Tjoho

... nu funkar det plötsligt att ladda över bilder igen! Vad som hände vet vi inte men när Lelle försökte i kväll så bara funkade det precis som vanligt!

Så här kommer lite bilder från babysimmet i måndags:

I väntan på att få hoppa i plurret fick Emma låna mammas handduk också!


Efter lite instruktioner var det dags för ryggsim, men att få vatten i öronen gillades inte - till en början i alla fall.


Det var hög koncentration... för att inte få en kallsup!


Fast smaka måste man ju göra... trots allt.


Men det var inte så gott...


Det var mysigt att bada tillsammans.


Varmt och skönt i det 33-gradiga vattnet.


Vi längtar redan till nästa gång.


Halvtimmen avslutades med sång.


5 månader

I dag fyller Emma fem månader. Hurra, hurra, hurra! Det har vi firat genom att bjuda Astrid, Thea, Camilla och Ludvig på lunch. Det blev kyckling- och baconsallad (med bulgur) samt det goda, goda tomatbrödet från Victoria.
Astrid hade med sig jättegoda kakor som hon bakat, dem åt vi till teet efter maten. *gott*

I morgon är det åter dags för öppna förskolan, var ju sportlovsstängt förra veckan. Det ska bli kul!

Babysim och studiebesök på dagis.

I dag har Emma och jag, tillsammans med Astrid, Camilla och Ludvig (Thea var hemma med mormor), varit och gjort studiebesök på ett montesoridagis här på vår gata. Det verkade inte speciellt bra, så vi ska fortsätta göra besök på andra förskolor. Redan på onsdag ska vi till Pålsjö Östra, en förskola jag gjorde ett jobb på i somras.
I eftermiddags var det även premiär för babysim och Emma verkade gilla det... hon föredrog att simma på mage, för att få vatten i öronen var inte poppis. Hon grät inte, men jag såg att hon inte alls gillade det. Pappa Lennart var med och fotade, men tyvärr kan vi inte visa några bilder här då det fortfarande inte går att ladda från kameran till datorn.
... men här kommer ändå några bilder från i går som vi lyckades få upp via Lennarts styrelsedator.


En underbart fin bild på Emma tycker jag!



Dreggelmajan! ;-)


Trött och osminkad mamma med supersöt dotter....


Emma leker i sin stol medan mamma diskar efter lunchen.


Förbannad är jag...

... för att det inte går att föra över bilder från kameran till datorn!!! Gaaahh, fattar inte vad som hänt, har ju gått hur enkelt som helst innan!
Jaja, ska försöka fixa det så ni får lite nya bilder att titta på.

De senaste dagarna har varit lugna, jag och Emma har träffat vänner, promenerat och fikat.... vädret har varit underbart och snön ligger faktiskt kvar! :-D

På måndag börjar babysimmet och i dag har vi varit på jakt efter badbyxor till lillgumman. Men det var inte lätt ska jag säga. På polarn och pyret var de SLUT både i stan och på Väla, då tänkte vi att vi kanske kunde ta en sagsutflykt till Malmö... Lennart ringde de båda polarn butikerna där, men svaret blev : SLUT! (alla hade bara den minsta storleken kvar) Lund då? Den första: SLUT! Den andra; Ja, vi har ett par kvar!
Tjoho!! De lades undan och vi skyndade till Lund där vi storsade på stan och käkade lunch... och köpte badbyxor! En riktigt trevlig dag faktiskt.  Hade faktiskt kunnat bo i Lund - för jag såg hela tre Espresso House!!!! Hahaha!

I kväll blir det tacos och Melodifestivalen! :-D

Besök på landet

I går var jag och Emma på besök hos våra vänner Nellie, Sixten och Lykke - de bor på landet och har hästar utanför sitt hus. Vi kom dit redan klockan nio och blev bjudna på god frukost. Efter en stund begav vi oss ut på promenad, barnen somande i vagnarna - så när vi gått klart så ställde vi dem ute på altanen medan vi gick in och drack te.
Det var ett tag sedan vi setts så vi hade massor att prata om, bla om företaget som Nellie ska starta upp med en kompis. De ska sälja barnkläder och prylar på nätet. Sååå mycket snyggt de kommer att ha.... wow! ;-)
Klockan tre var vi hemma igen.

