1:a advent

I går skulle vi ha varit på middag hos våra nya vänner i Saxtorp, hos Emmas kompis Sixten och hans familj. Men tyvärr så blev hans mamma jätteförkyld så vi kunde inte åka dit. *tråkigt*

I stället lagade vi istället lagade vi god middag här hemma - och adventspyntade lite. Julstärnorna och stakarna åkte fram och även julgranen. Ja, jag vet att det är tidigt, men jag kunde inte låta bli att packa upp och klä den med en gång. Den blev verkligen jättefin... kolla själva:



Nu i morse hängde jag upp julgardinerna också, och då blev den om än ännu mysigare... :-)

I dag är det skyltsöndag i stan och fastän jag lovat mig själv att aldrig trängas med barnvagn på en skyltsöndag så ska jag gå ner och få lite julstämning, så det så! ;-)

Ha en riktigt trevlig första advent!

Tre bilder från i morse






Mammig

Jag trodde inte att barn blev mammiga så här tidigt, men det verkar som om Emma varit riktigt mammig idag. Alla andra var roliga på håll, hon skrattade när de pratade med henne - men när de skulle hålla blev det gråt. Så även med pappa som alltid funkat i de flesta fallen. Men inte i dag, det var bara mamma som gällde!

I dag har jag och Emma varit på promenad med våra nya vänner från mammagruppen. Vi promenerade ner till havet, utmed strandpromenaden och avslutade med en fika på Waynes på Stortorget. (där fick minsann alla tre vagnar komma in, det är annat än på Espresso House där man bara får ta in en åt gången?!) Vi satt länge och åt varsin god macka och drack te och latte. Barnen var tysta och snälla hela tiden (kors i taket med en 6-veckors-, en 9 veckors- och en 10-veckorsbebis)

Ser fram emot ännu en promenad med mina nyvunna vänner i morgon förmiddag.... då ska jag och Astrid promenera hem till Camila!

Tjuvstartat...

I går eftermiddag var jag och Emma ute och promenerade med Astrid och Thea - de bor i huset bakom oss och är med i mammagrupp som oss. Det var riktigt trevligt - och vi ska ut på ännu en promenad nu på förmiddagen. I dag ska även Camilla och Ludvig följa med (även de är med i mammagruppen)

I förrgår somnade Emma klockan 20.30 och bestämde sig för att gårdagen började redan klockan 04.20. I går somnade hon redan 19.30 och vaknade inte förrän 05.30 (med två amingar emellan såklart) Så i dag är mamma utvilad - för jag gick faktiskt också och la mig strax efter klockan 21! *skööönt*

I går tjuvstartade jag och Lelle vår julpyntning. Vi dekorerade balkongen, men detta år ska vi inte ha granris och ljusslinga, som vi alltid haft, utan en slang med lampor i. Det blev verkligen jättefint - och lyser upp köket så mysigt!


Vår fina, julpyntade balkong.

Och så två fina bilder på prinsessan:


Fundersam i mammas famn...


Titta så stark jag blivit i nacken?

Mammagrupp

I dag var jag och Emma på första träffen med mammagruppen på BVC. Det var trevligt och jag tror det är minst två -tre stycken som jag kommer att umgås med även utanför dessa planerade träffarna. Redan i veckan planerar jag och en annan mamma att gå ut och promenera tillsammans. Hon bor alldeles här runt knuten och en annan bodde på vår gata. (konstigt att jag aldrig sett dem tidigare)
I dag pratade vi bla om hur först tiden som föräldrar har varit och om förlossningen, hur barnen sover, äter osv. Barmorskan tog även upp förkyldningar och RS-virus. Nästa gång ska vi lära oss babymassage, vilket ska bli riktigt roligt!

