Galet varmt - men trevligt!

I helgen har det varit galet varmt ute - i  söndags när vi var i Höör och hälsade på Henrik, Anna och lille Wille var det närmare 25 grader!!!.
Vi blev bjudna på lunch (grillad korv) och rabarberpaj till efterrätt. Sååå gott var det! Grillpremiär faktiskt!
Efter maten promenerade vi en bit bort och  matade ankorna (och svanarna). De var dock inte så hungriga, men det brydde sig inte Wille om, som kastade bröd till alla som simmade förbi. ;-)

Några bilder från helgen:


Emma (som sitter i Annas famn) vill leka med kompisen Wille.



Anna, Henrik, Wille och Lennart matar ankorna och svanarna.


Wille tar täten på promenaden runt sjön.


Far och son Wendel.


Wille myser i hängmattan.


Emma i sin nya solhatt.


Så här varmt var det när vi kom hem.... galet för att vara 20 över 6 på kvällen den 26 april!


Fin bild på mina älsklingar!


Äntligen sommar

I dag har det varit riktigt varmt så jag och Emma har varit  ute mest hela dagen. Vi började med att gå ut på morgonpromenad klockan halv nio och var ute till halv tolv. Emma sov först när vi gick genom skogen men vaknade när vi promenerat en bit utmed havet. Så på strandpromenaden fick hon prova på att gunga för första gången. Hon tyckte det var jättekul. I hela 20 minuter satt hon i gungan. I bland skrattade hon och flaxade med armarna och i bland satt hon tillbakalutad och tittade på när de större barnen busade i klätterställningen.
Efter det så stannade vi till vid en kiosk, jag köpte glass och Emma fick sitta och leka lite... sedan fick hon mellanmål och så somnade hon i vagnen igen.
Efter lunch mötte vi upp Astrid och Thea nere på strandpromenaden och promenerade vår morgonrunda - fast motsatt håll - hem igen. Vi var alltså ute mellan 08.30 och 11.30 samt mellan 12.30 och 14.30! Men vad gör man inte när termometern visar + 19 grader??? Underbart!

Här är några bilder från dagen:


"Iiii...det kittlar i magen när man gungar!"



"Det är kul att titta på de störra barnen. Snart kan jag också leka så..."


Det var lite kyligt i morgonluften... men munkjackan åkte av några minuter senare när solen värmde på.


Emma och Thea med sina nya, fina parasoll.


Lilla Liv

I dag har vi haft besök av min förra arbetskamrat Malin och hennes lilla dotter Liv som fyllde en månad just i dag. Hon var sååå söt och sååå liten. Kan inte fatta att Emma också varit så liten för bara ett halvår sen!


Emma vill leka med sin nya lilla kompis...



Söta Malin och Liv.


Mammas lilla hjärta som blir hela sju månader nästa vecka! Vart tar tiden vägen?


Bakom mina solglasögon...

Nu är det inte bara mamma och pappa som har snygga solbrillor. I lördags fick Emma också ett par små röda från polarn. Nu sitter hon så cool i sin vagn och behöver inte ha suffletten nere så att hon inte ser nåt när solen skiner. Hon verkar tycka om att ha dem på sig för hon rör dem inte när vi sätter dem på hennes näsa. Men när hon blir trött förstår hon inte riktigt att man måste ta av solglasögonen för att kunna klia sig i ögonen.


Är man inte cool så säg?!


En liten tuffing!

I söndags var vi och premiärfikade för året hos Flinckmans. Det var lika mysigt som alltid - och gott! Finns nog inte någon som har så god kladdkaka som de har - men så är den också gjort på RIKTIG choklad och MASSOR av smör!
Måste åka dit igen snart...


Pappa och Emma i After Dark-rummet där vi satt och fikade.


Pappa och Emma spanar in kristallkronan i Kunga-rummet.

Sedan så var ju jag, Astrid och Camilla till GeKås i Ullared i lördags. Vi kom dit vid halv nio och det var verkligen asamycket folk. Vi gick där i tre timmar sedan pallade vi inte mer. På grund av allt folk höll vi oss alla under vår budget, men trots det hade vi med oss massor av grejer hem. Mest till barnen!


