Ven

I dag kom jag hem från vår konferens på Ven. Har aldrig varit på ön så detvar extra roligt att få åka tid.
Resan började i fredags (igår) då chefen plockade upp mig, M och C som alla bor på Tågaborg redan halv åtta. Sedan bar det av mot Landskrona (de andra åkte med G i hans bil) Båten från Landskrona till Ven avgick 08.30 och tog 30 min. Från färjelägret var det ca 200 meter uppförsbacke till stället där vi skulle hyra cyklar. - tandemcyklar! Jag och M hade bestämt oss för att vara ett team och trots att ingen av oss cyklat på många många år ...
Vi trampade till Backabyns konferenshotell där vi hyrt stugor. Tjejerna bodde i en och killarna i den andra. M och jag skyndade oss att paxa det vå sängarna uppe på loftet...
Sedan konfererade vi hela dagen - vi hade en "föreläsare"  och fick göra massor av roliga skrivövningar hela dagen. Vi började dock med champagne och choklad. Vi hade ju blivit nomonerade till Årets dagstidning, men föl på målsnöret. Östgöta corren vann kampen... men vi är stolta ändå och firade lite trots förlust!

Klockan 18 var det middag - tre rätters. Det började med en laxrulle men nån god färskost i samt ett rostad brödpinne med havsalt. Varmrätten var hjortfilé med svampsås, rostad pitatis och rostade oliver och till efterrätt serverads vi den godaste (hallon)cheescaken vi någonsin ätit -  den var med karamelliserade walnötter och färska hallon. Till förrätt serverades ett fantastiskt gott vitt vin och till varmrätten blev det röt. Båda vinerna var från italien.
efter middagen satte vi oss i bardelen, vi kastade pil , satt och pratade. Efter nån timme gick vi tillbaka till tjejernas stuga och festade vidare. Jag höll mig dock till coca cola då jag kände mig helt knäckt - hade jobbat sent hela veckan, inte varit hemma förrän efter ett nån natt. Så även natten innan vi åkte till Ven. Somnade halv tre och vaknade 06.15.
Vi hade så jäkla kul, satt och surrade fram till två. När vi gick och lade oss märkte jag och M att det troligtvis varit ett stort misstag att välja loftet. Värmen i den lilla stugan hade stigit under kävllen och det kändes som en bastu när vi la oss. Inte så skönt!
Halv åtta ringde klockan, duschade och gick till frukosten. Åt massor - älskar hotellfrukostar. Där fanns smarrigt bröd, goda pålägg, yoghurt, müsli, russin , mandlar, juicer av olika slag, kaffe, te, koktägg, äggröra, prinskorvar och köttbullar!
Efter det konfererade vi lite till - fram till tolv då vi tramade ner mot färjelägret igen. Halv ett gick båten ... och strax innan två släppte de avmig här hemma.

Vädret har inte varit det bästa i dag, så jag och Lelle gick ochhyrde en film. Perfect stranger med Halle Berry. Den var spännande och bra. En trea med ett litet plus bakom får den av mig. Vi började se den men jag blev plötsligt så himla trött - pausade filmen och gick ovh la mig. Somande direkt och vaknade inte förrän Lelle väckte mig efter 1 tim och 45 min. Då var middagen klar - han hade gjort kycklingbiffar med ungsrostade grönsker! Gott!
Efter vi ätit kollade vi klart på filmen och gick en kvällspromenad -  för att sen bänka oss framför tv:n.

Nu ska jag sova!!!
God natt.

Bloggtorka...

...eller så har jag bara inte haft tid att skriva. Jobbar nämligen kväll (16-00.30) hela denna vecka och detär ju på kvällarna jag brukar ta mig tid att blogga lite. Men på jobbet hinns inte det med.

I dag är det onsdag och bara i dag och i morgon kvar att jobba. Skulle sedan ha varit ledig fe, lör och sön men på fredag morgon åker vi på konferens till Ven. Vi stannar där till lördag och är inte hemma förrän efter lunch. Trist att det blev just på min långlediga helg, men det ska samtidigt bli väldigt kul. Vi brukar ha riktigt roligt när vi åker iväg så där...  Den här gången kan vi få fira lite extra för vi är nämligen nominerade till Årets dagstidning. Om vi vinner - det får vi reda på i kväll! Håll tummarna!