I dag kom jag på att vi inte köpt en enda julklapp än, förra året vid den här tiden var vi så gott som klara med allt. Men vår tid har gått till annat, mycket mer roligare saker i år! :-)
Måste dock börja handla lite - men först måste jag få mamma, pappa och brorsbarnen att säga vad de önskar sig.
Tänk att det är första advent i helgen och det är äntligen dags att julpynta i fönsterna. Det känns extra kul nu när de trista byggställningarna är borta och Lelle har putsat alla fönster skinande rena. (det gjorde han när jag var på mammagruppen). Vi har köpt en ny vit stjärna till vardagsrummet och där ska vi även ha granen. Och i Emmas rum ska vi ha en liten julgran - förutom det så blir allt precis som förra året .

Nyfiken

Emma är en nyfiken liten tjej och vill gärna bli buren högt upp på axeln, eller sittandes framåt, så hon ser allt. Babybjärn har hon gillat från första stund, men nu älskar hon den för hon har nämligen blivit så stabil i nacken att hon kan sitta framåt i den nu. Så här har hon och pappa gått omkring och tittat i lägenheten under morgonen:



I dag bestämde sig Emma för att dagen började klockan tio i fem. Efter att ha blivit ammad så klev pappa upp med henne och mamma fick sova vidare till  halv sju! (därav pappas trötta blick på fotot) ;-)


Nu ska Emma strax sova och sedan äta om en timme... efter det ska vi ut på långpromenad i det fina vintervädret.


Tuff i jeans

I dag har Emma varit en riktigt tuff tjej i jeans, body med puffärma och spets samt en cerisrosa kofta. Kolla in den supersöta tjejen (koftan hann jag tyvärr ta av henne och orkade inte ta på den igen bara för ett kort):



Vid nio-tiden i morse åkte Emma och jag till Saxtorp, där hälsade vi på Sixten och hans mamma. Vi promenerade, fikade och hade trevligt. Vi var hemma igen klockan ett och då var det dags för lunch och sedan lek i babygymmet.
Nu ligger Emma och sover i sin säng och gör sig redo för ytterligare en spännande dag - för i morgon ska vi på första mammagruppmötet på BVC.

Låååång promenad!

I dag har det varit underbart väder - igen. Strålande sol och -2 grader kallt så vi gav oss ut på promenad redan halv tio i morse. Målet var Väla köpcentrum som ligger lite drygt 6 km bort. En skön, men ganska trist promenad då man till viss del går igenom ett industriområde. På Väla gick vi först på IKEA och fikade och sedan in på shoppingcentrat för att titta lite i affärer.
Tanken var att vi skulle ta bussen hem, men vi bestämde oss för att gå...  På vägen hem stannade vi till hos Lennarts föräldrar, men bara Bosse var hemma. Jag ammade Emma, som sovit så gott i friska luften, och drack en kopp kaffe innan vi vandrade hemmåt. Halv fyra var vi hemma... många timmar ute med andra ord.
Nu sover lillgumman och snart gör hennes mamma det också  för i morgon bitti ska vi åka och hälsa på Emmas nya kompis Sixten och hans mamma som bor tre mil söder om Helsingborg. Och då måsta vi vara pigga... :-)

En bra kväll...

Det verkar ha varit övertrötthet som gjorde att Emma inte kunde slappna och skrek om kvällarna. I går sov hon flera gånger under dagen (sista gången mellan 17.30 och 18.45) Sedan åt hon och somnade för natten klockan kvart över åtta - precis som hon brukar göra. Hon har sovit mycket i dag också - så vi får hoppas att det blir en lika lugn kväll i kväll också. Återkommer! *Håller tummarna*

I dag har vi varit ute i det underbara vädret mest hela dagen, Emma har sovit i vagnen och vi har promenerat runt i stan och ut mot Berga. Vi såg glada barn åka pulka i varenda lite slänt vi gick förbi och de skrek oxh skrattade. Längtar tills vi får åka pulka med vår lilla prinsessa.

Nyss fick Emma ett bad, vilket hon älskar - och förhoppningsvis sover hon om lite drygt en timme. ;-)

I morgon har de lovat fint väder igen, får se vart färden går då!


Fin i prickig body med puffärm! ;-)

Ja se det snöar, ja se det snöar....


