Bloggtorka

Har fått bloggtorka... har absolut inget att skriva om... Återkommer i morgon! :-)

Nudeltest

Vi ska göra en studentbilaga till tidningen, den ska komma ut på måndag nästa vecka. Mitt bidrag till den varatt anordna ett snabbnudel test -  samt kolla upp studentrabatter i stan.
Nudeltestet gjordes i dag. Sju olika sorter köptes in och priserna varierade mellan 1.50 och 12.50. Vi var fyra stycken som gjorde blindtestet. Vi tittade på de okokta nudlarna, luktade på kryddblandningarna och allt det där inan vi hälld epå vatten. Sedan åt vi.
Oj vilkenskillnad det var på både lukt, utseende och konsistens. En sort luktade hundmat (torrfoder), en annan sort var som tapetklister... usch!
Jaja, nu är det gjort och i tidningen kommer våra utlåtanden.... :-)

Jag gillar att testa saker. Ska testa allmänna toaletter nästa vecka - även det för jobbets räkning måste ju tilläggas! hahahaha.

I morgon ska jag och fotograf C till Regiondjursjukhuset på Berga och göra ett arbetsmarknadsjobb. Vi ska besöka avdelningen för stora djur - och de har lovat oss att få vara med under en operation. Spännande!

Nu ska jag sova... eller läsa lite först kanske!? 

Sov gott alla...


Persikor

image158

I kväll har vi haft middagsgäster - Lelles mamma, pappa och mormor. Vi åt  indisk kyckling med kryddat ris. Gott!
Tll efterrätt åt vi den goda jordgubbspajen som jag bakade i går.

På bilden ovan ser ni Lelles föräldrars persikoträd. Frukterna ha mognat nu och vi fick några persikor när de kom och hälsade på. Hoppas de är lika goda som de ser ut.
Orkar inte blogga mer nu, ska kolla lite på tv och sedan läsa några kapitel. I morgon är det jobb igen.

So long!


Shoppat

Glömde ju berätta vad jag shoppat i dag:

* En svart stickad klänning (eller tunika) på Gina tricot
* En blå och grå randig tröja på Gina tricot
* En ljust brun bh (med tillhörande trosa)  samt en mörkgrå bh på Kappahl
*Ett par plommonfärgade leggings på Twillfit

Sedan skulle jag köpa ett id-foundation, men det var slut i min färg och kommer inte in förrän på tisdag.

... och sen  köpte jag ett grattiskort till pappsen som fyller 60!

Over and out!

Jordgubbspaj

Vid halv fem åkte Lelle i väg för att döma fotboll i Kristianstad - och jag började baka. Först en jordgubbspaj, som vi ska ha till efterätt i morgon, och sedan en sockerkaka, Gott! Har också strykt två skjortor (jag som aldrig nånsin skulle köpa kläder som behövdes strykas?!) och en duk. Allt klart för morgondagen...

Jag ska ju jobba, tror jag cyklar ner vid nio ooch är sedan hemma igen vid halv fem. Ska bla bevaka en festival på ett bostadsområde. De ska ha olika aktiviteter och uppträdanden. Hoppas det blir fint väder så det blir fina bilder...

Nä, nu skka jag lägga mig och läsa.... får inte somna, måste ju kliva upp och gå ner och öppna porten när Lelle kommer. Han tog inte med sig nycklar när han stack.


Frisk & kry igen

Förklyldningen kom och gick på ett enda dygn- precis som den gjorde i våras. Skumt! Känns i alla fall skönt att må bättre - eller vara helt frisk faktiskt.
Håller på att tvätta och sen ska jag ut och få lite luft. Ska på stan, käka lunch ocg kika lite i affärerna. Lönen har ju kommit och då måste man ju  unna sig nåt fint höstplagg. Har sett många fina tunikor, bland annat på Gina, MQ och H&M. Oj, har glömt att berätta; blev plötsligt silvermedlem på MQ i veckan och fick en presentcheck på 150 kronor. Ett tecken på att jag handlar alldeles för mycket där kanske?! ;-)

Skulle ha jobbat i dag och varit ledig i morgon men chefen ville att jag jobbar nån timme i morgon istället. Händer lite mer grejer då. Senare på kvällen ska vi ha middag för Lelles föräldrar och mormor.

