Gott nytt år

Gott nytt år allihopa!

image202

Ont i halsen

Brukar ofta bli sjuk över julen, då man är ledig och varvar ner efter en hektisk höst. Men inte i år - jag var frisk och kry hela julhelgen - men nu ser det ut att bli en sjuklig nyårshelg istället. Halsen är inte helt ok, den gör ont och jag kan knappt prata. Låter som om jag druckit whiskey i flera dagar.

I går var det fullt upp hela dagen - matlagning och bakning av tårta - sedan middag med Lelles föräldrar och mormor. Trevligt var det och gott blev allt!
I dag ska jag däremot ta det riktigt soft, bara vara hemma, lalla omkring i min pyjamas och inte göra många knop.Vill ju inte ha feber i morgon, för då kan jag ju inte gå på Wallmans.... vilket jag & Lelle sett fram emot ett bra tag nu.

I dag fyller min mamma 58 år - ringde och grattade henne i morse och det lät som om hon och pappa hade en riktigt bra dag uppe i stugan. -12 grader och lite nysnö. Låter ju underbart!

Nu ska jag krypa ner i sängen igen och läsa lite - håller på med en fantastisk bok, "Flyga drake", som jag fått av Linda för snart ett och ett halvt år sedan.

Ledig igen

Nu har jag gjort min dag på jobbet denna vecka. Kändes kontsigt att först vara ledig i sex dagar, sedan jobba en dag för att sedan vara ledig fyra dagar igen. Jaja, nu är jag i alla fall ledig och njuter av det.

Dagen innan jag åkte upp till Luleå, det vill säga den 20 december hade vi vattenläckage i källaren - alla grejer i förrådet som stod på golvet badade! Najs - not! Jag var tvungen att cykla till jobbet så Lelle försökte rädda det som räddas kunde - vilket var det mesta faktiskt. I en vecka har agregat stått på där nere för att dra ut fukten.
I morse tog vi tjuren vid hornen och gick ner dit. Lastade ut allt ur förrådet och gick igenom varenda kartong. Som tur hade vi inte så mycket som förstörts i de nedersta kartongerna - det trista var att några av Lelles skolkataloger var i en av kartongerna - inte mycket att göra åt! :-(
Lite drygt fyra timmar tillbringade vi i källaren och sen var allt ompackat och snyggt. Så välstädat förråd som vi har nu har vi nog aldrig haft. Vi fick också ihop fyra fulla flyttkartonger med grejer vi ska sälja på loppisen i sommar. Känns riktigt bra!

Efter vår förrådsstädning promenerade vi ner på stan, gick lite i affärer och käkade lunch. Fyndade två linne och en kofta på Gina Tricot. (i går köpte jag en tröja  och en tunika på Esprit och på juldagen fyndade jag en tunika på MQ i Luleå - jag som sällan hittar nåt som passar på rean?! )

Nu ska jag bara slöa framför tv...
Innan jag går och lägger mig ska jag ställa in en älgstek som ska stå i ugnen hela natten (9-10 timmar) Ska nämligen ha middag för Lelles föräldrar och mormor i morgon och bjuda dem på tjärlknöl och potatisgratäng! Mums!

dan före doppare dan...

Är uppe i Luleå hos mamma och pappa, men inget är sig likt här - som det ska vara dagen innan jul. Det är bara nån cenitmeter snö ute och -0,3 grader!? Vart tog den vita vintern vägen?
När jag flög upp hit så var det -1 grad i Köpenhamn, -5 grader i Stockholm och +8 grader i Luleå. Det är ju helt sjukt. Vad håller på att hända med världen?!
Jaja, nog om vädret nu.

I går var jag ut med Sara och Jonas. Vi gick till Invit vid 19, åt mat och srack vin. Hade väl inte tänkt vara ute speciellt länge, men pläötsligt kom massor av folk jag känner och tiden rann i väg. La,porna tändes och väkterna sa att vi var tvugna att gå. Klockan hade hunnit bli 02! Hade verkligen jättekul!

I dag känner jag mig aningen seg, har inte gjort så mycket än men nu ska jag ta mig i kragen och hjälpa mamma och städa lite. Vi ska ta in granen, klö den och sedan göra skinkan! Längtar efter första skinkmackan i kväll!

Ha en underbar jul!

Bara en dag kvar

image200

Bara en dag kvar att jobba nu - sen är det jul!  Tjoho!
Ska bli skönt att åka upp till mamma och pappa några dag och softa, har varit en hel del jobb nu inför jul och nyår... men det är skoj. I går var jag dock helt slut när jag kom hem - var på jobbet 08.15 och klev in genom dörre här hemma igen 20.24- En lååång dag!

Lelle är på hockey med sin pappa och jag har precis ätit middag och ska fixa lite inför resan på fredag morgon. Tar båten som går halv 6 - sedan tåget till Kastrup och därifrån flyg - först till Stockholm och sedan till Luleå! Landar på Kallax 12.30.

Ska försöka blogga där uppifrån men om det inte bli så, så önskar jag er alla god jul!