Hjälmshultsgatan. Bilden är tagen från vår balkong

I dag kom vintern och det med besked (bilden är tagen vid tio-tiden och vid två-tiden var det alldeles vitt ute). Vi var på väg ut på en promenad när det plötsligt började hagla - ett hagel som sedan övergick i vackert snöfall. Vi pälsade på oss då termometern visde nollan och vandrade i väg.
Vi var ute i nästan två timmar - men då hade vi en paus på mammas jobb där vi åt lunch.


Mamma och Emma på skön långpromenad - på väg till mammas jobb.

Natten har varit bra. Efter att Emma skrikit och inte velat sova som lugnade hon tills lutner sig och somnade strax efter nio - utan att ha ätit. Så hon vaknade vid tio och åt. Efter det så sov hon till 02.30 då hon fick mat igen. Vaknade igen 05.30 - åt och somande om till 06.30.

Det har ju varit ett problem att få Emma att somna hemma om dagarna, därav övertröttheten jag berättat om. Men idag sov hon från 08.10 till 09.45, och när vi var ute och gick. Nu sover hon också.... hon samnade klockan 14 och sover fortfarande (15.15). Får se om det hjälper - så att jag får en lugn kväll med lillgumman. Tycker ju så synd om henne när hon skriker (och har ont)

Nu ska jag klura ut vad jag ska äta till middag, Lelle ska ju ut med styrelsen (fotbollen) och äta franskt julbord på Elite Hotel Marina Plaza. Jag är ockås bjuden, men tycker inte det är värt att gå ner med Emma.... så jag stannar hemma. Får bli julbord nästa år istället!


Här är en bild på Emma, visst är hon söt i de nya byxorna som hennes pappa köpt till henne.

... och så ett leende charmtroll i babygymmet:


Kom just på att jag inte berättat hur det gick på BVC i onsdags... Lillan vägde 5160 gram och var 58 centimeter lång!

Åtta veckor och vill inte sova....

I dag är Emma åtta veckor och hon har kommit in i en period då hon inte vill sova och är därför övertrött och grinig varje kväll (har hållit på i tre kvällar nu). I dag har hon bara sovit max tio minuter åt gången under dagen, hon verkar vara rädd att missa nåt. Linda säger att Emmy var likadan och att det går över, och det känns ju skönt att veta! (fast än jag visste det så känns det skönt att höra). Hoppas bara inte de är kvällskoliken som är tillbaka, för ibland tycker jag att det verkar som om hon har ont och skriker på samma sätt som hon gjorde för tre veckor sedan.

Jaja, nog om det. Det gick bra hos fotografen i tisdags och nu väntar vi med spänning att se när bilden kommer i tidningen - och speciellt att se om de väljer en bild med oss alla tre eller en med bara Emma?!
Här är en bild på Emma och mamma tagen precis innan vi skulle ge oss iväg till fotostudion:



Och här är Emma  i sin nya fina pyjamas. Hon hade en likadan i storlek 56 men har vuxit ur den så nu har vi köpt en större storlek:


I dag är det exakt tre veckor till vi flyger upp till Luleå. Jag längtar jättemycket, men jag vet några som längtar ännu mer, det är mormor, morfar, morbror och kusinerna! Ska bli så kul att träffa alla igen - det var ju ett tag sedan! :-)

Första dejten

I dag har Emma varit på sin första dejt - med TVÅ killar. Sixten och Linus är båda födda på Helsingborgs lasarett den 25 september, precis som Emma. Hon och Sixten låg i rummen bredvid varandra på egenvården, men då visste de inte att de fanns. Vi (mammorna) har faktiskt ramlat på varandra på internetsajten Famijeliv - så vi ordnade en fika på Espresso House. Vi satt där från 09.30 till 12.30 och det var riktigt trevligt!

Efter det gick vi hem i det fina vädret, åt lite lunch och gick sedan ut på en längre promenad - och på stan för att handla en kofta och några bodies till Emma i storlek 62. Stora tjejen! :-)

I morgon ska vi till fotografen, så Emma får komma på bild i tidningen. Hoppas bilden blir bra....