I går hyrde jag och Lelle en film, "Art of murder"  heter den och Helen Mirren spelar huvudrollen. Den var 3 timmar och 19 inuter lång och vi trodde aldrig att vi skulle orka se hela på kvällen. Men det gjorde vi - den var verkligen spännande och bra!

Nä, nu ska jag ner och hämta upp alla torra och rena kläder, sen ska vi promenera ner på stan.
Ha en bra fredag!

Krasslig...

Är hemma från jobbet i dag, känner mig krasslig... febrig och lite förkyld. Hoppas det går över. Är ju ledig i morgon, så jag borde vara pigg och kry för att kunna jobba på lördag. Ska försöka vila (sova) så mycket som möjligt i dag...

Bloggar mer senare.

Börjar på tredje...

Nu har jag läst ut Åsa Larssons andra bok, Blodet som spilts. Den var vekligen lika bra som Solstorm, som hennes första heter. Så nu i kväll ska jag börja på den tredje - Svart stig. Är verkligen inne i en läsperiod nu ochh ar varit det ett bra tag nu. Och som ni kanske märkt  så är det svenska, kvinnliga författare som gäller just nu. Första Camilla Läckergs fem böcker och nu Åsa Larssons tre... efter Svart stig ska jag läsa Susanna Alakoskis Svinalängorna.

Om precis en vecka, det vill säga den 29 augusti fyller min pappa 60 år. Tänk att jag har sån gammal pappa trots att jag är så ung?! ;-)
Jag och Lelle hade tänkt åka upp men det kostar alldeles för mycket. Minst 6 000 kronor för oss båda. Det känns verkligen jättetråkigt! Men vi åker upp i oktober/november och firar honom då i stället. Present är  fixad - och lite annat smått och gott ska vi också ordna till honom på onsdag.(Nä, pappa jag berättar inte vad det är - vet att du faktiskt läser bloggen trots att du inte förstår varför jag har en...) Hahaha!

På torsdag blir vår tidning indragen i den pågående strejken. Får se vad vi för göra och inte göra... lär bli svårt att göra tidning, det är ett som är säkert.
Jag kommer ihåg när jag gick på lågstadiet, på Porsöskolan, och mattanterna och lärarna strejkade. Då tyckte vi det var jättebra - för då fick vi ju vara lediga. Nu tycker jag däremot att det är jättetrist. Vill jobba och göra bra tidning!

Nå, nu skaj ag läsa lite innan det är dags att sova...

Blablabla...

Har verkligen inget att blogga om... helt tom i huvudet just nu. Har haft massor på jobbet både i går kväll och i dag, så nu ska jag faktiskt bara ta det lungt! Äta middag och titta på tv... SKÖNT!
Hoppas ni också får en trevlig kväll! 

Kräftskiva

image156

I går var vi alltså på kräftskiva hos Patrik och Agneta. Så här fint hade de dukat i trädgården... Regnmolnen hängde tunga när vi kom, men medan vi drack välkomstdrinken och åt lite småplock så tittade solen fram.
Tidigare år har vi spelat bränboll, men i år blev vi indelade i lag (två och två) och gick tipspromenad. Jag fick gå med Micke.... Alla frågor händlade om kräftor så det måste ju erkännas att det var inte mer än 3 av 12 frågor som svarade på med säkerhet. Tala omförvånade vi blev när vi fick veta att vi faktiskt hade 5 rätt! Vann gjorde Lelle och Åsa... trots att de chansat på varenda fråga! Hahaha.
Efter tipspromenaden blev det mat - trots att det är kräftskiva så var det bara ett par som åt kräftor - de flesta andra grillade och nån hade med sig räkor, precis som jag och Lelle. Till det åt vi västerbottenpajen som jag gjort. Gott!
Efter några snapsar och massor av sång vandrade vi hemåt strax innan midnatt.

i dag har vi promenerat utmed havet och snart ska vi käka lunch och jag ska iväg och jobba...

