SEMESTER

I dag är det sista dagen på jobbet - på fyra veckor. Ska bli sååå skönt att ha semester!
Vi börjar direkt med att bila upp till Stockholm - vi sticker direkt jag slutar. Planen är att stanna till måndag...
Sedan är vi hemma några dagar, tvättar, packar om och flyger sen till Luleå i 10 dagar. Härligt att komma upp till mamma och pappa ett tag!
Vad som händer sen är lite oklart, kanske åker vi nånstans, till Berlin kanske? Våra vänner Dan & Linda kommer också ner, likaså Lotta, som boka tåg och kommer ner den 26 juli och stannar över helgen. Är ju Helsingborgsfestival då, så det blir nog extra kul!
Ska försöka uppdatera bloggen under semestern,men det kan bli lite sporadiskt.
Hoppas ni andra också har det bra!

Kram!!

Dåligt uppdaterad

Ja, jag vet att jag varit extremt dålig på att uppdatera här på bloggen, men det känns som om jag inte haft nåt vettigt att skriva om. Det har jag i och för sig inte nu heller, men skriver ändå.
Nu är det bara i dag och imorgon på  jobbet, sedan är det semester i 4 veckor. Vi börjar med att åka upp till Stockholm redan i morgon kväll för att vara där över helgen. Sedan kommer vi hem igen, tvättar och packar om för att på torsdag morgon flyga upp till Luleå. 10 dagar stannar vi...
I år ska jag, Lelle, mamma och pappa bla åka upp till Riksgränsen - så Lelle får uppleva fjällen på sommaren samt se den "riktiga" midnattssolen! Det är länge sedan jag var där uppe också, så det ska bli riktigt kul!
På fredag, den 6 juli, fyller farmor 89 år så vi ska dit på kalas också.
Nä, nu måste jag jobba!!

Underbara älskade

I dag har jag och Lelle varit ute i Viken och grillat - vi hann precis innan ett hejdundrande åskväder dök upp! Det blev vitlöks- och örtarinerd biff med potatissallad och vanlig sallad - plus färsk ananas. Supergott!

Efter det åkte vi hem och hyrde en film - kröp upp i varsitt hörn i soffan och kollade på "Underbara älskade" med bland andra Mikael Nyqvist. Den var bra -  får betyg 3 av mig ( och ett litet + efteråt)
image106
Hmm, så såg inte dvd-fodralet ut?! Hade en annan bild... jaja, är ialla fall samma film. :-)

I morgon är det jobb igen, men trots att det är måndag så känns det rätt så bra... bara 4 dagar kvar till semestern! Ska bli så jäkla skönt att vara ledig i fyra veckor!!!

Midsommarhelgen

image104
Så här glada blev jag och Åsa när solen kom fram - efter två dagars regn!

Ja så har midsommar passerat... det såg mörkt ut ända fram tills eftermiddagen, men vid halv fyra-fyra sprack det upp och solen kom! Vi satt ute till halv tolv då vi begav oss hemåt. Vi firade i Lelles föräldrars stuga, åt gott - både silloch färskpotatis samt att vi grillade och smaskade i oss marängtårta! Vi spelade också spel och hade jättetrevligt!

Midsommardagen var i det stora hela också fin. Det kom några regnskurar, men vi klarade oss undan... På kvällen var det superfint igen och vi gick ner och satte oss i Norra hamnen. Först på Dunkers och sedan på Barfota - där sitter man nästan direkt på stranden och har en fantastisk utsikt över solnedgången.
image105
Åsa och Lelle på Barfota. Mysigt va?

I dag har Åsa tagit tåget tillbaka till Stockholm, men vi ses ju igen nästa helg - när vi åker upp och ska bo hos henne några dagar! ;-)

Nu ska jag och Lelle hitta på nåt, men vi vet inte vad ännu!

Glad midsommar

image103
Ja det blir då inget utefirande förr oss idag. Regnet bara ÖSER NER och har gjort det sedan 20-tiden i går kväll! Pissväder alltså!!! Ska ner till Knutpunkten och hämta Åsa nu, hon har åkt med nattåget från Stockholm.
Hoppas ni får en glad midsommar - och bätter väder än oss här i Skåne!
Kram!