Astrid och Camilla på väg mot ingången. Ingen av dem hade varit där tidigare... och jag hade verkligen hoppats på att det skulle vara lika lite folk som när jag var där förra sommaren. Men sån tur hade vi inte. (men så var vi ju där en lördag denna gång, sist var jag där en fredag)

Kalas hos Ludvig

Under påskhelgen fyllde Ludvig 6 månader och i dag var Emma och Thea bjudna hem till honom på kalas. Jag, Astrid Thea och Emma promenerade dit i det fina vädret. Väl där blev det ett glatt återseende efter en vecka på olika håll och vi blev bjudna på god lunch med god efterrätt. (Lax- och spenatpaj samt äppelkaka med vaniljsås)
Efter nån timme promenerade vi hem igen och då fick vi sällskap av Camilla och Ludvig.

Några bilder från kalaset:

Emma i kalasfin känning som hon fick av Åsa när vi träffade henne uppe i Luleå. Här testar hon Ludvigs fina elefant.


Ludvig och Thea.


Titta, här syns de två små tänderna!!! :-)

Nu är det dags att förbereda inför resan till Ullaredsbesöket i morgon. Papporna (Lennart, Per och Petter) tar hand om barnen (Emma, Ludvig och Thea) och mammorna (jag, Camilla och Astrid) tar bilen och åker till Ullared och shoppar!


Hemma igen

Så har veckan i Luleå tagit slut och jag och Emma kom hem till Helsingborg sent i går kväll. Även flygresan ner gick bra - Emma var go' och glad mellan Luleå och Arlanda, sedan somnade hon innan vi ens taxat ut och sov hela vägen till Ångelholm. *skönt*
Veckan har varit lugn, men Emma har sovit dåligt om nätterna och vaknat vid halv sex varje morgon - alltså har jag varit helt slut om kvällarna och inte så social som jag velat med mina föräldrar. Förhoppnigsvis blir det bättre nu när vi kommit hem igen.

Vi började vår vecka i norr med att åka upp till vår stuga i Ekfors, ca tretton mil norr om Luleå och två mil väster om Övertorneå. Där åt vi gott, åkte pulka, skoter och bastade. Ekfors, eller hela Norrbotten, var väl det enda stället i Sverige som inte hade sol under påsken. Men trots det var vädret okej. Emma fick testa två saker för första gången - den ena - att åka pulka - gillade hon skarpt medan hon var mer skeptisk till bastun. Men hon vänjer sig.... ;-) 
Vi hann också åka upp till Neistenkangas, somm ligger 7 mil norr om Ekfors, och hälsade på gammelfarmor Laina. Det var första gången hon träffade Emma. Sist jag var där var på hennes nittioårs kalas förra sommaren...

Vi var i Ekfors från torsdag till söndag och sedan återvände vi till stan. Då kom solen. Där gick vi bland annat  långa promenader i 70-tals vagnen - och så hann vi med en vända på stan där mormor tokshoppade vår och sommarkläder till Emma!
Emma fick en rolig vecka hos mormor och morfar. De har busats och skrattats mest hela tiden!

Här kommer några bilder från veckan:

En tidig morgon i Ekfors...


Morfar grillar korv till lunch.


Morfar drar Emma i hennes nya pulka.


Så här kul tyckte lillgumman det var att åka pulka!


Morfar och Emma på skotern.


Fyra generationer. Det skiljer hela 90 år mellan gammelfarmor och Emma. (det var svårt att få en bild där alla tittar in i kameran samtidigt.)


Emma och gammelfarmor.


Mormor och Emma diskar.


Emma inspekterar mormors alla armband och ringar.


Mormor åter upplever det glada 70-talet! ;-)


Morbror Fredrik är Emmas favorit - hon gillar att leka med hans skägg.


Vi var också ut till Ersnäs och hälsade på lille Leo som är sju veckor. Hans mamma heter Lisa och hans pappa heter Johan och de bor i Gävle. Lisa är lillasyster till min kompis Åsa... som också var i Ersnäs och hälsade på.

Sedan så vill jag visa några fina vårbilder jag tog på morgonpromenaden i dag:


Hela Pålsjö skog är full av vitsippor.


