1-års kalas

I dag hade Emma sitt allra första kalas. Vi var i Stattena If:s lokaler och där var 14 vuxna och 6 barn. (hade varit lite trångt här hemma) Vi bjöd på varmkorv med bröd och tårta. Det var verkligen trevligt - och roligt. Emma fick fina presenter och var glad hela tiden - men i början var hon lite blyg och drog sig undan lite.

Här är lite bilder från dagen:


Emma drog sig undan i lekhörnan när alla gästerna kom...


... medan Thea och de andra barnen lekte.


Emmas gudmor Jessika.


Grabbarna Grus äter korv - Ludvigs pappa Per och Theas pappa Petter.


Emma och farmor äter...


... och Wille och Anna också.


Födelsedagflickan!


Så söt, så söt som socker.


Camilla stilar för fotografen.


Emma blev glad när tårtan dukades fram och alla sjöng för henne.


Titta så fin tårtan var.


Wille, Emma och Lykke.


Farfar och Emma.


Sixten tar en vätskepaus i allt lekande.


Väl hemma igen kröp Emma in i sitt prinsesstält och berättade om den roliga festen för alla sina mjuksdjur!


Hipp hipp hurra! Emma 1 år i dag...

I dag fyller Emma ett år och hon firades redan på morgonen när hon vaknade - klockan sex!? Hon fick öppna paket från mig och Lennart samt två paket som mormor och morfar skickat från Luleå. Av oss fick hon ett prinsesstält och en leksakstelefon som spelar olika melodier. Av mormor och morfar fick hon sin allra första docka - och en superfin rosa kofta som mormor stickat.
Efter frukosten åkte hon med pappa och handlade lite till kalaset som är i morgon - medan jag åkte och jobbade. Efter första sovstunden gick Emma och pappa till öppna förskolan - och efter det så kom det och hälsade på mig på jobbet. (från och med i dag kommer jag att sitta i Helsingborg och jobba, förutom varannan söndag, såå skönt att slippa pendla varje dag!)

Här kommer lite bilder från den stora dagen:


Emma öppnar paket från mamma och pappa...


... och från mormor och morfar.


Så här fint blev prinsesstältet - som sattes upp direkt.


Bustjejen!


Redo att gå till öppna förskolan.

Några dagar innan ett

Hej hej! Här kommer veckans bilder - det komme mer i helgen, för på fredag fyller lillgumman 1 år (har kalas på lördag).


Här är Emma med bästisen Apan!


Emma har ett otroligt minspel... här kommer några bilder på miner vi ser flera gånger varje dag...


Sur...


... och busig!

Orden kommer också hela tiden. Nya ordet för veckan är "Kolla"! (men vi är osäkra om det är just kolla hon menar, eller nåt helt annat?!

Jaja, det var allt för denna gången... som sagt, det kommer kalasbilder i helgen. :-)

Tand sju och åtta

Glömde ju berätta att Emma fått två tänder till, en i överkäken och en i underkäken... så nu har hon åtta tänder! (de är iofs inte riktigt uppe än, men har spruckit igenom tandköttet) :-)

Första cykelturen

Så har en vecka gått och den har varit lång... har jobbat söndag till fredag, så det känts extra skönt att vara ledig hela helgen. (jobbar så jämna veckor och måndag till torsdag udda veckor...) 
I helgen har vi inte gjort så mycket, mest varit hemma, promenerat och varit en sväng på stan. Här kommer några bilder från veckan och helgen som varit.


Emma testar sin nya cykelsits och hjälm - hon tyckte att det var jättekul att sitta i den.


Emma och Lennart kom till Malmö en dag den gågna veckan. Efter att jag slutat jobba åt vi middag på TGIF vid Lilla Torg.


Emma tar en promenad på gräset i farmor och farfars koloni. Det är fortfarande lite vingligt med gången, men det tar sig...


Emma passade på att hjälpa farfar att klippa gräset.

Första stegen

Nu har det gått en vecka sedan jag bloggade - igen! Och mycket har hänt sedan sist. Bland annat så har Emma tagit sina första steg. Hon går inte ännu, men tar fem-sex steg åt gången innan hon sätter sig ner. Det är så roligt att se hur stolt hon blir. Hon skrattar och applåderar sig själv! Hahaha.
Tänk så stor hon har blivit, och om bara någon vecka så fyller hon ett år!

I veckan kom lillan och Lennart till Malmö och mötte upp mig efter jobbet. Vi käkade middag och tog sedan tåget hem. Det var riktigt trevligt!
Nu har jag jobbat i Malmö i över en månad, och ska nästa vecka testa att jobba en dag i Helsingborg. Om det funkar, rent tekniskt , så ska jag börja jobba här i månadsskiftet. Det ska bli sååå skönt att slippa pendla nästa två timmar om dagen. :-)

RSS 2.0