Hej hopp...

Nu är det bara två dagar till midsommarafton... och SMHI har såklart lovat regn! (bara hit till Skåne, resten av Sverige ska naturligtvis få varmt och soligt!)  Grrr!
Jaja, än kan mycket hända och vi får hoppas att det blåser mycket de kommande dagarna så regnmolnen hinner passera.
I morgon jobbar min vän A sin sista dag på sitt jobb (tillika min förra arbetsplats) De ska ha fest för henne och jag önskar att jag hade kunnat vara med. Kommer bli ett hejdundrade party! :-)
Ska bli kul att höra om alla skandaler efteråt, för skandaler blir de alltid på dessa fester. (Har varit på de flesta i sex år)

I dag åt jag och Lelle en riktigt lyxlunch (kändes det som i alla fall) Började ju jobba först klockan 16, så vi lagade lax i ugn på saltbädd och rostad färskpotatis (gratinerad med smakrik ost). Till det hade vi en kallrörd sås, citron och senap. Supergott!!!

Nä, nu måste jag jobba vidare...

Klockan är 00.01

... och jag sitter på jobbet. Ska strax gå hem, slutar ju om 29 minuter! ;-)
I dag har värmen återfunnit sig här i Helsingborg. Solen sken från en klarblå himmel och det var omkring 20 grader mit t på dagen. Riktigt skönt! Hoppas bara att det håller i sig till helgen då det är midsommar.
På fredag morgon kommer min/vår kompis Åsa från Stockholm och hälsar på. Hon har varit i Helsingborg tidigare - på Lelles 30-årsfest - men inte sen vi flyttade ner. Ska bli kul när hon kommer, visa henne runt i stan lite och så... nåt bus kan man nog hitta på trots att det är midsommarhelg?! ;-)

Håller, som ni redan vet, på att läsa Camilla Läckbergs böcker. Är inne på den femte och sista ("Tyskungen") och har bara några få kapitel kvar. Vet inte vad jag ska göra när den är slut. Vill ju veta hur det går för mina vänner på polisstationen i Tanumshede! Hoppas det kommer fler böcker - SNART!
Nä, nu ska jag korrläsa den sista sidan och sedan packa ihop...

8 dagar kvar...

... till semestern! Fyra veckor ledigt mitt på sommaren, det tror jag aldrig hänt tidigare... har alltid varit ledig framåt hösten, i september/oktober! Det sköna med denna sommarsemester är att hela redaktionen stänger, så det går inte att tänka på jobb, ingen jobbar och allt som händer är för gammalt att sätta in i tidningen när vi kommer ut igen den 13 augusti.
Alla har valt att vara lediga fem veckor, utom jag och J. Vi har valt att spara en vecka till senare - han ska till Sydafrika på bröllop i december - vad jag ska göra? Inte en aning än! :-)

Den här veckan jobbar jag natt, dvs mellan 16 och 00.30... så det blir mycket redigering. men det tycker jag är skoj!
Nu ska jag och Lelle ut på Väla och köpa en present till hans pappa som fyller 58 år idag!

Vattenfesten

I morgon är det jobb igen... men en kul dag blir det ändå. Det är nämligen Vattenfest i stan. Ramlösa brunn fyller 300 år! Jag och C ska bevaka evenemanget - roligast blir på kvällen då festligheterna flyttar in till Hamntorget i stan och Martin Stenmarck och The Sounds ska uppträda!
I dag har det ösregnat nästan hela dagen - hoppas det är uppehåll i morgon...

Trevlig fest

Det blev en riktigt trevlig fest igår - en sommaravslutning där chefen höll korta tal om alla och hade köpt små roliga presenter till oss. (Jag fick en glittrig trosa tub-topp som jag kan vimmla i?!) ;-)
Maten var jättegod; en sommarbuffé med rostad färskpotatis och fetaost, kallskuret (Parmaskinka, olika ssalamisorter mm), sallad, oliver samt ostbricka. Vi spelade pingis(?) drack vin och pratade till långt in på natten. Vi var inte hemma förrän halv tre!
Nu har vi precis ätit frukost och ska gå ut på en promenad. Vädret är väl sådär, lit egråmulet och bara 15,6 grader... trist!