Inställt

Glöggpartyt hos chefen blev iställt - hon blev sjuk. Trist, men faktiskt ganska skönt. I stället har jag och Lelle varit ute och promenerat (kollat in i alla miljonvillor för att se hur de pyntat), sett en film, "Breaking and entering" (med bla Jude Law), lagat go' middag och druckit varsitt glas rött till! Nu är klockan 22 och vi är proppmätta och trötta... vilka partypoopers! hahaha!
I morgon har vi bestämt oss för att ta båten till Helsingör och kolla in julmarknaden där...

So long!

Inget speciellt

Tiden går och snart är det jul. Fattar inte att jag åker upp till Luleå på torsdag... tyckte nyss att jag hade sommarsemester!? ;-)
Bara fyra dagar att jobba nu...

Nu har jag och Lelle julpyntat lite mer - tagit fram alla tomatar och köpte em minigran som vi ställt bredvid tv:n. Så fint och mysigt!

Nu ska vi på stan och kolla när alla stressar efter julklappar (själva är vi klara) och i kväll ska vi hem till min chef på lite julmingel, med glögg och så. Ska bli trevligt!

I går hyrde vi en film, "På smälllen" . Den var bra, och väldigt roligt. Jag ger den en 4:a... eller i alla fall 3+ i betyg!

Oj, glömde säga att Stockholm var trevligt. Vi shoppade, åt och drack gott. Vi bodde hos Åsa i Jakobsberg och på måndagen var vi bjudna på middag hos henes syrra Lisa och sambon Johan. Trevligt - god mat och gott vin!

Mot huvudstaden

Om en kvart kommer Lelle och hämtar mig här på jobbet, sedan styr vi kosan mot Stockholm. Vi ska köra upp en bil åt en kompis till Lelle och sen flyger vi hem på tisdag kväll...
Bloggar när jag är tillbaks.

So long!

Jag visste inte...

Jag visst inte riktigt vem jag tyckte skulle vinna  Idol i går. Men min favorit sedan ett tag har ju faktiskt varit Marie. Tyckte däremot att Amanda var riktigt cool - en riktig superstar i går. Vart får hon sin scenvana ifrån - hon är speciell både rösten och kroppsspråket på scenen. Hon kommer att gå riktigt långt även hon. (vilket iofs alla som kommit tvåa gjort)

Lelle är ute med Douglas i regnet och jag lagar frukost. :-) Douglas är rolig, han gillar inte heller regnet för i går när vi promenerade till M för att fika ville han in i varje port.

Nä, nu åter till frukosten (äggklockan ringer)

En dag...

Denna vecka är jag ledig i en dag - i morgon - sen jobbar jag både lördag och söndag. Veckan som gått har gått fort, har haft massor att göra på jobbet. Många övertidstimmar har det också blivit ungefär 2 timmar per dag. Har kommit hem vid 19 eller 19.30 varje kväll (istället för kvart över fem) Har liksom fastnat i redigerandet, eller suttit med en artikel där jag måste ha en kommentar till - och människan i fråga aldrig ringer tillbaka, eller svarar i telefonen.

I morgon vid lunch kommer söta Douglas. Vi ska vara hundvakter hela helgen då hans husse, matte (+minihusse och matte) ska åka till Göteborg.

image199
Här ligger Douglas i vårt vardagsrum sist vi passade honom. Söt va'?

Vi ska gå långa promenader (jag jobbar kväll på lördag, så hela dagen är fri) och i morgon ska vi och fika hos M och se hur hon har det i sin nya lägenhet.

Annars har inget speciellt hänt i veckan - bara jobbat och jobbat och jobbat. Nästa vecka blir dock lugnare. Jag är ledig måndag och tisdag och då ska jag och Lelle till Stockholm - vi ska köra upp en bil på söndag kväll och sedan flyga hem från Bromma på tisdag kväll. Vi ska bo hos Åsa... det är synd att inte Anneli och Patrik - eller Linda och Dan hunnit flytta och kommit i mordning. Hade varit så spännande att se hur de har det!

 I alla fall, så är jag ledig måndag och tisdag. Jobbar onsdag och torsdag för att sedan vara ledig fredag, lördag och söndag! :-)

Nä, nu ska jag kasta mig i soffan och glo lite på tv ....

Bla bla bla...

I går var det jättefint väder - vi var ute och promenerade. Vi gick till ICA Maxi och tog sedan bussen hemm då vi handlade. Hemma igen hyrde vi en film, Wallander: Pyramiden. Den var bra - rätt spännande faktiskt.
Middagen blev tacos och sedan gick Lelle på hockey med sin pappa.
M från jobbet kom hit, vi satt och drack ett glas vin och kollade på Idol innan vi stegade ner mot stan strax efter 21. Vi hader iktigt trevligt ute och var inte hemma igen förrän vid 02. Var på Bara vara och Utposten.

Lelle var hemma, han har klivit upp halv fyra i morse. Han och ett gäng killar har åkt till julmarknaden i Lübeck i dag - de tog halv fem färjan. Sjökv sov jag till nio, käkade frukost, läste tidningen och har sedan varit bänkad framför tv:n.
Vädret har verkligen varit piss i dag. Regnet har öst ner och det har varit mörkt och grått ute... nu börjar det dock spricka upp, så jag ska nog gå ut och gå en sväng. Lite luft skadar aldrig!

RSS 2.0