Nu ska jag och Lelle ut på en promenad, innan regnet kommer. Det ser ut att vara lite mörka moln på väg in... hoppas de försvinner på vägen! ;-)

Bilder från Hamburg

image171

Nu har vi kommit hem efter två underbara dagar i Hamburg. På bilden ovan sitter vi på Alsterpaviljongen och avnjuter en kall öl i den varma vädret (var +22 grader varmt på fredagen)

Vi åkte med färjan som gick 05.40 från Helsingborg och halv elva hade vi checkat in på hotellet och var på väg med tunnelbana mot Hamburg city. Vi han med så himla mycket  fastän vi bara var där fredag och lördag - bland annat hann vi gå genom stan, se alla vackra hus och platser. Äta goda luncher, goda middagar och fika deras underbara bakelser.
Här på ett kafferosteri nere i hamnen:

image172

Hamburg är verkligen jättefint. Mycket vatten och massor av mysiga fik och restauranger. I bland kändes det som om man vore i Venedig. Eller vad säger ni?

image173

Vi var också ut till St. Pauli. Där ute finns det kända "horkvarteret" Reeperbahn. Bakom dessa vägger sitter tjejer och lockar in killarna som går förbi och sucktar! 
Tjejer får inte gå in, försöker man så kastar de vatten på en. (en tjej fösökte när vi stod där....)

Vi avslutade Hamburg-helgen med en middag på en supermysig Pakistansk restaurang i St Pauli. Man kunde sitta på kuddar på golvet, vid små mysiga bord, man vi valde ett traditionellt bord... kändes bekvämast så. :-)

image176


Vi var hemma igen vid midnatt och det känns som om vi varit borta flera dagar - med tanke på allt vi hunnit med.
Nu återgår allt till det vardagliga  igen och redan 12.30 i dag ska jag vara på jobbet.

Hoppas ni också haft en trevlig helg!

Skivrecension

image169

Sitter och lyssnar på Kevin Michaels debut album - trodde inte jag skulle gilla den, men jag måste erkänna att den är riktigt bra. Gillar sånh är musik. Ddet är lite r'n'b blandat med soul och pop. Kommer nog ge den en 3:a i min recesion till fredagstidningen.
När jag jobbade på NSD var recensioner vardag, både bio och skivor. I dag  använder vi biorecensioner från Spektra och har hand om skivorna själva. Det är mest O som recenserar, han är bäst på det, men jag och M brukar också hjälpa till. Tycker det är svårt - har ju inte gjort det på så många år!

Har sett senaste beckfilmen i kväll. Det tysta vittnet hette den och var väl sådär. Gillar Beck jättemycket men det här var inte en av de bättre. Lite seg och händelselös...

image170

Det får tyvärr bara en 2:a av mig!

Nä, nu sk jag digga vidare. Ha en bra kväll....

Nötter

image168

Har egentligen inget speciellt att skriva om i dag, men kan ju passa på att berätta att jag har varit på
ett nötrosteri här i Helsingborg. Jag fotograf C var där och gjorde ett arbetsmarknadsjobb till onsdagstidningen. Det var verkligen intressant - och gott! ;-)
Det var kul att se hur allt fungerade och så jäkla gott att äta alldeles nyrostade jordnötter - lättsaltade - direkt från rostmaskinen... mums!.

I morgon har jag också två roliga jobb, ett klockan 11 och ett klockan 4....  två helt olika jobb, men det är just det jag gillar med att jobba på en dagstidning. :-D

Lelle är och dömer fotboll i Gantofta, så jag är solo i kväll. Ska inte göra mycket, bara ligga i soffan och glo på tv. Hoppas de visar nåt bra bara....

Hoppas ni också får en trevlig kväll!

Stormvarning

Oj vad det blåser här. Började i natt och det har inte slutat än. Var ner på stan en sväng i förmiddags och då såg vi massa träd som knäckts och grenar som flög omkring. Känndes inte så säkert att vara utomhus. har ju hört om takpannor som lossnat och träffat människor i huvudet!
Så jag har mest varit inne, bland annat tonat håret mört igen. (nyansen heter Kastanj) Brukar ju bli ljus på våren och mörk igen när hösten knackar på dörren. (Se den nya presentationsbilden)
Nu ska jag ta tag i garderoberna, men först måste jag varna er för en grej: Hyr inte Stephen Kings "Desperation". Vi hyrde den i går och det var ett stort misstag. Den är fruktansvärt dålig, nästan töntig - inte alls  läskig, som vi hoppats på. Jag sågar den till fotknölarna, den får ett stort minus av mig.

VARNING!!!
image166

Så, nu ska här ränsas bland kläder...

3 dagar...

Känns så fantastiskt skönt att ha tre lediga dagar framför sig - och inte ha en enda grej inplanerad. Eller, jo, en grej finns faktiskt i kalendern: på lördag ska vi till Lelles mormor och äta middag. Men det känns inte som någon jobbig grej, snarare trevlig!

