklig över den gratisreklam hon fick av oss , och att vi sedan äter hos henne varje dag (alltid nån av oss åtta som går dit antingen och köper  frukost eller lunch) gör det inte sämre.

Hemköp uppe vi oss har brunnit i fredags och nu säljer de ut alla sina varor för halva priset. Alla vi på redaktionen har skcikat iväg våra respektive för att handla. Lelle var där och plockade på sig grejer för 640 kronor - men betalade bara 320 i kassan! Fanns visst hur bra grejer som helst....  Eller som min kollega Jonas sa: Den rökta skinkan är väl bara lite extra rökt"... Hmmm?!

Regn

I dag var det grått ute när jag vaknade - för första gången på flera veckor. Såg att det var blött på marken så jag förstod att det regnat ute i natt. Såg ut att ljusna så jag tog ändå cykeln till jobbet, men hann inte mer än till cykelförådet så började det igen. Som tur är så är det inte så långt till jobbet - och bara en enda lång nedförsbacke!

Jaja, nu är det  bara i dag och i morgon att jobba, sedan några dagar ledigt. Ska iofs jobba nån timme på påskafton då Fröken Sverige har utagning på Hotell Mollberg här i stan. Ska bli ganska skoj att se vilka som sökt sig dit!

I påsk ska inte jag och Lelle upp till mamma och pappa i Luleå - det blir första (eller kanske andra) påsken jag inte firar där uppe sedan jag flyttade för 6 år sedan. Vi brukar åka upp till vår stuga i Eksfors  hela familjen - den inkluderar även min bror Fredrik, hans fru Monica och deras söta pojkar Jacob och Joachim. I år får de dock fira utan oss. Kanske får de sol, för den har inte visat sig speciellt mycket de senaste tre åren.

Nu kallar jobb och morgonmöte, hörs senare.

Första passet på länge

I dag efter jobbet gick jag till gymmet. Trodde jag hade bokat in mig på ett spinningpass - hade inte speciellt mycket lust till att sitta på en cykel som står still och svettas floder. Men jag visste ju hur skönt det skulle kännas efteråt. Till min stora förvåning stod det "Skivstång" när jag registrerade mig på datorn när jag kom fram. Spinningen var på onsdag...
Har inte tränat ett enda pass på nästan ett år, så det var rätt så bra att instruktören inte var den allra bästa - för då blir man ju så inspirerad och tar i alldeles för mycket. Men jag kommer nog ändå att ha grym träningsvärk i morgon.

Annars har allt varit som vanligt i dag - förutom att jag gick hem i tid från jobbet. Har inte hänt många gånger sedan jag började i januari! Skönt!!

Bilder från helgen

image20Ales stenarUtsikten

Nej Patrik, det var inte till Lysekil vi åkte :-)
Det blev vackra Österlen och Kiviks hotell. (Översta bilden) Det var verkligen en underbar överraskning... hade ju ingen aning om var vi skulle, satt och gissade på var enda liten byhåla vå åkte igenom.
På vägen till Kivik stannade vi till i Sjöbo och åt lunch på Gästgivregården på torget. Lammfärsbiff med oliv och fetaostkräm och kokt potatis. Deras salladsbuffé gick inte heller av för hackor.

Lelle hade hyrt ett rum med havsutsikt  (bild tagen från vår balkong sista bilden) - och inte nog med det. Han hade bokat in mig på en rygg- och nackmassage samt bokat privat Jacuzzi-rum med mosserande vin! Vilken födelsedagspresent!!!
Klockan 19.00 avnjöt en trerätters middag i restaurangen (Med samma utsikt som från vårt rum- å ja, vi fick fösterbord!)).
Till förrätt var det gratinerad honungsglaserad chévreost  på Kiviksäpple med en god liten sallad. Huvudrätten bestod av ungtupp, lätt rostad färskpotatis, sparris och kronärtskocka. Efterrätten var mangosorbet - dekorerad med en jordgubbe och choklad. Till detta delade vi en flaska rött vin. Kaffe, avec och dessertvin ingick också!
Efter en kväll och natt (och underbar frukostbuffé) i Kivik begav vi oss hemåt igen - vi körde kustvägen och stannade bland annat till vid Ales stenar (Bilden i mitten). Det ligger på en kulle, ovanför det pittoreska fiskelägret Kåseberga.
Stannade också till i Malmö, gick lite i affärer. Vid tre tiden av vi hemma igen och då började vi göra i ordning för kvällens inflyttningsfest. Dukade upp lite tapas, med lite snittar, ost, kex, nötter och annat gott. Vid sju tiden kom gästerna. Vi blev totalt 12 stycken och vi hade jättetrevligt. Halv tre gick de sista gästerna.
Måste ju erkänna att jag vaknade med huvudvärk imorse, men efter en uppfriskande promenad genom Pålsjöskog och utmed havet mår jag åter tipp topp! ;-)
Nu ska vi hyra en film - trots gassande sol och 17 grader ute. Sen ska vi köpa världens godaste pizza - på La pizza!!
Hoppas ni också haft en lika bra helg som jag!
KRAM!!!

RSS 2.0