Marias tapas



I går kväll hade jag och Lelle bokat bord på Marias Tapasbar. De har bara öppet på sommaren, från maj till september och har sina få bord ute på en fin liten innergård. Under tak - för att kunna servera mat även vid regn.
Där satt vi i går, åt massor med gott (ja jag gillade till och med de starka musslorna!?) och drack supergott rödvin till. Tapas är kul, det är riktigt gott att beställa in massor med olika smårätter. När vi promenerade hem igen var vi proppmätta! :-)

I dag har vi tagit det lungt, promenerat i Norra hamnen och kikad på den stora båtmässan. Vilka lyxbåtar det finns - helt fantastiska. Och vilka priser sen... herregud! Tänk att köpa en bår för 4 miljoner?! Vad kostar det inte sedan att tanka upp eländet? Tänk att folk har så mycket pengar.

Nu är Lelle i Torekov och dömer fotboll och jag har fixat lite här hemma. har precis torkat ur alla lådor osh skåp i köket - fy vad dammigt och skitigt det hade hunnit bli på bara ett halvår. Sedan har jag strukit två av mina skjortor som hängt på en stol i vardagsrummet i en vecka nu?! ;-)
I kväll är vi bjudna på den årliga kräftskiva hos Patrik & Agneta. Vi ska dock inte äta kräftor utan tar med oss räkor i stället. Till det ska jag göra en västerbottenpaj. Bröd, sallad och annat gott finns på festen! Mums!

Oj, en sak till innan jag måste börja med pajen. Vi hyrde en film igår, Se upp för dårarna heter den.

image155

Det är Helena Bergström som regisserat och Colin Nutley som producerat. (Kan dessa människor verkligen inte göra en film utan att vara tillsammans?) Jaja, hur som helst, det var bra. Mycket bättre än jag trodde. En svag fyra får den av mig...  faktiskt!

Nä, nu sk hör bakas paj! So long...

Bordertown +++ 1/2

I kväll har jag och Lelle hyrt filmen "Bordertown" med bland andra Jennifer Lopez och Antonio Banderas i rollistan. Det är en verkligehetsbaserad film och kvinnomord i Mexiko. Jag tyckte att det var jättebra: betyg 3,5 får den av mig. Lelle tyckte också om den...

image151

Nu hägrar några kapitel i Blod som spillts och sedan sooova! Skönt att det är fredag och att jag får sova utan att bli väckt  av väckarklocka! :-)


Snodd lista

Den här slistan harjag snott av Anna.

Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa? 4 riktiga nyckar och ett nyckelkort.

Vilken svordom använder du mest? Fan.

Äger du en iPod? Nix

Vilken tid är din väckarklocka inställd på? Sju om jag ska duscha och halv åtta om jag inte ska det.

Hur många resväskor äger du? 2 stycken.

Var köper du dina matvaror ifrån? ICA Maxi och ibland från Hemköp.

Skulle du hellre ta bilden än att vara med på bilden? Både och, men det är nog roligast att fota...

Vilken var den senaste filmen du såg? Notes on a scandal

Har någon av dina vänner barn? De flesta har nog det.

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? En resa til USA eller Thailand.

Har någon någonsin kallat dig lat? Jodå, det händer ibland...

Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu? Calaisa

Föredrar du vanlig mjölk eller chokladmjölk? Vanlig mjölk

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan? Nej

Använder du huvtröjor? I bland.

Kan du vissla? Ja, lite svagt.

Har du någonsin deltagit i en demonstration? Tror inte det ... eller kanske nån 1:a maj demonstration när man var liten?

Vem var den senaste som ringde dig? Lelle.

Tror du folk pratar bakom ryggen på dig? Ja, det händer nog...