Film igen...

image102
Det har känts som lördag hela dagen idag... bara för att jag var ledig i går också!
I dag har vi bland annat varit nere i stan och köpt ett presentkort till min chef (från hela redaktionen) på en (lyx)pedikyr. Hittade ett supermysigt ställe - en salong jag aldrig sett förut utan hittade den på nätet när jag googlade på skönhetssalonger i Helsingborg.
Efter det började det regna och vi promenerade hem igen (via hemköp där vi handlade lite). Sen hyrde vi en film, "The Queen" - har precis kollat på den. Alla karaktärer i filmen var så otroligt lika dem de gestaltade, nästan skrämmande. Jag tyckte att filmen var jättebra- har velat se den länge. En 4:a får den i betyg av mig.

Om 1 timme och 45 minuter ska vi vara i Laröd, på fest. Känner egenligen bara för att vara hemma, laga god middag och mysa framför tv:n. Men jag ver att det blir trevligt när vi väl kommer dit!

Hoppas ni också får en trevlig kväll!

Hata Göteborg +++

I dag har jag och Lelle "bara varit" - dvs inte haft nåt inplanerat! Vi åt frukost, tvättade två maskiner kläder och gick sedan ner på stan och käkade lunch och handlade lite på MQ:s stora sommarrea. Jag köpte ett gult linne (har sedan tidigare ett likadant fast grönt) samt et ljusgul supertunn tunika!

18.30 gick vi på bio och såg filmen "Hata Göteborg" - en film som är inspelad i Helsingborg och handlar om ett grabbgäng där vänslapen sätts på sin spets. Inte superbra, men helt klart sevärd! Jag ger den en 3:a i betyg!

image99
Här är en bild på gänget det handlar om!  Filmen är som sagt inspelad här i Hbg och visar stan från den bästa sidan - fint väder och den fantastiska stranden...

Imorgon ska jag fixa en present till chefen, från alla på redaktionen. Ska bli nån behandling av nåt slag - samt en flaska vin. Vi ska nämligen hem till henne i morgon klockan 19 på "Sommarfest"

Rain rain go away...

Så kom regnet vi alla väntat på.  Jag var rädd att det skulle komma på eftermiddagen då jag skulle ut och göra mina jobb - ett av dem utomhus - men det höll sig till kvällen. Först vi åtta kom det! Skönt var det - till och med att cykla hem i ösregn! Klockan 22 slutade jag och regnet öste ner, men det var forfarande 17 grader ute...
Nu vill jag dock att det ska sluta. Vill ha sol på min lediga dag... ;-)
Nu ska jag läsa och sova! God natt!

... ointressant inlägg, jag vet!

De lovar regn...

Lagom till att jag ska vara ledig har de lovar regn. På torsdag blir det alltså ingen sol här i Helsingborg - enligt SMHI. Jaja, får väl hitta på nåt annat än att åka ner till stranden och inviga våra nya strandstolar.

I dag har varit en relativt lugn dag på jobbet. Kunde gå hem klockan 17, vilket sällan händer. Lelle hade lagat middag, vi åt sill och färskpotatis! Gott! Efter det gick Lelle på styrelsemöte (bostadsrättsföreningen) och la la mig och läste en stund.Snart ska vi ut på en kvällspromenad - så fort mötet är slut.

I morgon blir en rolig dag. Har bytt från dag till kväll - så jag börjar först 13.30. Klockan 16 ska jag till Fredriksdal och intervjua Kim Sulocki och Ola Forssmed, som båda ska vara med i Eva Rydbergs årliga sommarteater. Klockan 18 ska jag till en inspelningsstudio och göra en intervju med Gustav i "Gustav and the seasick sailors" - de kommer från Helsingborg, men turnerar i USA och England. I juli uppträder de på festivalen här. Två roliga jobb på en och samma arbetsdag! :-) 

Superlååång lista (snodd av okänd)