Snart två månader

Tiden går fort och Emma har snart varit hos oss i två månader och  under denna tid har så mycket hänt - hon har utvecklats och blivit en personlighet med hett temperament. Är hon hungrig vill hon ha mat direkt, är hon trött vill hon bli buren och vaggad till sömns och får hon inte som  hon vill så skriker hon. Undra vem hon brås på? ;-)


En söt ung dam som vet vad hon villl...

En grej som hänt under den senaste veckan är att Emma kan roa sig själv, men då gäller det att hon är på bra humör. Är hon det och man lägger henne i babygymmet så kan hon ligga där och "boxas" och titta på alla de färgglada figurerna. I sin säng kan hon också ligga och titta på Laban-familjen när de snurrar och spelar i den fina musikmobilen. Även i babysittern kan hon sitta - när hon sedan sprattlar med benen rör sig björnen och hjärtana i lekbågen - och det tycker hon är roligt!


Flygande spöken är roligt, tycker Emma.
(inte så snyggt med klädhögen som mamma slängt mellan sängen och gardinen) ;-)


Bläckfisken är roligast i babygymmet, men även sköldpaddan med spegeln börjar bli intressant.

I förrgår när det regnade och blåste så åkte vi ut till Ekebymöbler. Där köpte vi bla två grejer till Emmas rum, det var en fin låda på hjul och en söt klädhängare i samma stil.


Möblerna är i trä och kostade 125 kronor (k) och 155 kronor (lådan). De var så himla söta tycker jag... och passar så bra in i hennes lilla flickrum! :-)

Mammas hjärta

I går hade Emma en liten släng av magont igen, och jag måste erkänna att jag kände mig som den skyldiga. Åt lite grejer som jag inte borde, mycket för att jag slappnat av efter att semperdropparna hjälpt... Så i dag ska jag verkligen tänka på vad jag stoppar i mig - och resten av den kritiska magknipstiden också (brukar vara tills barnet är 4 månader ungefär)

I dag syns inte Sverige på väderkartan, snö i norr och regn i söder säger SMHI  och det verkar stämma här i alla fall för regnet öser ner utanför fönstret! TRIST! Så det blir en tråkig innedag i dag. :-(

Här är en bild på mamma och hennes lilla hjärta:

Klart!

Lite drygt fyra timmar tog det för Lelle och hans pappa att tapetsera vår fondvägg - mönsterpassad och allt. Här ser ni dem "in action":


Och så här fint blev det när allt var klart:


Snyggt va'?
Men oj vad det såg trängt ut mellan matbordet och soffan på denna bild, men det är faktiskt dryga metern emellan!

Tapetseringen började när vi kommit hem från lunchen på stan, så Emma hann somna i vagnen. och sedan sov hon i över tre timmar i vagnen när vi kom hem. så här mysigt hade hon det:


Tapetsering pågår...

Jag och Emma har stängt in oss i hennes rum - hon sover i vagnen och jag sitter i "amningsfåtöljen" och bloggar. Utanför, i vardagsrummet , är Lelle och svärfar i full gång med att tapetsera en skitsnygg fondvägg. Vi har ju tidigare haft en ljusgrå ruta målad som fond på den väggen, men vi tycket att den är för blek till det testerande vita väggarna så nu har vi slagit till och köpt en mörkgrå, nästan svart tapet (eller den kanske rent av är svart?!) med grått och lite rött i... blommig. Ja, det kanske låter flummigt men det kommer nog att bli jättesnyggt. Lovar att lägga in en bild när arbetet är klart och möblerna står på plats.