Tittade du på tecknat när du var liten? Ja, det som fanns då. Typ Kalle Anka på julafton... (hahaha gillar ditt svar Anna, fanns inte så mycket annat då)

Hur många syskon har du? En storebror

Vilken film kan du alla replikerna till? Ingen

Äger du några band-t-shirts? Har kastat alla.

När flög du senast? I juni, till och från Luleå.

Hur många stolar står runt ditt köksbord? 2 stycken

Läser du för skojs skull? Ja, massor.

Pratar du några andra språk? Engelska.

Diskar du din egen disk? Vi har diskmaskin... ;-)

Har du gråtit offentligt? Ja, det har nog hänt ett par gånger.

Har du en stationär dator eller en laptop? Både och. Den stationära är privat och laptoppen är via jobbet.

Försöker du alltid lära dig nya saker? Jo, det är kul

Vill du ha några tatueringar eller piercingar? Ja, 2 stycken.j

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? Nej, det är inte nödvändigt.

Kan du kasta macka? Nja... eller nä, det kan jag nog inte.

Skulle du någonsin kunna tänka dig att dejta någon med mycket tatueringar? Ja, men nu har jag ju mitt på det torra *S*

Har du en blogg? Japp.

Vilket var ditt favoritämne i gymnasiet? Engelska och svenska.

Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner? Snäll, omtänksam, humor, social.
 
Gillar du din boendesituation? Ja, det gör jag.

Vilken är din favoritfrukt? Får jag bara välja en så blir det nog banan.

Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? Ja, oftast.

Hur gammal blir du din nästa födelsedag? 36

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? Jo det är jag nog, yrkesskada... fast även jag slarvar (rätt ofta) så det blir fel.

Vem var den senaste personen som gjorde dig arg? Säkert Lelle... ;-)

Hur valde dina föräldrar ditt namn? Min morfar ville att någon av döttrarna skulle döpa sin dotter till Katarina - mamma är yngst av syskonen så hon uppfyllde hans dröm till slut.

Gillar du senap? Ja.

Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Aldrig i livet!

Sover du på sida, mage eller rygg? Mest på sidan tror jag.

Har du någonsin köpt något från eBay? Nej.

Tycker du om att krama folk? Ja, dem jag tycker om.

Skulle du säga att du är trendig? Nej, inte speciellt.

Äger du en digitalkamera? Ja

Om någon som du inte var intresserad av bjöd dig på en dejt, hur skulle du reagera?Jag skulle tacka nej.

Vilken är din favoritkaraktär i Star Wars? Har ingen, gillar inte de filmerna.

Vilka böcker, om några, har fått dig att gråta? Jag vet att det är nån, men kommer inte på vilken.

Tycker du att du är attraktiv? Oftast inte, men ibland så...

Vad är du allergisk mot? Inget.

Får du dåligt samvete efter att du ätit kött? Nej.

Vad skulle dina barn heta, pojke & flicka? Ja du, Lucas och Elin kanske...???

Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där? "jag blev ledsen över... ja tonfallet. Jag har hört att", ur Svinalängorna av Susanna Alakoski


Vad har du på dig? Svarta tunika och trosor.

Vad var den senaste musik du lyssnade på? O som sjöng Take my breath away...  (en arbetskompis alltså)

Min vän Fiona

För någon vecka sedan fick jag och Lelle ett superelegant inbjudningskort till ett bröllop i USA. Det är min bästa "au-pair kompis" Fiona som gifter sig med sin Tom den 7 oktober. 
Vi hade jättegärna velat åka, men känner att vi inte har tid... Det är bara sex veckor dit och jag har jättesvårt att vara borta från jobbet. Och åker vi till USA, vilket vi kommer göra i framtiden - så vill vi stanna minst 10 dagar, ha några dagar i New York samt ha tid att träffa mina två värdfamiljer samt Fiona och hennes blivande man. Jag har aldrig träffat honom - och hon har aldrig träffat Lelle. Vore så kul att ses alla fyra.