I dag träffade vi Astrid, Thea, Camilla och Ludvig halv tio och gick på en promenad (barnen sov i vagnarna) i det underbara vädret. -8 grader och strålande sol! Vi gick utmed havet och stannade såklart till på EH ihamnen där vi fikade och Emma fick äta sin lunch. Två timmar var vi där och sedan var det dags för ännu en promenad - då barnen somande igen. Rörosiga om kinderna kom vi hem vid halv två. Och trots att overallen åkte av så fortsatte lilltjejen att sova på pappas säng... i en hel timme till.

Håller vädret i dig så kanske det blir en kvällspromenad, precis som det blev i snöyran igår!

Inte mycket

I dag har vi inte gjort mycket. Vi tog det lugnt på morgonen - vilket behövdes då Emma sovit dåligt (oroligt ) tre nätter i rad, vilket har gjort att jag sovit dåligt pga att jag varit uppe stup i kvarten. I morse vaknade hon klockan sex och då klev Lennart upp med henne, själv vände jag mig om och sov vidare till sju. Sedan slummrade jag i 50 minuter mellan 08.10 och 09.00 när Emma tog en tupplur. *skönt*

Efter lite frukost och en dusch åkte vi till Center Syd och tittade lite. Köpte bla en ny mössa till lillgumman då hennes rosa inte alls går i hop med hennes nya röda overall. Det blev en svart och grå/vit randig från Polarn och pyret.


Emma i sin nya fina mössa.

Vi strosade runt på shoppingcentrat i över 2 timmar, och han även få i oss lite lunch. Jag och Lennart åt varsin macka från Sandys och Emma fick broccolipuré och katrinplommon- och äppeldesert.


Broccoli tillhör Emmas favoriter.


Emma och pappa kollar på kläder tillsammans.

Alla hjärtans dag i bilder....

I dag är det Alla hjärtans dag och jag har bjudit Lennart på frukost på EH... dit jag vanligtvis går med mina mammakompisar. Emma var glad att pappa var med och satt och "pratade" med honom medan jag beställde.


Giraffen och bläckis fick följa med och fika...

Det är mycket roligare för Emma att vara med och fika nu när hon kan sitta i egen stol. Hon ser mer och tycker om att flirta med folk. Och hon är stolt över att kunna sitta själv.


En van fikatjej!


Även hemma gillar lillstumpan att sitta i matstolen och leka när mamma och pappa äter.


Visst är hon söt, men ibland skulle jag kunna sälja henne på rea.... för 150 kronor kanske?


Lillan har vuxit ur sin rosa Tummen-overall så vi köpte en ny, röd täckoverall i dag. Mössan får hon dock ha ett tag till, tills vi hittar nån som passar... i storlek, för hon har ju så litet huvud! (jag vet, inte så passande med rosa, orange och rött!?)


I dag drog ljusfestivalen Love & Light igång i stan och vi passade på att gå en kvällspromenad. Emma sov och vi dekorerade hennes vagn med två lysande hjärtan.

Bio och ny pyjamas

I dag har jag och Emma varit på barnvagnsbio med "gänget". Vi såg Revolutionary Road med bland andra Leonardo DiCaprio och Kate Winslet. Den var lite speciell, men ändå bra.
Det var  ju tredje gången vi var på barnvagnsbio och de andra två gångerna har det varit Astrid, Camilla och jag samt max två till mammor och barn. I dag var det 16 (!!!) barnvagnar inne i biosalongen och ett fasligt liv.
Förutom alla mammor och barn satt det ett pensionärspar längst bak - de blev förvarnade att det var barnvagnsbio, men valde att se filmen ändå. Tror faktiskt att de ångrade sig då volymen är mycket lägre + att barn grät och skrek medans mammor vandrade fram och tillbaka mellan sina platser och vagnarna. (Vi hade som tur var bokat på första raden, så våra vagnar stod framför oss - man är ju ingen rookie längre... hahaha.)
Efter filmen, som var två timmar lång, så hamnade vi såklart på Espresso House i hamnen. Det blev en macka med chevré och fikonmarmelad. Supergott! Medan vi fikade sov Emma i vagnen utanför... i snöyran.

I kväll fick Emma på sig en pyjamas som hon fått av Sara och Sussi i Luleå när hon föddes. Det var tur att  vi testade den för i pyjamasen står det att den är från 6-9 månader, men den satt bra redan nu. Det enda var att ärmarna var lite för långa.

Här är lillgumman i sin nya fina pyjamas från Me Too:


Och så en bild på mamma och sitt hjärta:

Leklunch

I dag var det dags för promenad i Pålsjö skog och sedan lunch hemma hos oss. Emma och jag mötte upp Astrid, Thea, Camilla och Ludvig här utanför klockan tio.
Vi bjöd på Tacogratäng och så blev det jordgubbspaj till efterrätt. Supergott om jag själv får säga det...
"Gänget" gick strax innan tre och då lekte jag och Emma tills pappa kom hem från jobbet en timme senare.