Namn: Katarina
Alias: Kattis
Ålder: 35
Bostad: Bostadsrätt - 74 kvm  - 3 rum på tredje våningen
Avskyr: Falskhet och orättvisor
Tycker om: Sommaren!
Ditt bästa minne: Vårt bröllop, samt alla resor jag/vi gjort.
Ditt sämsta minne: Kommer inte på något.
Pinsammaste du gjort: Kommer inte på nåt där heller...
Din bästa sida: Snäll
Din sämsta sida: Blir lätt sur (för ingenting!) ;-)
Beskriv dig själv: Social, snäll och ärlig
Kärlekslivet: Kanon!
Klädstil: Klänningar/kjolar på sommaren. Jeans på vintern.
Komplex: Nja, skulle vara "putmagen" då...
Vad finns i fickorna: En hårklämma (om jag har fickor)
Jacka: Ingen jus nu men grön parkas liknande på vintern.
Bästa personen du vet: Min man
Sämsta personen du vet: Ingen aning. Hitler kanske, men han lever ju inte.
Drömyrke: Det jag jobbar med idag... eller polis?!
Dröm: Att vara ekonomiskt oberoende
Det första du tittar hos killar: Måste nog säga helheten faktiskt.
Det roligaste du gjort: Bott i USA.
Piercingar: Ett hål i vardera öra.
Tatueringar: Två stycken.
Samlar på: Inget.
Intressen: resor, läsa och promenera.
Höger- eller vänsterhänt: Höger.
Humör just nu: Bra, men lite trött.
Favoritgodis: Choklad och bilar.
Är det nåt du absolut inte äter: Pölsa, blodpalt, och vissa äckliga grejer som finns utomlands som fårtestiklar, grodlår och sniglar...
Kläder just nu: Svarta espandrillos med snärning, beiga linnekjol och grönt linne
Musik just nu: Har ingen radio på jobbet, men Malin sitter och nynnnar mittemot. ;-)
Vad sa du senast: Jo, det vore det....
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: ingen aning.
Sommarplaner: Luleå... kanske en sista minuten-resa
Är du bra på matte: NEJ!
Fisk eller badkruka: Fisk  i varmt vatten utomlands - badkruka i Sverige.
Längd och vikt: 168 Vikten håller jag för mig själv.
Hur många kuddar sover du med: En
Favoritväder: Soligt och varmt
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med dig:
Spelar du nåt instrument: Nej
Morgon- eller nattmänniska: Morgonmänniska.
Sparare eller slösare: En mix av båda.
Vem är viktigast för dig: Min familj.
Bästa film: Finns många bra.
Tror på liv på andra planeter: Nja... jo, kanske?!
Kommer du ihåg din första kärlek: Jodå.
Älskar du henne/honom fortfarande: Nej.
Har du några homosexuella vänner: Inga nära vänner, men bekanta.
Tror du på mirakel: Njae...
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Ja faktiskt!
Ser du dig själv som tolerant mot andra: Ganska... beror ju på.
Ser du på kärleken som ett misstag: Nej, varför då?
Bio eller promenad: Promenad  - om det är fint väder. Bio- om det regnar.
Är du kittlig: Inte speciellt.
Snarkar du: Nix.
Stjärntecken: Oxe.
Rädd för insekter: Inte rädd, men jag gillar dem inte.
Äckligaste insekten: Fästingar.
Största svaghet: Mörkrädd.
Det här är jag bra på: Att organisera saker
Bästa bok: Just nu: Tyskungen av Camilla Läckberg.
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja: Osynlig.
Chips, morötter eller godis: Godis.
Pizza eller hamburgare: Hemmagjord pizza - eller från La Pizza!
Skriver du dagbok: Bara bloggen.
Har du nån flickvän/pojkvän: Gift.
Stökigt eller välstädat: Välstädat.
Gungar du på stolen: Nej.
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump: När jag var yngre, ja, men inte nu!
Vilken hand håller du gaffeln i: Vänster.
Hur är din drömtjej/kille: Omtänksam och snäll - precis som min man! ;-)
Hur många syskon har du: En storebror.
Vad är du mest rädd för: Att mista min familj.
Saltar du på maten: Ja.
Gillar du att sjunga: Hellre än bra! ;-)
Vilket gymnasieprogram går/gick du och varför: 2-årig social linje.
Anser du att du är stark: Ganska.
Brukar du sola: Ja, ute, men inte solarium.
Vad gör du om du får hicka: Tar några djupa andetag och håller andan.
Röker du: Nej.
Snusar du: Nej.
Använder du knark: Absolut inte!!!
Kaffe, te eller inget: Kaffe (ibland te)
Har du en besatthet: Nä.