Fiona är en av de snällaste och roligaste människor jag träffat - vi har haft så kul ihop under de två år vi umgicks i Baltimore. Vi var ute jämt, festade i Fell's Point och snackade så mycket skit. Vi var så lika - men ändå oilka på något sätt. Hon från Skottland - jag från Sverige i USA tillsammans! Hennes värdmamma och pappa var båda psykologer och de sa "She's trubble" efter att de träffat mig första gången. Hahaha! Det har vi skrattat åt så himla mycket efteråt.  
Vi umgicks inte bara på fritiden utan även är vi jobbade. Min lilla Ian och hennes sötis Sam var lika gamla och blev snabbt bästa polare.

Första gången jag och Fiona träffades var på en introduktionskurs med au-pairförmedlingen var i New York, innan vi åkte iväg till våra respektive familjer... Vi pratade lite, insåg att vi båda skulle vara i Baltimore, i kvarter som inte var så långt ifrån varandra. Vi bytte nummer och sa att vi kunde höras.
De gick några veckor och ingen av oss ringde - jag hade ju varit där tidigare så jag hade ju redan vänner...
Men en dag lyfte jag luren och slog hennes nummer - efter det samtalet var vi bästisar!

Vi har hållit kontakten genom alla år. Det är ju ändå 13 år sedan vi skildes åt. Jag var bland annat och hälsde på henne 1997...eller var det 98? Och efter det har vi mejlat och skrivit brev.

Nästa vecka ska jag ut på stan och försöka hitta nån fin bröllopspresent - nåt som går att skicka.

Bara tisdag...

Den här veckan känns som den första efter semestern. Jag är trött, kan inte sova på kvällarna och känner helt slut när väckarklockan ringer halv åtta. Skumt, för detta är ju min tredje vecka - men i och för sig den första med tidningsproduktion. Kanske beror det också på att solen skiner utanför fönstret och har gjort det i princip två veckor nu. Hade velat ha detta väder på semestern.
Brukar ju alltid ha sen semester - och oftast fint väder. Men i framtiden kommer jag inte att kunna välja - vi stänger igen hela redaktionen hela juli, och då MÅSTE alla ta semester. Rätt ok med sommarledigt, men trist att inte få välja. Som tur är så valde jag att bara ha fyra veckor och inte fem som de flesta andra. Jag kan ju faktiskt utnyttja min sparade semestervecka och åka nånstans där det är varmt och soligt i vinter om jag vill!

Nä, nu måste jag jobba lite...har massor att göra!

Bra film...



I går hyrde jag och Lelle en film. Det blev thrillern "Notes on a scandal" meed Judi Dench och Cate Blanchett i huvudrollerna. JAg gillade filmen och gav den en trea i betyg. Lelle var mer skeptisk och hade svårt att bestämma sig för en tvåa eller en svag trea  - mycket svag i så fall, sa han! :-)

I kväll har vi gått en runda (ca 8 km) och sedan suttit klistrade vid tv:n. Först Extreme home makeover och sedan Lyxfällan. Nu är plötsligt klockan halv elva, och  jag som skulle lägga mig och läsa och sova tidigt i kväll? Jaja, några kapitel hinner jag med innan John Blund kommer och säger go natt.

image150
Go natt alla barn! ;-)

...ännu en söndag

Så har ännu en söndag passerat. Fan vad helgerna går fort, speciellt när man är långledig. Känns inte som jag hunnit göra nåt alls. Har i och för sig inte gjort många knop i dag. Mest legat på sängen med näsan i en bok medan Lelle har varit och kollat på fotboll med Patrik .

I går var vi i Bosse och Monicas kolonistuga och grillade. Vi funderade på att cykla dit, men ändrade oss när Bosse ringde och sa att det ösregnade!? Utanför vårt fönster sken solen och inte ett regnmoln syntes till... hmm.
Vi tog i alla fall bilen till sist - och tur var väl det. När vi närmade oss slutdestination så öste det verkligen ner. Tänk att det kan skilja sig så mycket på bara några kilometers avstånd.
Vi gillade och satt i deras "paviljong" ovh åt jättegott - proppmätta gav vi oss hemåt vid halv-tio tiden.