Några bilder från dagen:

Emma och Ludvig fann varandra på filten...


...medan Thea visade hur duktig hon är på att sitta själv.


Emma i sin fina body hon fått av Omar och Jennie - och en matchande "dreggellapp", som fick vara torr i några minuter... tur att vi har många i flera färger. :-D

Ny vecka

Söndagen bjöd på långpromenad till Väla där hela familjen strosade runt i affärerna - shoppade bara en turkos body till Emma på H&M och bokstäver i trä (Emmas namn) samt rosa färg och penslar på panduro. Här ska pysslas... :-D

I dag var planen att åka till Nellie och Sixten, men det blev tyvärr inställt. Fick ett sms i morse som talade om att Sixtens storasyster Lykke var sjuk. Trist, Emma och jag som såg fram emot att träffa våra kompisar...  Vi får boka in nåt nästa vecka.

I stället gav vi oss ut på morgonpromenad i det underbara vädret (0-gradigt och strålande sol).
Vi var ute redan kvart i nio och promenerad i ca 1 timma, utmed havet och hamnen med destination Söder. Emma sov mest hela tiden - och när hon inte gjorde det så satt hon upp och tittade på allt och alla. Kom på att det var länge sedan jag hälsade på på jobbet, så vi stannade till där en stund. Jag pasade på att ta en kaffe medan Emma "hoppade"  från famn till famn då alla ville hålla och leka med henne. :-)

I morgon kommer Astrid, Thea, Camilla och Lundvig hit på lunch och jag har faktiskt kommit på vad jag ska bjuda på... (skriver det dock inte här då de läser bloggen...) Innan lunchen blir det promenad - hoppas det blir lika fint väder som i dag!

Att sitta är kul

Vi bytte ju ut liggdelen mot sittdelen igår. Emma var först lite tveksam när vi var ute och promenerade med Astrid och Thea. Men i dag var det succé. Hon sitter still, ålar sig inte så att hon glider ner och gillar att titta på allt runt omkring. Det var en fröjd att promenera med henne i dag, och det blev tre rundor. Först en lång - på två timmar, sedan ner till stan där vi åt brunch med Lennarts föräldrar och mormor och så hem igen. Och inte en tår fälldes under färden hem, inte ett skrik... utan lillgumman satt och tittade - och somande efter en stund.
I morgon har de lovat sol, så då ska vi ut och promemera mera!!! :-D

Några bilder från dagen:

Så här glad är lillgumman när hon äntligen får se nåt när hon är ute åker vagn. (tagen i går)


Kanske är det dags att ställa undan babysittern nu? Att ligga i den är inte så kul, att sitta upp är roligare, tycker Emma.


Snart blir det trångt i soffan... Emma testar hur den känns att sitta i.


En riktig tuffing i sin nya fina body som hon fått av Linda, Dan och Emmy i doppresent.


Farmor har fyllt år och bjöd på restaurang. Här är Emma med pappa, farfar, farmor och gammelfarmor på M/S Swea.


Emma och mamma.


Emma gillar när gammelfarmor sjunger för henne.

Sov hela natten

Efter att ha vaknat upp till fem gånger per natt de senaste nätterna så sov Emma HELA natten i natt! Hon somnade ca 21.30 och vaknade 06.30 - efter att jag väckt henne för att amma. Ammade henne också klockan 03, men då sov hon under hela måltiden. Trodde aldrig att hon skulle sova så bra efter att knappt ha ätit nåt under hela dagen... ammade henne bara en gång och gav henne lunch (broccoli) vid 12 och gröt klockan 21 då hon vägrade bröstet. Undra om det var den sena kvällsmaten som fick henne att sova så bra? Vi testar i kväll igen... badade henne och gav henne gröt klockan 19 (istället för vid 17-17.30 som vi brukar) Sedan somnade hon strax efteråt.

I dag har vi varit på Öppna förskolan med "gänget". Efteråt gick vi förbi Polarn och Pyret som hade 70% rea - och så avslutade vi med lunch på Espresso House i hamnen. Alltid lika trevligt!
På Öppna förskolan fick barnen göra fot- och handavtryck. Emmas blev så fina att vi bestämde att rama in pappret och ge till pappa (Lelle) som fyllde år. Så här fint blev det:


Pappas fina present!

