Borsta tanden

När man har fått sin första tand så måste man också borsta den så att den inte får nåt hål. Emma tränar med sin tandborste varje kväll innan hon ska lägga sig.


Duktig tjej tränar med sin fina tandborste.



Så ren och fin den lilla tanden blev - och så glad lilla söta Emma är!


Så kom våren....

De senaste dagarna har våret kommit till Helsingborg. Termometern har pekat  upp emot tio plusgrader och solen har strålat från en så gott som klarblå himmel. Sååå underbart! Att vi dessutom ställt om klockan gör ju att det är ljusare ute längre om kvällarna...

Här kommer några härliga vårlika bilder:


Fina vårblommor har poppat upp i rabatter och på gräsmattor...


I torsdags tog jag och lillgumman en tidig morgonpromenad i skogen. När bilden togs var klockan kvart över åtta och det var bara jag, Emma och fågelkvitter... Underbart!



I dag (på eftermiddagen) tog vi en promenad längs havet tillsammans med farfar.



När Emma inte sover är hon så här glad och nöjd när hon nu får sitta upp i vagnen!


Månadens siffror

I går var Emma på sin 6-månaderskoll på BVC och hon fick MVG av läkaren som tyckte att hon var sååå fin och frisk! Här följer månadens siffror (förra månadens inom parentes)

Längd: 68 cm (66)
Vikt: 7 425 gr (7 000)
Huvudomfång: 41,8 (41)

I förrgår, på sin 6-månader dag kunde inte Emma sitta, inte ens en minut. Men det kunde hon plötsligt igår. Hon satt helt själv, utan stöd i över fem minuter och tittade på när Lennart dammsög. Sedan satt hon mest hela kvällen. Det är fortfarande lite vingligt, men vi tränar hela tiden. Här är en bild så ni får se den nya färdigheten:

En duktig tjej som leker med sin nya fina boll!


Hurra, hurra, hurra! Emma fyller 6 månader i dag!

Tänk vad tiden går - i dag fyller lillgumman ett halvår ! Hon har blivit så stor och mysig, en skön liten personlighet som alltid (nästan) är glad och charmar alla i sin väg.

I dag har hon firat hela dagen, som började med en promenad med gänget klockan 9. Vid lunch bjöd vi på våfflor, grädde och sylt (det är ju ändå våffeldagen) och medan mammorna åt lekte barnen på filtarna. Emma fick presenter också - en fin nyckelpigeboll av Thea och en röd fin skallra av Ludvig.
Efter maten så blev det promenad igen med gänget - denna gången till Maxi. Därifrån banade vi vär till EH där det blev en Chai latte och en muffins - och efter det ännu en promenad. Vädret var ju sååå underbart! Hemma var vi igen klockan 17!
När vi kom hem så väntade ett paket från morfar och mormor. Det var en cd-skiva med massor av bra barnsånger. Den lyssnade vi på  direkt. Sedan ringde vi och tackade för paketet. :-)

Bilder från dagen:


Uppklädd i fin klänning på 6 månaders dagen!


Fina presenter av kompisarna.


Emma, Ludvig och Thea.


Emma och Thea med den fina nyckelpigebollen.

Busunge

I går var vi på middag i Välaby hos Camilla, Per och Ludvig. Jag lovade att fota så ni skulle få se bilder, men se det glömde jag totalt bort. Hamnade i nån slags "paltkoma" efter att ha ätit och druckit gott. Barnen skött sig medan vi vuxna socialiserade. Det var ju första gången Per och Lennart träffades, och de verkade ju gilla varandra... :-)
Emma och Ludvig låg och lekte på ett täcke på golvet medan vi åt och när klockan närmade sig sju så gick vi upp och la dem. Vi hade med oss vår resesäng så det blev premiär för Emma i den. Och det funkade faktiskt ganska bra - hon somnade. (men vaknade visserligen tre gånger innan klockan 23 då vi äte hem)
När vi kom hem var lilltjejen vaken en stund men somnade igen klockan 23.50. Hoppades på att hon skulle sova lite längre än vanligt, men inte. Klockan 06.00 var det dags att stiga upp.
I dag har hon däremot varit trött - och hungrig. Hon sov en halvtimme på morgonen när vi var ute och promenerade. Sedn sov hon en halvtimme till vid halv tolv. Och sen, efter lunch sov hon plötsligt 2,5 timmar!!!!