Nu ska jag fortsätta läsa... är ju så jäkla spännande! (Lelle tycker att jag är trist sällskap när jag fastnat i en bok!?)

Konstigt väder...

Hela sommaren har jag varit irriterad på smhi. Aldrig har deras prognoser stämt! Självklart gör den inte det denna helg heller - men det är jag bara glad för. De lovad fint sön, mån och tis för att sedan bli regn och åska på onsdag och resten av veckan. (veckan som gått alltså)
I onsdgas var hur fint som helst och närmare 30 grader, likaså orsdag och fredag - visst, det kom regnskurar, men de höll på i max en timme. (Likt monsunregn)
Sedan pratades det (på tv i går kväll) att värsta åskvädret på länge skulle dra in över östra skåne i natt - så jag beredde mig på att vakna av knallar, blixtar och ösregn. Skulle även regna hela löärdagen... Men inte. Vaknade vid åtta i morse, klarblå himmel och torra gator. Nu skiner solen och det är 24,5 grader ute. Några moln finns visserligen på himlen men det är verkligen inga åsk- och regnmoln!

Började läsa "Det blod som spillts" för en och en halv timme sedan. Jag är redan på sid 75! Den är riktigt bra...
Lelle tycker jag är galen när jag väl börjar med en bok, jag kan liksom inte slita mig - om den är bra vill säga. Nyss sa han med ett skratt:  "Så många sidor skulle jag läsa på ett år".

Nä, nu måste jag återgå till boken... :-D

Bra böcker

Har precis varit och hämtat ut ett bokpaket från adlibris.
Nyligen avslutade jag Åsa Larssons "Solstorm", en bok jag gillade jättemycket.
I bokpaketet jag hämtade idag fanns bla. hennes två andra böcker:

"Det blod som spillts":


och "Svart stig":

 
Även Susanna Alakoskis "Svinalängorna"  var med:


Så nu ska här läsas... :-)

Kräfttest & after work

image138

I går hade vi ett kräfttest på jobbet (som kommer i tidningen på måndag). Inhandlat var 10 olika sorters kräftor samt tillbehör... smör, bröd, snaps, öl, vin med mera.

Vi dukade fint med snygga servetter, tallrikar och rödglittrande konfetti (i form av kräftor) och så hade vi naturligtvis på oss de obligatoriska kräfthattarna. Jag som inte är en någon speciell kräftkännare trodde inte jag skulle kunna känna skillnaden på de olika djuren, men oj vd jag bedrog mig. Skillnaden var hur stor som helst. Vissa var salta och goda, andra smakade bara dill - och andra sand och dy. Blä!
Vissa hade så mjukt skal att de var svåra att äta, endel var mörkt röda och vackra medan andra såg ut att ha drabbats av pesten - eller någon form av pricksjuka! Vi var tre stycken som var mindre erfarna kräftätare, som ni fick en lektion av kräftälskarna. Vi sög- och smakade även det läskiga smöret... som till min förvåning var ganska gott på de flesta. Klorna var heller inte så svåra att få upp nu när man lärde sig tekniken.
Omdömena vr slittrade och när vissa njöt och gav en femma suckade vissa och kryssade in en tvåa - godast måste jag säga var de rostade mackorna med löjrom, som vi alla åt med god aptit.

När allt gegg var undanplockat vandrade vi ner mot hamnen. Det var ju varmt och skönt, hela 25 gradet och klockan var strax efter åtta. Planen var att sätta sig på Dunkers, men det blev Oceano, bakom Hotel Marina Plaza  i stället. Det är ett ställe jag aldrig varit på, bara hört talas om - som nu kan ha blivit et av mna favortituteserveringar. Vi satt i sköna soffor och blickade ut över sundet och alla båtar. Wonderful!

image139
Oceano syns tyvärr inte på bilden, men ligger lite mer till höger på bilden... bakom uteserveringen som syns här till höger... Men ni kanske ändå förstår hur mysigt det var?!