Pladder...

I dag efter jobbet åkte jag och Lelle till Maxi för att handla mat - vi köpte också varsin strandstol. ALLA har såna här nere... och vi vill också sitta skönt när vi går ner till stranden eller Gröningen.
Så här ser de ut - fast våra är blå  och vit randiga:
image98
Sköna att sitta i - och billiga! Två för 99 kronor!!
Nu längtar jag till nästa lediga dag - som är på torsdag - och hoppas vädret är fint så vi kan använda våra nya fina strandstolar.

I  dag har det varit lika varmt som i går, i förrgår ... ja som sedan en vecka tillbaka. I kväll har jag och Lelle suttit på balkongen och spelat När & fjärran - ochj ag vann båda gångerna!!! (fast jag måste erkänna att Lelle vann de två senaste gångerna vi spelade... lappen låg kvar i lådan! Skit åsso!) ;-)

I kväll blir en tidig kväll - har blivit en riktig nattuggla sedan jag började jobba kväll och natt. Går sällan och lägger mig före midnatt - och igår blev det inte förrän halv två! Inte likt mig som är morgonpigg och kvällstrött i vanliga fall. Nu ska jag i alla fall gå och lägga mig och läsa. Har hunnit halvvägs i Camilla Läckbergs femte bok "Tyskungen"!

Tredagars vecka - och helg...

I dag är det måndag, men det känns inte lika "jobbig" som det brukar för jag jobbar bara tre dagar - måndag, tisdag och onsdag. Sedan har jag fått ledigt på torsdag för att jag jobbade i fredags  då jag egentligen skulle varit ledig. Så nu får jag en tredagars helg också - torsdag, fredag och  lördag! Alltså bara 11 jobbdagar kvar innan semestern... så jäkla sköööönt!

Vädret i Helsingborg idag? Ja, vad kan jag säga... + 22 grader när jag cyklade till jobbet klockan kvart över åtta i morse. Hur varmt det är om en timme då jag ska ut på jobb vill jag inte ens tänka på. Men jag ska inte klaga! :-)

feelin' hot hot hot...

En "God morgon"-krönika i morgondagens tidning  om värmen... kunde inte komma på nåt bättre att skriva om än denna hetta! ;-)

+ 33 grader

Shit vad det har varit varmt i dag! Jag och Lelle bestämde oss för att åka till Göteborg. Vi åkte klockan 10 och då var det redan + 23 i skuggan här hemma. Under bilfärden till Göteborg, som tar ca 1 tim och 45 min så höjdes graderna sakta men säkert, så när vi var framme visade bilens termometern + 33 grader!!!  (31,4 säger de på TV och att det var den varmaste dagen på 60 år i Göteborg idag!) Vilken värme... vi köpte massa dricka och gick runt i stan - gick bla ner till Frihamnen och såg ostindienfararen Götheborg komma i hamn.
image97
Närmare än så här kom vi dock inte... så vi såg varken den Svenska kungen eller den Kinesiska presidenten - men vi hörde musiken från stora scenen! Vi promenerade runt i hamnen, sedan förbi "Feskekörkan" till Haga  där v satte oss ch åt en underbar fruktsallad på ett fik. Fem timmar vandrade vi solen... På vägen hem svängde vi förbi Varberg där vi åt middag och tittade på den kända Fästningen. Himla fint var det. Klockan 20.30 var vi hemma igen - helt slut efter en hel dag i gassande sol! (Röd på axlarna - och fräkningpå näsan har  jag också blivit)
Hoppas ni haft en bra dag ni med...

Kollade just på vädret - de lovar lika varmt i morgon. Kul att gå till jobbet 13.30 - NOT!!