Här kommer lite nytagna bilder på en riktig busunge:


Stadiga fötter.


Lillstumpan har blivit duktig på att sitta i soffan.


Hallå mamma!!!


Att klättra på soffan är roligt.


En blick full av bus!

Veckan som gått...

Har varit dålig på att blogga, och jag ber så mycket om ursäkt. Anledningen till detta är att det har varit sååå fint väder och vi har varit ute hela dagarna - och all frisk luft har gjort att jag inte orkat sitta vid datorn om kvällarna heller.

Veckan som gått har vi som vanligt haft fullt upp, på måndag tog vi en promenad med gänger (Camilla, Ludvig, Astrid och Thea) och åkte sedan på babysim. På tisdagen kom våra kära vänner Nellie och lille Sixten på besök och det blev en fika på EH och en runda på stan.

På onsdag morgon, tio över nio, tog jag och Emma tåget till Malmö för att hälsa på Malin. Det var första gången Emma åkte tåg och hon tyckte att det var jättespännande. Hon var så duktig, både på vägen dit och hem. Det var trevligt i Malmö. Först strosade vi omkring på stan och åt lunch - bara jag och lillgumman. Sedan promenerade vi till Malin som flyttat till Västra hamnen. Vi pratade och åt god fruktsallad. Mycket bebissnack blev det få Malin är gravid och planerad att föda sin lilla tjej om bara 3 (!!!) dagar!


Emma på tåget till Malmö.


Den här vyn ser du när du svänger in på Malins gata - Turning Torso.


Utsikt över Öresundsbron precis bakom (eller framför?) Malins lägenhet.

På torsdag klockan 09.00 mötte vi upp gänget för att gå till öppna förskolan, men när vi kom det så var det stängt. I stället gick vi en lååång promenad i det underbara vädret. Vid elva bjöd Astrid på lunch och vi firade Theas 6-månaders dag. Det blev italienskt , eller spanskt med pastasallad, olika goda skinkor och oliver...


Thea öppnar presenter med mamma.


Fräsch sommarlunch.


Efterrätt... Kladdkaka med valnötter, marsmallows ock kolasås. Snacka om smarrig kaloribomb!!!

På fredag började vi dagen med en lång promenad, åt lunch på EH och var sedan på studiebesök på Pålsjö skogs förskola. Astrid och Thea var inte med för Astrid hade blivit sjuk under natten. *trist*
Emma och Ludvig hade ändå ganska trevligt på fiket... men visst saknade de Thea! :-)


Emma & Ludvig.

Nu är det helg och i kväll ska vi på middag hos Camilla, Per och Ludvig! Bilder och berättelse kommer ...

Trevlig helg allihopa!

Mmmmm Cupcake

En stor muffins med glasyr och strössel - choklad, jordgubb eller varför inte syrlig lime? Gott, jag vet.
Och lika gott som en amerikansk muffins, så fina är barnkläderna från danska Cupcake. Färgglada, mjuka och otroligt snygga. Var ni kan köpa dem? Jo, alldeles strax på internetbutiken http://lykkeliam.blogspot.com/
Ett måste på alla söta barn i sommar!

Fotomodell


Så fort kameran kommer fram så finns ett leende på Emmas läppar...


Lillgumman har blivit duktig på att lyfta upp sig - både bakdel och framdel - men dock inte samtidigt. Så det dröjer nog ett tag innan hon kryper.


Tittut...


De fina byxorna och tröjan har Emma fått i present av sin kompis Sixten.

I morgon ska jag och Emma åka till Malmö och hälsa på min före detta arbetskompis Malin. Det ska bli kul, har inte träffat henne sedan dopet. Ska bli spännande att se hennes mage, för om sju dagar är hon planerad att få en lite tjej!

Ny frisyr...

I dag har jag lyxat och varit hos frisören, hade tid halv elva och var klar strax efter ett. Och vet ni, de har blivit lite stockholmska hos min frisör - de frågade om jag ville ha ett glas vin!!! Det fick man alltid när man klippte sig i Stockholm på fredagarna...  Men jag tackade nej och fick istället en kopp kaffe och en supergod polkagrisbiscotti.

Så här blev resultatet:

Framifrån...



... och bakifrån!


Hon ser skeptisk ut... Emma tar ännu inte flaska, men vi tränar. Nu är det vatten som gäller!