Nu är jag ledig hela helgen, fredag, lördag och söndag. Vih ar inga speciella planer, förutom att vi ska till Lelles föräldrar och grilla i morgon. Nu ska vi på stan och göra lite ärenden, senare i eftermiddag ska Lelle döma match och jag ska slappa i soffan. Låter rätt skönt tycker jag! :-D

Mästerfotografen...

Nu har solen gassat från en klarblå himmel i flera dagar och det är lite frustrerande att jobba. Men vi har faktiskt varit ute en hel del i går och i dag. Vi har nämligen haft fotoutbildning och varit ute och fotograferat människor, bilar och andra grejer. Så himla kul har det varit. Tänk vad man kan göra med kameran - bara man vet vad alla knappar betyder och vad de gör med bilden. Tänk att det går att fota så snyggt i motljus, och att man faktiskt kan få fram varenda vattendroppe när man fotograferar en fontän! Coolt!
På eftermiddagen har vi också haft en minikurs i photoshop, så nu vet vi hur vi kan rädda "katastrofbilder" i sista stund när vi sitter där och redigerar på natten! Måste dock erkänna att vi blev lite smått irriterade när vi såg hur fina våra gamla bilder, som redan varit publicerade, kunde ha varit bara vi kunnat photoshoppa dem!

Efter jobbet promenerade jag och Lelle ner till Norra hamnen och satte oss där (ute på en pir, mitt emot strandpromenaden) och åt middag. Lelle hade gjort en jättegod pastasallad! Där satt vi och njöt av det fina vädret och kollade på alla lyxiga båtar som gled in i hamnen. Kom hem klockan åtta, och då var det fortfarande + 26 grader.  (nu har det gått ner till 22,9 grader)

I morgon har vi mestadels möten hela dagen - planering inför nystarten på måndag. Men jag och fotograf C ska faktiskt ut på ett jobb också. Nu börjar arbetet på riktigt igen!

Playa del Helsingborg

image134

Så här såg det ut nere på stranden i dag... folk så långt ögat nådde. Jag och Lelle valde dock att sätta oss på Gröningen i stället. Skönare och något glesare mellan soldyrkarna. Vi satt där mellan 10.30 och 14 - läste, grillade lite goda korvar till lunch och hade det jätteskönt! (det var närmare 30 grader när vi åkte därifrån)
Väl hemma så duschade vi, åt middag och åkte sedan till Lelles föräldrars stuga. Där fikade vi och satt och prata tills solen gick ner. Klockan är nu kvart över tio och det är fortfarande + 20 grader ute!
Tänk att sommaren kom till slut! ;-)

Några bilder från vår cykeltur i går:
image135
Här bor den danske prinsen Joachim! Ligger ca 7 kilometer från Hilleröd.

image136
Fredensborgsslott i Hilleröd.

Och så en fin bild över Norra hamnen i Helsingborg som jag tog i kväll:

image137

God natt ,sov gott!



Det blev kort

Nu är håret klippt och det blev kort även denna gång... Lite annorlunda, men fint. Gillar Madde, hon är verkligen jätteduktig - och trevlig.

Så  var det söndag och helgen har passerat i rasande fart. I fredags var vi i Landskrona och hälsade på Jessica med familj, Vi var först och bowlade och beställde sedan pizza. Vi tog med oss det hem där vi spelade "Så det kan låta" - det var Jessicas dotter Isabella, 12, som valde spel. Efteråt satt vi och pratade och drack lite vin. Strax efter modnatt var vi hemma i Helsingborg igen.