Studentfest

Nu har jag och Lelle varit  på studentfest... vi kom dit 17.30 och gick därifrån 22.30. Skulle ner och jobba - göra festvimlet. Lelle följde med och vi gjorde de på en timme... 40 bilder på studenter kommer i tidningen på måndag!
Nu ska jag tvätta mig, borsta tänderna och gå och lägga mig...
Go natt!

Snor en lista från A

Pratar du fortfarande med personen du kysste senast? 
Ja varje dag
Vad åt du senast?
Frukost på balkongen - macka med skinka ost, paprika och gurka. Drack kaffe.
Har du fått någon komplimang idag?
Nix
Har du varit med i en rättegång?
Nej
Är du polare med grannarna? 
Nä, säger väl hej i trappen och ibland surrar inte,men intemerän så. 
När åkte du bil i mer än 15 minuter senast?
När vi var till Ängelholm... för nån vecka sen.
Hur bra är din syn?
Klarar mig inte så bra utan glasögon/linser. 
Skulle du kunna tänka dig att simma med hajar?
Nähä du!
Vad var den senaste drömmen som du minns?
Ingen aning.
Vem ringde dig senast?
Lelle
Vilken tid gick du upp imorse? 
08.30
Vad ska du göra i helgen?
Jobba i kväll - kanske åka till Göteborg i morgon och jobba på söndag.
Vad står det i det fjärde smset i din inkorg?
Jag får lift hem så du kan sova vidare. Puss
När var du riktigt sjuk senast?
Kommer faktiskt inte ihåg - kanske när jag hade lunginflammation?. 
När såg du en kändis senast? Vem var det?
I tisdags. Henke Larsson.
Vad gjorde du klockan 2 inatt?
Sov
Vad är det första du gör på morgonen?
Går på toaletten
Vad ska du göra efter det här?
Gå ut i det fina vädret!

Studenten

image96

Känns som om det vore i går... men det hemska sanningen är att det är 17 år sedan jag tog studenten. 17 år!!! Ja ni hör ju själva hur det låter... som om jag vore gammal som gatan! :-o
Hur som haver - i dag är det studenten och jag vaknade i morse av ett gäng som skrålade:
"Fy fan vad vi är bra, fy fan vad vi är bra, för vi har tagit studenten, för vi har tagit studenten, för vi har tagit studeeeeenteeeeeeeeeen - fy fan vad vi är bra!"
Ska ner till stan om två timmar - ska se när alla glada springer ner för Kärnans trappa - in i verkligeheten. Nu har de minsann ingen trygg skola att luta sig mot längre. (Ska dit och göra ett vimmel)
Klockan 17.30 ska jag och Lelle på Studentfest - och efter det ska jag vimla vidare i studentnatten...

Ute är det kanonväder. Vår termometer är i skuggan, men visar ändå 24 grader...
UNDERBART!

Hoppas ni får en skön dag i solen ni med.

karta


Visitor Map
Create your own visitor map!

Fin kväll

image92

De senaste dagarna - och kvällarna har varit ljuvliga. Varma och sköna! I kväll, efter middagen - och efter att vi sett den senaste Beck-filmen som kom ut i går - så promenerade jag och Lelle ner till stranden. Med oss hade vi en halv flaska vin som blev kvar sedan i lördags. Vi hittade en ledig bänk på en brygga och satte oss. Bilden ovan är utsikten vi hade och bilden nedan jag på bryggan!
image95

Riktigt mysigt var det! Massor av människor på Gröningen och i Norra hamnen - kändes som att vara utomlands!

Tillbaka till Beck-filmen :
image94
Den var inte så bra... inte ens minsta spännande. Men det var lika roligt att se och höra Gunvald Larsson och hans roliga kommentarer! Beck är ändå Beck - måste ses!

I morgon börjar jag jobba vid 15, då studenterna springer ut. Ska göra lite vimmel nere i stan - sedan ska jag på studentfest (privat) för att sedan bege mig ner till stan igen vid nio eller tio för ett kvällsvimmel. Ska ha ca 40 bilder till måndagstidningen!