Bollen från Liberos 6-månaderspaket var rolig att leka med.


Men ojdå... titta vad Emma fått tag på: Lördagsgodis! ;-)


Aprilväder...

I går morse strålade solen från en klarblå himmel - så jag och Emma valde att skippa Baby caféet för en lång skogspromenad istället. Vi gick hemifrån kvart i nio och var hemma först kvart i elva... Det var en underbar promenad (trots att solen försvann efter halva vägen), genom skogen till Sofiero och utmed havet hem!

Här är några bilder från vandringen:


Vackra Pålsjö skog.



Härligt med pårlande små bäckar och fågelkvitter.


Utsikt över sundet  (och Danmark) från Landborgspromenaden.


Fina vårblommor tittar fram lite här och var.


Även åkrarna ute vid Sofiero har börjat grönska.


Emma sov sig igenom hela promenaden.


När Lennart tog med sig lillgumman på en promenad innan middagen så var det plötsligt snöstorm.


I går somnade stumpan på soffan på eftermiddagen med sin snuttis.


Vi brukar ligga och lyssna på en cd med vaggvisor och sjunga varje kväll. I kväll ville Emma ligga på mage och bläddra själv i vaggviseboken.


Första tanden

Vi har sett den ett bra tag, men först i går kom den fram ordentligt. Och vass som tusan är den. Emmas första tand alltså. Den är till vänster , eller nästan i mitten, i underkäken.


Efter mycket om och men fick mamma en bild på gummans första tand! ;-)

Vi har inte märkt så mcyket av att tanden varit på väg, förutom att Emma sovit oroligt i förrgårnatt och i går natt. I natt sov hon dock bra igen! (hade nog lite ont när tanden sprack igenom tandköttet). Har heller inte märkt av tanden speciellt mycket under amningen, men den känns när hon biter mig i fingret - eller hörs när hon biter tag i skeden när hon äter.
Nu är det bara att vänta på nästa tand, den är säkert inte långt borta!

I eftermiddag ska jag på after work med Astrid och Camilla. Männen ska vara hemma med barnen. Det är första gången jag går nånstans utan Emma - förutom när jag varit och handlat eller en sväng på stan. Nu blir det lite längre - och vid hennes sovtid. Lennart ska ge kvällsgröten och natta henne - och det går säkert jättebra. Pappa och dotter trivs ju förträffligt i varandras sällskap! :-)


Snart är hela munnen full i tänder.....

En rullande dykare


Emma tar sats och rullar från mage till rygg... nu är både lekfilten och den stora runda ryamattan för lite.

Strax innan jul vände sig Emma från mage till rygg och i mitten av januari  från rygg till mage. Men det var först igår som hon kom på att hon kan ta sig fram genom att rulla - från mage till rygg, från rygg till mage osv. Och snabbt går det!
Hon tycker att det är jätteroligt och rullar nu hela tiden. Det är tröttsamt, så det är inga problem att få henne att somna.
(När Emma rullat av både filten och mattan -  och hamnat på parketten - så har hon kommit på att hon kan ta sig framåt då materialet inte är lika halt som de hon är van vid.)

En annan grej som får lillstumpan trött är att bada, både hemma i badbaljan och på badhuset. I dag var det tredje gången på babysimmet och det var dags för dyk. Emma gillar att bada och att få vatten på huvudet har hon fått vid varje bad sedan födseln, så premiärdyket gick ju hur bra som helst. Vid första dyket var instruktören med, men sen dök vi två gånger själva, jag och Emma. Att det tog på krafterna syntes efteråt så efter dusch och påklädning somnade hon i bilen. Men efter att jag lyckats lirka av henne fleecejackan och mössan och fått henne ur bilbarnstolen och i säng - så går det inte mer än tio minuter så vaknar hon - då har hon rullat över på mage!!! ;-)

Ja, hon är verkligen en rullande dykare vår lilla prinsessa. 

Melodifestival, hoppgunga och trevligt sällskap

I går var vi bjudna på middag hem till Nellie, Tobbe och lille Sixten (storasyster Lykke sov över hos sin kusin). Vi åt och drack gott och tittade på Melodifestivalens andra chans - på världens största tv! Men det var inte så bra, så vi bestämde oss för att spela Buzz (på samma stora tv). Det var riktigt, riktigt kul!
Emma hade också trevligt, hon fick bland annat testa Sixtens hoppgunga. Hon fattade inte riktigt grejen utan tittade lite förundrat på oss när vi satte dit henne. Hon snurrade mest runt till en början, men efter ett tag stötte hon ifrån med  benen. Några gånger till och hon fattar galoppen...