I lördags vaknade vi och såg att det var klarblå himmel - smhi hade även lovat varmt i dag -  så vi bestämde oss för att ta med oss cyklarna och åka över till Damnark. Vi hann med båten som gick 10.20. Vårt mål för dagen var Fredenborgslott och Hilleröd. (ca: 2,5 mil från Helsingör) Vägen dit var inte alls lika rolig som när vi cyklade till Bakken för nån vecka sen. Trots att det är en mil längre till Bakken så kändes denna väg både längre och jobbigare.
Men väl i Hilleröd var det fint. Vi gick omkring i stan och kikade lite i affärer, åt lunch på en mysig italiensk restautang på torget och tittade på det fina slottet. (bilder kommer senare)

På vägen hem upptäckte i att vägen dit inte alls kunde ha varit så jobbig som vi tyckt, för nu hade vi minsann massa uppförsbackar - så det borde ju ha varit nedför på vägen dit?! Jaja, vi hann i alla fall med båten som gick 16.40 och var hemma igen strax efter fem.
Ont i rumpan? Ja, för fan. Backarna vi cyklat uppför gjorde att skinkorna och låren ömmade. Kan ju säga att det var med ren och skär vilja - och envishet  - som vi cyklade upp för Hälsovägen (lång och seg backe från stan till Tågaborg där vi bor)
Med solen gasande hela dagen var vi brunbrända (smått brända axlar hade jag då solen låg på ryggen hela vägen hem). Efter att ha domt fotboll i strålande sol hela fredagen och cyklat igår är Lelle brun som en peppekaka. Han var inte ens så här brun när vi kom hem från Grekland!!

I dag har smhi också lovat fint väder, men cykla ska vi inte göra. ;-) Funderar på att ta med oss solstolarna och öka ner mot havet (inte i stan, utan en bit utanför) och sätta oss. Ta med en bra bok och några tidningar att fördriva tiden med. Men är är ju inget bestämt. Klockan är 9 och det är redan 19 grader i skuggan!

Hoppas ni också haft en trevlig helg och får en skön söndag i fint väder!

Billig resa till Stockholm

I går bokade jag en tågresa till Stockholm. Ska upp och hälsa på min vän Lotta en helg i oktober. Jag vet ju av erfarenhet att man kan hitta billiga biljetter om man är ute i god tid, efter det att jag och Lelle pendlat i ett år. Men att det skulle bli så här billigt trodde jag aldrig!!! Gissa vad jag betalar för en tur och retur resa från Helsingborg till Stockholm (och tillbaka till Lund)?  Jo, 249 kronor . Så lite har vi aldrig betalt för en resa någonsin, och då var det ändå två-tre år sedan vi pendlade. Helt sjukt att det kan vara så billigt - men bra! :-D
(Måste säga att det faktiskt är x2000 båda vägarna och inte "mjölktåget" som stannar vid varje station)

I dag har det varit lite mer livat på jobbet - ytterligare två arbetskamrater kom tillbaka efter semestern. Livat värre blev det och vi tog en extra lång lunch för att berätta vad vi gjort. På måndag är vi så gott som full styrka - förutom K som tagit hela sex veckor ledigt i sommar!

I morgon ska jag och klippa mig. Har inte klippt mig sedan början av maj och känner att det börjar bli dags. Har en tid hos Madde klockan ett. Ska bli spännande att gå till hennes nya salong. Vet inte om jag ska börja spara ut lite, eller klippa kort, som jag haft ett tag nu. Vad tycker ni?


Långt?         Eller         Kort?

Bokat & klart

image131

Så där, då var julen klar. Den 21 december klockan 08.25 flyger jag från Kastrup för att sedan landa på Kallax klockan 12.30 (inräknat är en mellanlandning på Arlanda och en timmes väntan där). Flyger tillbaka den 26 klockan 12.55 (landar på Kastrup 16.10). Känns skönt att ha bokat och betalt... så slipper jag gå och fundera på det.

I dag anlände ytterligare en medarbetare - vår fotograf C. I morgon börjar två reportrar till - och då börjar det likna en hel tidningsredaktion i gen. ;-)

RSS 2.0