Nationaldagen

image91

Så har det varit Sveriges  nationaldag - och den har gått mig obemärkt förbi. Vet att det varit festligheter på bla Fredriksdals museer och trädgårdar, men jag har inte orkat gå dit.
Jag har mest varit hemma, latat mig, legat och läst, sett på tv och tvättat. Låter skoj, eller hur?! ;-)
Jag borde ha varit ute då det varit riktigt varmt och fint vänder, men jag ville ha en lat dag inomhus idag! (inte ofta det händer ska jag säga er!)
Lelle var först och dömde en fotbollsmatch och efter att vi käkat lunch/middag så åkte han i väg för att jobba. Han slutar halv ett i natt.
En trevligt inslag i "lathetsdagen"  var att min arbetskompis K kom förbi med kanelbullar - så jag kokade kaffe så vi kunde fika. Hon behövde en paus i flyttkaoset hon är mitt uppe  just nu.

I morgon är det jobb igen... skulle också ha varit ledig på fredag, men ska jobba kväll då det är studenten. Ska ut på stan och göra ett festvimmel. Ett rätt roligt jobb, men känns ändå lite trist då jag och Lelle är bjudna på studentskiva hos en av Lelles kompisars döttrar. Kanske jag hinner förbi där en sväng efteråt - har bestämt mig för att göra mitt jobb så snabbt som möjligt!
Sedan är jg ledig lördag för att jobba söndag igen... en lite hattig vecka blir det! ;-)

Klockan är 22.25 och det är fortfarande  + 19,6 grader ute. Sommaren har kommit - HÄRLIGT!!!

Mysig kväll

image90

Har haft en mysig kväll med mina två arbetskompisar M och K. Jag satt och jobbade när M skickade ett sms: "Vi sitter på Dunkers och dricker ett glas vin. Kom gärna hit om du har tid!". Det hade jag var där redan 21.00 - och i den ljumma natten satt vi där till midnatt och pratade och drack rödvin. Lelle var där med domarklubben, satt några bor bort. Sedan promenarade vi hem med M, som bor granne med oss.
Nu ska jag sussa - och vara ledig när M måste upp och jobba! Livet är inte alltid rättvist! ;-)


Varmt... sägs det

Lelle ringde nyss - han klagade på värmen. Termometern visar visst + 28, men jag känner inte av det alls. Sitter nämligen på jobbet och skriver en artikel om luncher - och om att svenskarna spenderar allt mer pengar på att äta ute.
Om två timmar ska jag på vår första klubbkväll (klubbXtra) för våra läsare. Vi ska ha den på Frisyrmakarna och temat är hår och trender. Ska dit och göra ett vimmel.

Det är bara jag och chefen som jobbar i dag, röd dag i morgon och därmed tidningsfri dag. Känns alltså som en fredag. Själv är jag ledig i morgon när alla andra på redaktionen jobbar! :-)

Innan jag började var jag på Roy's och åt lunch med Lelle och hans föräldrar (Lelle skulle bjuda sin mamma som en försenad morsdagspresent. (men jag och Lelles pappa hakade på) - när vi satt där och njöt av den otroligt goda fisken - det är en fiskerestaurang - så kom plötsligt Henke Larsson in med några kompisar. Oj så liten han är! :-)

Nä nu måste jag jobba vidare!

Lyxfällan

Har precis kollat på "Lyxfällan" på TV3. Är helt förundrad över hur människor kan försätta sig i sådana hemska situationer!?
Hur de kan köpa grejer utan att ha pengar, ta allt på avbetalningar och ha stora lån på grejer de inte behöver - eller använder. I kvällens avsnitt hade familjen (två vuxna och tre barn) ett hus på 1000 kvm som de delade med mammas föräldrar. Kåken var från tidigt 1800-tal och har aldrig besiktats. Alla fönster var så dåliga - helt genomruttna- att de riskerade att blåsa in. Huset var fullt i mögel... och familjen hade inga pengar att fixa detta - ingen buffert trots att de bodde i villa. Ändå hade de fyra båtar, två bilar och ja vet inte allt möjligt onödigt!!!  Allt de la pengar på var sina båtar och alla fiskegrejer de köpte för minst 2 000 kronor i månaden.... 
Usch, man blir ju mörkrädd!
Är så glad att varken jag eller Lelle är så. Vi har lån på bil och lägenhet... that's it. Inte en pinal har vi på avbetalning heller! Sköönt!