I dag ösregnar det och vi har varit inne hela förmiddagen - och kommer förmodligen vara inne hela eftermiddagen också. SÅ jäkla trist!! Förhoppningsvis bjuder den kommende veckan på bättre promenadväder.

Bilder från gårkvällen:


En hoppgunga... men hur ska jag göra, tänker Emma.


Kolla in den stora filmduken.... tv:n framför ser ut som en liten plutt! :-)


Nellie och Lelle in action!


Fint armband av Lotta Gray

Är inte detta armband vackert, så säg?! Det är designat av "Vimmelmamman" Lotta Gray  och finns att köpa på Bracy.se. Priset är 289 kronor och hela 25% av det du betalar går till barncancerfonden


.
(Bild från Bracy.se)

Dåligt

Ja, jag vet att jag varit dålig på att uppdatera denna vecka... men ibland blir det så. Bloggtorka liksom!
Veckan har i alla fall rullat på som vanligt - babysim i måndags, bvc  med mått, vikt och vaccination + mammagruppsmöte i tisdags, promenad och fika i onsdags och öppna förskolan (babycafé) i torsdags. I dag har vi varit på promenad med Astrid och Thea - vi gick en långrunda i Pålsjöskog och avslutade med en varm kopp te på Wayne's.
Helgen har inga planer än så länge, det som händer händer liksom.
Här är några bilder från veckan:

Efter badet, inlindad i mysigt badlakan!



Busar hemma på Barbafilten... (i färggrann body med knappar från Molo)


Emma och kompisen Thea på Wayne's.


Längd och vikt

I dag har Emma varit på 5-månaderskontroll på bvc. Här är dagens siffror:

Vikt: 7,0 kg
Längd: 66 cm
Huvudomfång: 41 cm

Vi var hos Barbro på bvc klockan tio. Och efter vi mätt och vägt lillstumpan så var det dags för sprutor - hela två stycken. Först den vanliga och sedan den mot pneumokocker (tre strutor som alla födde efter 1 oktober 2008 får gratis, som vi valt att ta ändå och betala dryga 700 kronor per styck).
På första sprutan reagerade inte Emma alls, men efter den andra kom krokodiltårarna. Torkade dock snabbt efter att ha gått komma upp i mammas famn igen.
Efter det gick vi hem och lekte och åt lite lunch innan vi begav oss ut igen - denna gång på promenad med gänget. Det blev en skön promenad i solen!
Halv två gick vi i samlad trupp till bvc där det var träff med mammagruppen. (Astrid och Thea följde inte med då Thea hade lite feber efter sprutan hon fått igår)

I morgon är det blankt i kalendern, men på torsdag är det babycafé och på fredag ska vi träffa Nellie och Sixten! Tjoho! ;-)


Helgens bilder...

I torsdags var Emma jätteförkyld - supertäppt i näsan och rinniga ögon. Hon sov dåligt natten mellan torsdag och fredag... men så i fredags framåt lunchtid så mådde hon bra igen. Förkyldningen var som bortblåst. Sååå skönt!

I helgen har vi bland annat firat Emmas gammelfarmor som fyllt 81 år, vi har varit på café och fikat och så har vi promenerat och shoppat lite. Fullt upp med andra ord. Här är några bilder från helgen:


Emma leker... men pappa ser lite trött ut. (på  Espresso House)


Nu får mormor och morfar greja den där webkameran så vi kan se varann när vi snackar över nätet. Emma har ju blivit en fena på att surfa.



Emma chattar med sina kompisar. ;-)


På gammelfarmors födelsedag fick vi god middag (gammelfarmors supergoda köttbullar) och finfin äppelkaka till efterrätt. Frv: Pappa (Lennart), Emma, Birgit (gammelfarmor), Monica (farmor) och Bo (farfar).


Efter kalaset var det gott med kvällsgröt - Risgröt med smak av äpple och mango.


När man åker bil behöver man inte ha overall. Här är en tuff tjej i fleecjacka och små pumaskor!


RSS 2.0