De första rhododendronen står i blom utmed Hälsovägen...


...och körsbärsträden står i full blom utanför vårt hus på Hjälmshultsgatan.


Oj oj oj så många bilder det blev.... :-)

Lugna Lule!

I  går klockan 09.25 lyfte planet från Helsingborg/Ängelholm. Lennart körde mig och Emma - och vinkade av oss innan han åkte till jobbet. Flygresan gick bra, men mot slutet - de sista fem eller tio minuterna - var Emma lite väl trött och ville absolut inte sitta still. När vi klev av på Arlanda somnade hon. (hon brukar ju sova vid halv nio-tiden annars)
Men hon vaknade igen efter bara 30 minuter, fick lunch och sen var det dags att kliva på nästa plan, mot Luleå. Även den resan gick bra och såklart somnade gumman fem minuter innan vi landade. (hon hade säkert fortsatt sova i min famn om inte ett jas-plan showade ovanför Kallax. Hon vaknade av dånet från planet)
När vi kom hem till mamma och pappa (mormor och morfar) åt vi lite mat och sen, vid halv fyra så la jag henne i vagnen och gick ut på promenad. 45 minuters sömn fick hon vilket gjorde att hon klarade kvällen.
Med lite sömn och många intryck så blev natten rätt så ok ändå. Hon somnade 19 och vaknade kl 00, 02 och 04 för att sedan kliva upp 05.45.
Efter frukost lekte vi lite och sedan slocknade stumpan kl.07.30 - och hon sover fortfarande )klockan är 09.23)
I eftermiddag bär det av mot stugan... tar nog med datorn så jag kan uppdatera därifrån. Ser fram emot tre härliga dagar där uppe med sol och god mat!

Glad påsk önskar jag er alla!

Mamma, pappa och lilla hjärtat

Helgen har flugit förbi, solen har strålat och vi har tillbringat den mesta av vår tid ute. Men jag har även hunnit med att vara på invigningen av internetbutiken LykkeLiam i lördags klockan ett. Medan jag och Emma socialiserade bland andra mammor och barn - och shoppade lite -  var Lennart och dömde fotboll. På kvällen var hela familjen bjuden på middag hos Astrid, Petter och lilla söta Thea. Vi fick god kycklinglasagne med sallad och vitlöksbröd och underbart gott vin till detta.
Fullt upp med andra ord.

I morgon väntar morgonpromenad och babysim som alltid på måndagar. Tisdagen har vi inte planerat - än - och på onsdag morgon lyfter planet mot norr.

Några bilder från helgen:


Jag och Emma... har kul nästan jämt! :-D


Pappa och Emma i matchande hoodtröjor!


Emma sover gott på strandpromenade, vid ett gnistrande Öresund.


Lilla hjärtat i den gulliga bodyn hon fått av Yoli i Florida.

Snart, snart, snart..

Ja, nu är det mindre än en vecka innan jag och Emma flyger upp till Luleå för att fira påsk. (vi kommer att fira i stugan, i Ekfors som vanligt) Medan vi inväntar resdagen så rullar allt på som vanligt. I dag började dagen med klarblå himmel och sol, så jag och gumman promenerade ut till Väla och shoppade lite vårkläder. Emma sov hela vägen dit - och hem. (promenerade totalt ca 1,6 mil). Vi köpte också en ny lekmatta från IKEA som vi tittat på ett tag och gumman verkar gilla den!

Här kommer några bilder från veckan:


I måndags efter babysimmet var Emma trött som vanligt, men vägrade ligga ner i vagnen. Så hon somnade sittande... la ner henne efter jag tog bilden.



I onsdags läste Emma sin barnvagnsbok som hon fått av farmor och farfar i 6-månaders present.


Så här glad blev lillgumman när hon testade sin nya lekfilt i dag.


Titta så fint jag kan sitta nu... men vi brukar ju faktiskt träna....


... i mamma och pappas säng om morgnarna! (då kan man trilla mjukt)

I  morgon är det fredag och pappa Lennart är ledig. Det bli promenad och lunch på stan...
Hoppas ni också får en trevlig fredag!


RSS 2.0