Under eftermiddagen har vi också bytt ut liggdelen på barnvagnen till sittdel. Får se om Emma tycker att det är roligare att sitta upp och se när hon inte sover! *Spännande*
Uppdaterar hur det gått efter promenaden i morgon!

Här är en bild på prinsessan som hade svårt att komma till ro igår under dagen. När hon väl somnade var det i vår säng med tummen i munnen!!! (hon sög på den tills hon somnade sedan släppte hon greppet om den)


Förhoppningsvis inte en vana som håller i sig...


Emma i fin barbapyjamas leker med färglada kort som hon fått av sin gudmor Jessika med familj.

En dag med gänget

I dag har Emma och jag varit med "gänget" på IKEA. Vi mötte upp Astrid och Thea här utanför halv tio och tog bussen ut till Väla dit även Ludvig och Camilla kom. Vi shoppade lite och promenerade sedan i samlad trupp hem till Camilla och Ludvig. Där fick mammorna god lasagne och kladdkaka medan barnen smaskade broccoli - ja, i alla fall tjejerna. Ludvig ville hellre ha morot.
Efter en trevlig dag promenerade vi  hem... och som alltid nu för tiden blev den ett jä-la liv på Emma när jag la ner henne i vagnen. Men till slut somande hon - i ca 20 min. När hon sedan vaknade pallrade jag upp henne med kuddarna jag löpt på IKEA så hon kunde sitta upp i vagnen- det verkade hon gilla jättemycket. Så snart ryggen blir lite mer stabil åker sittdelen på!

Här är några fina bilder som Camilla tagit i dag:


Det här är Emma och hennes kompisar Ludvig och Thea. Thea är äldst, Ludvig yngst och Emma minst!


Ludvig och Emma myser i soffan.


Emma är en glad tös - när det passar! ;-)


Dregglar gör hon i massor... och tänderna har börjat synas nu - både uppe och nere syns små risgryn.

Dopet

Så var denna helg över. Mamma, pappa, brorsan, Jacob och Joachim sitt er nu på planet hem till Luleå igen. Det har varit sååå kul att ha dem här och vi har haft fullt upp. Viktigast av allt var så klart Emmas dop, och det gick faktiskt jättebra - trots sömnbrist för både lillgumman och mig.

Emma bar en fantastiskt vacker dopklänning som hennes mormor stickat. Alla öste beröm över den och många undrade om det var en släktklänning...

Vi var omkring 30 personer som samlades i kyrkan för att vara med på Emmas dag. Framme vid prästen stod förutom jag, Lennart och Emma, ävern gudmor Jessika, hennes dotter Isabella som läste dikten "Krama mig", och Åsa som sjöng "Älskade barn" så fint!

Efter dopcermonin samlades alla för lunch, Kassler, potatissallad, sallad, bröd samt paj med soltorkad tomat och champinjoner till vegetarianerna. Såklart bjöds det även på tårta och kaffe.
Emma fick många fina presenter, bland annat en jättefin fotoram, sångböcker och en tjock sagobok. Halsband med månadssten samt ett fint silver hjärta, ett fondkonto och pengar och en briohund och en Bobby-car. Med mera, med mera... :-)

Bilder från dopet:


Prästen, Jessica och Emma, jag, Lennart, Isabella och Åsa.


Farfar och farmor med Emma som är så fin i sin vackra dopklänning som mormor gjort.


Kusinerna Joachim och Jacob med lilla Emma.


Två av de fyra tårtorna som mamma, Åsa och Lennart dekorerade på morgonen.


Presentöppningen.


Familjen: Mamma, pappa, jag, Emma, Fredrik, Joachim och Jacob.


Under helgen har även Emma varit på sin första utlandsresa, det var när vi alla åkte till Köpenhamn över dagen. Hon märkte nog inte så mycket då hon sov mest hela tiden. ;-)
Uppmärksamhet har nog lillgumman inte fått så mycket någonsin som hon fick i helgen. Det var ju första gången hon träffade sina kusiner och det var verkligen kärlek vid första ögonkastet från båda hållen. Jacob och Joachim vat ständigt vid Emma, bar på henne, låg på golvet och lekte med henne och körde barnvagnen.

Här är några bilder från helgen:


Emma åter frukost med sina kusiner.


Jacob och Emma.


Joachim och Emma.


Kusinerna leker...


Mormor och ögonstenen Emma!

Nu återgår allt till vardagen och dagliga rutiner igen.... Emma har flyttat tillbaka in i sitt rum som hon lånat ut till sina kusiner under helgen och i morgon ska hon träffa kompisarna Thea och Ludvig!


RSS 2.0