Sedan hade jag tänkt ta tag i mina garderober. (annars blir det aldrig gjort) Ska rensa ut massor av sommarkläder som jag inte använt i sommar, som jag ska slänga och resten ska jag föra ner i förrådet . Även höst och vinterkläderna som ska fram ni ska få sig en genomgång. Det som inte användes i vintras ska bort. Vi har ju inte alls lika många garderober här som vi hade i Solna, så de är verkligen proppfulla. Detta ska göras när Lelle dömer fotboll i morgon - eller när han är på hif-matchen på söndag.

Hade hoppats på att få vara ute också. Har ju varit fantastiskt fint väder hela veckan, med så har de såklart lovat regn till helgen. Än så länge är himlen blå och solen skiner... hoppas smhi har fel - igen!

Vad ska ni göra i helgen?

Har mycket att se fram emot...

Har ju redan skrivit att jag och Lelle bokat en resa upp till Luleå den 7-13 november. Men inte nog med det, den 21 september åker vi till Hamburg. Vi bilar ner och blir borta en natt (tar ju bara 4 timmar dit - är närmare än till Stockholm) Sedan ska jag upp till Stockholm den 26 oktober och hälsa på hos Lotta. Ska bli kul att åka upp, umgås och ha trevligt. (hoppas Anneli och Linda också har tid att ses då?!)
Känns som om jag har mycket roligt att se fram emot i höst och vinter. Känns inte ens som om julen är speciellt långt borta - då åker jag upp till Luleå igen för att fira med mamma, pappa samt brorsan med familj.

Men det jag först och främst ser fram emot är helgen. Tre dagar ledigt - så jäkla skönt!

Tillbaka till verkligheten

Så var den galna veckan över - då jag jobbat 9 övertidstimmar och inte varit hemma förrän efter midnatt... i dag kom jag dock hem i tid, prick klockan 18 loggade jag ut ur datorn på jobbet och cyklade hem. *skönt*
Nu jobbar jag dag (08.30-17) i två veckor och är ledig fre-lör och sön den kommande helgen... vad vi ska göra då veta jag inte, men jag längtar redan ändå. :-)

 I dag har jag varit och gjort ett jobb på Sofiero där det var hundutställning. Över 4 000 hundar var där med sina mattar och hussar samt närmare 2 500 besökare utöver det. Massor med folk med andra ord. Riktigt kul att gå runt och titta, prata med folk och kolla in alla möjliga hundraser. Det komiska i dag var när en gigantisk Leonberger mötte en Chihuahua i gångarna. Såg livsfarligt ut, men de bara nosade på varandra och gick vidare. :-D

Nä, nu ska jag slappa framför tv:n, det är ju ända söndag...

Nya gardiner

image163


Förra veckan köpte vi nya gardiner, vi bytte ut de vita och de mönstrade (hade dubbla panellängder) i vardagsrummet. Vi ville ha nåt mörkare, nåt "murrigare" nu till hösten och vintern. Så nu har vi svarta gardiner. De är i tunt tyg, lite transparanta med mönster i plysch. Ljuser går igenom och de är verkligen jättesnygga! Det var Lelle som köpte dem... han har bra smak min man! ;-)
Den översta bilden är en närbild på mönstret och den undre är tagen på lite håll. Snyggt va?

image164

Har också glömt att visa de fina Marimekko-tavlorna vi köpte på Pajalamarknad i somras. De är jättefina ovanför tv:n. Har ju inte haft nåt hängade där innan, har inte vetat vad vi velat ha. Vi hade pratat om Merimekko, men det hade aldrig blivit av att köra - det enda vi sett var tyg och vi funderade på att göra tavlorna själva. Men så hittade vi dessa uppe i norr... ;-)

image165


Wallmans

Det är inte ofta jag har recenserat nåt och gett det en femma. Men Wallmans-premiären i går var ett undantag. Jag och fotograf C var eniga - Det bästa som hänt nöjeslivet i Helsingborg! En femma fick den i dagens tidning. Ni som vet var jag jobbar - kolla hemsidan. :-)

Det blev en sen kväll med mycket jobb i går. Var inte hemma förrän strax efter 01.00. Sov till halv 10 och åkte sedan till Malmö för att shoppa lite. Det endajag kom hem med var tops och en rougeborsta. Inte mycket med andra ord.

I dag har jag också bokat en resa till Luleå i november. Vi flyger upp den 7:e och hem igen den 13:e. (vi landar 14 och jag börjar jobba 16)

I kväll har jag och Lelle käkat tacos och druckit vin. Nu ska vi se en film vi hyrt. Kommer inte ihåg vad den heter... återkommer med recension.