Nä, nu ska jag lägga mig och läsa, ska börja på Camilla Läckbergs femte bok, "Tyskungen"!

Så är helgen slut

Jaha, då var helgen om min tredagars ledighet slut! Men jag har hunnit med en hel del. I lördags var jag och Lelle på loppis, på hans föräldrars koloniområde. Vi hade en hel kartong med grejer som vi rensat ut när vi flyttade ner hit - sånt som bara varit på vinden i Solna. Hade också med mig en pappkasse med gamla kläder. Och gissa vår förvåning när vi efter två timmar fått ihop 285 kronor - på grejer vi egentligen skulle ha slängt!i Riktigt kul tyckte vi också att det var!

Efter det åkte vi hem och gjorde pizza - så gott att göra varsin rund nu när vi har varmluftsugn - än i långpanna som vi alltid gjort tidigare. Till det drack vi varsitt glas rött!

Klockan 18 var vi på Olympia med Lelles kompisar Patrik och Mats - Hif firade 100 år och hade en jubileumsmatch... med "oldisar". Rätt skoj att titta faktiskt. Sen var det ju dags för den kaosartade landskampen mot Danmark. Riktigt bra match fram till idiot-dansken sprang ut på plan i 89:e minuten och gav sig på domaren! Tur för honom att han bor i Sverige - för i Danmark är han inte vidare poppis just nu!

I dag började vi dagen med att gå en promenad i Pålsjö skog - ungeför en mil vandrade vi i det fina vädret. Efter det åt vi lunch och klockan ett gick Lelle i väg till jobbet.(jobbar till 22). Jag kollade på en film på tv och bestämde mig sen för att bege mig tillbaka till Pålsjö skog för att springa 5 km. Klockan var då 16 och termometern stod på +24. Lite varmt, men ganska skönt i skogen i skuggan av träden. Såklart armhävningar och situps när jag kom hem - men bara 50 respektive 10 i dag!

Så nu har jag duschat, dammsugit, ätit och ska snart kasta mig i tv-soffan resten av kvällen! ;-)

Hoppas ni också haft en trevlig helg!

Inte som alla andra...

Mina fredagar ser annorlunda ut än många andras. Jag märker det när jag beger mig ut i skogen för att springa - det är inte många jag möter i spåret! Annat är det om det är en vardagskväll. Jaja, skönt är det i alla fall.
Måste faktiskt få klappa mig själv på axeln och säga: "Duktigt!". Har alltså varit ute och sprungit 5 kilometer - efter det blev det (som alltid) 100 situps och 15 armhävningar (Shit vad jobbigt det är att göra armhävningar - och då ska jag erkänna att jag ändå gör den med knäna i backen!?)


Ny klänning


(Klicka på bilderna för att se dem större)

Hello!
Oj vilken skön ledig dag det varit i dag. Jag och Lelle vaknade, åt frukost och bestämde oss för att åka till Malmö och kolla lite i affärerna där. Vi gick runt, tittade bland annat på alla studenter som gapade och skrek i stan, åt lunch och så. Hittade inget speciellt, förrän vi nästan var på väg hem igen. Då hittade Lelle en jeansklänning på Sisters som han tyckte att jag skulle pröva. (han är min personallshopper - han hittar alltid snygga grejer till mig!!)
Så även denna gång - jag föll direkt. Klänningen var så himla snygg.. och skön!
Om jag köpte den? Klart jag gjorde. Fick ju ett presentkort av mamma och pappa på just Sisters när jag fyllde år ! Nu vill jag bara att det ska bli måndag så jag kan ha den på jobbet! ;-)

Snart ska Lelle i väg och döma fotboll i Landskrona och jag ska byta om och ge mig ut och springa... får se om jag orkar lite mer än 5 kilometer idag. Som tur är har det blivit lite svalare ute (bara 18 grader nu- har varit kring 23-25 hala dagen).
Sen ska jag duscha och kasta mig i soffan och glo på tv, så det så!

RSS 2.0