Långa (roliga) dagar

De här veckan har varit krävande jobbmässigt. Har börjat 13.30 alla dagar (förutom igår då jag började 13.00) Klockan 22 är (egentligen) min arbetsdag slut, men jag har inte varit hemma förrän strax efter midnatt. Har haft massor att göra...  blir dock många goa övertidstimmar och bra ob när man jobbar på natten. ;-)

I dag är en rolig dag - även den fullspäckad. Ska fixa ihop skvaller och notiser till nöjessidan samt ringa några samtal och boka intervjuer (som blivit liggande hela veckan). Sedan ska jag och C göra ett vimmel på förhandsvisningen av "Ett öga rött" som vi bjuder våra läsare på. Efter det är det Wallmans Golden Hits-premiären! (både vimmel och recension) Den slutar inte förrän 22 och efter det ska jobbet göras + sidorna redigeras. Har alltså ännu en sen kväll och natt att se fram emot.

Har inget emot att jobba sent, vi är ett kul gäng och tien går verkligen fort. Men mitt problem är att jag ändå vaknar tidigt (typ vid åtta) trots att jag lagt mig efter 01.00 och får sova hur länge jag vill!?

Ser verkligen fram emot att vara ledig i två dagar - i morgon och på lördag!

Snart helg...

Nu har jag jobbat två helgen på raken - då jag bytte fredag mot lördagen och tog O's söndag förra helgen. Kommande helg skulle jag ha varit långledig, men har bytt denna söndag mot den 23 december - Jag jobbar för J på söndag och han för mig den 23/12... så jag kan åka upp till Luleå och fira jul! Känns att man jobbat så mycket och bara varit ledig två dagar på två veckor.

Jaja, i dag ska jag i alla fall börja arbetsdagen (klockan 13) med att gå på barnteater. Stadsteaterns ätter upp en pjäs om döden för barnmellan 3-6 år. Spännande. Sedan ska jag göra ett jobb på Wallmans inför premiären i morgon. Kul kul!

I går köpte vi en ny bil, vi sålde vår Volvo v70 från 2002 och köpte en likadan fast tre år nyare. Så nu har vi en grå bil - och inte en marinblå! Superfin är den!

Bröllopsdag

image159

I dag är det min och Lelles bröllops dag. Kan inte fatta att det gått två år redan, känns som om det var så nyligen. Vi firade redan i frdags, då Lelle bjöd mig på middag på Cantina West - vi åt deras underbara Fiesta, en bricka med allt möjligt gott på. (Kyckling & biff faijta, grillad majskolv, köttfärs, kycklingvingar, revbesnspjäll mm)
Supergott var det!

I går när jag bloggade hade jag inte nåt att skriva om, men vi gjorde faktiskt en hel del i helgen trots att jag jobbade mesta tiden. Vi var bla i Malmö och strosade runt, vi var till Höör och hälsade på Lelles barndomskompis Henrik, hans sambo Anna och deras lille son William, som fyllde ett år förra veckan. Det var verkligen trevligt. Har inte träffat den sedan Lelles 30-årsfest. Ni bestämde vi att det inte skulle gå sååå länge till nästa gång. Ska bjuda hit dem på middag snart!

image160

Vi hyrde även filmen Jakten på lycka med Will Smith. Det var mycket bättre än jag tänkt mig, gillar ju när det är verkligenhetsbaserat drama.  Fyra plus får den av mig!

Annars var det mest jobb som sagt...

Nä, nu ska jag äta frukost...

I'm back

Så, då ska jag försöka komma igång med bloggandet igen...  Känns inte som om jag har nåt speciellt att skriva, men jag ska göra så gott jag kan! ;-)

Har jobbat hela helgen - lördag mellan 10.30 och 21 och i dag mellan 08.30 och 18. Det är iofs en vanlig helg (som vi jobbar var sjunde vecka) men för mig känns det lite drygt då jag fick jobba lördag istället för fredag förra veckan - och till råga på det lovat jobba söndagen för O, som skulle till Italien. Har alltså jobbat två helgen på raken...inte så skoj! 
Ni jobbar jag 13.30- 22 hela veckan och jag har flera skojiga jobb att se fram emot. Bland annat är det premiör på Wallmans och Golden hits på torsdag. Fotograf C hatar att göra vimmel, men jag kan det som handen i handsken och för mig det känns som ett lätt och roligt jobb! Ska visa honom att det faktiskt kan var kul!

Har inte ätit så bra i helgen. I går var det så stressigt på jobbet så jag slängde i mig två varmkorvarmit på dagen. vid sex-tiden åta jg lite tomatsoppa och sedan tre rostade mackor när jag kom hem. I dag åt jag snabbnudlar till lunch (har ju några kvar sedan nudeltestet förra veckan) .. men så i kväll, efter jobbet, gjorde jag världens godaste lasagne. Så jag och Lelle åt med god aptit och drack rött vin till... mums!

Ska kolla lite på tv nu, sedan läsa och sova. Skönt med sovmorgon! :-)

RSS 2.0