I dag har Emma varit på restaurang för första gången. Vi var nere i stan och käkade lunch på en kinarestaurang med svärfar och svärmor. Emma skötte sig exemplariskt., hon grät inte speciellt mycket och ammades utan problem. (tidigare har vi bara fikat ute) Jag kan verkligen rekommendera kinarestauranger för er som har småbarn, där finns massor av roliga saker att titta på, fina och fägglada lampor och tavlor.... Emma hade fullt sjå att titta på allt nytt. Sedan hände nåt som jag bara sett när jag var i Thailand - att en gullig servitris erbjuder sig att ta bebisen medan föräldrarna äter.... men jag höll i Emma, men var tacksam och väldigt förvånad över att bli tillfrågad. Skulle det någonsin hända att en svensk servitris skulle erbjuda sig att ta hand om ditt barn så att du får äta i lugn och ro mitt i lunchrusningen? Nej, jag tror faktiskt inte det.

Nä, nu ska jag fotografera lite av Emmas kläder som hon vuxit ur och lägga ut dem på tradera.
Återkommer med bilder på Emma och tapeten i kväll.... :-)

Pissregn

I dag regnar det ute, så vi får se vad vi hittar på. Kanske åker vi ut till Hyllinge och shoppingcentrat Familia. Bara för att göra nåt - annars blir dagen så lång och tråkig.

I går firade vi pappa Lelles första farsdag. Mamma och Emma köpte en present, blommor och bjöd honom på en god middag med färsk pasta och lövbiff med champinjoner i grönpepparsås. Sååå gott!

Bilder på prinsessan tagna i helgen:


Det är skönt att bada...


Titta vilken fin body pappa köpt till mig...


Att gymma är kul, tycker Emma! ;-)

Älskar att byta blöja


Så här glad blir Emma när hon får syn på den färgglada snuttefilten (föreställande en fågel) som vi hängt ovanför skötbordet.

Vissa barn tycker om att byta blöja, andra inte. Emma ÄLSKAR det - mycket tackvare den förgglada snuttefilten som hennes kompis Emmy skickade från Stockholm när hon föddes. Vi hinner knappt lägga ner henne innan hon får syn på den och spricker upp i ett fantastiskt leende. (se bilden ovan) Hon blir verkligen överlycklig!
För någon dag sedan har Emma börjat "prata" och gurglar när vi pratar med henne. Skrattet är på gång - hon skrattar högt i sömnen, men inte när hon är vaken. Då ler hon bara så brett att hela den tandlösa munnen blottas. ;-)

I dag har det varit underbart väder, 12 grader varmt och strålande sol. Efter lunch var vi ute på en långpromenad och det var svårt att förstå att det faktiskt är mitten av november när segelbåtarna gled förbi och människorna satt på uteserveringarna (de som fortfarande står kvar)


Utsikten när vi promenerade ner mot Norra hamnen.


Jag och Emma vid restaurangerna på Sundstorget.

(Lelle syns också, men bara skuggan när han fotograferar)

Halleluja

I natt har Emma sovit jättebra - och länge. Ammade och la henne vid halv nio och hon vaknade inte förrän 03.10.
6 timmar och 40 minuter utan mat!!!
03.10 ammade jag henne och la tillbaka henne i sin säng. Nästa gång hon vaknade var 05.56! Bara en amning under natten, det känns helt underbart att ha fått sova först fyra timmar i streck (la mig först efter Idol) och sedan 2,5 timmar - så många timmar har jag inte sovit på en och samma natt sedan hon föddes. *skönt*

Nu är klockan kvart i åtta och vi har hunnit äta frukost, Emma har sovit en halvtimme och nu byter pappa blöja på henne. Om nån timme ska vi ta av oss pyjamasen, klä på oss och gå ner på stan. För de (SMHI) har lovat bättre väder idag än igår.

Ute och handlar...

I dag var det andra gången som Emma följde med till ICA Maxi för att helghandla. Förra gången sov hon sig igenom hela affären, men i dag var hon klarvaken och tittade nyfiket på allt nytt och spännande.


Det finns mycket att se på i matvarubutiken, tycker Emma.


Titta så stor jag har blivit... :-)

Emmas mage har varit bra i tre-fyra dagar nu, men vi "ropar inte hej" förän det gått en lite längre tid. Men det är en ren fröjd att kunna amma henne och lägga henne i sin egen säng varje kväll vid halv nio.... för att sedan amma igen två-tre gånger under natten, men varje gång läggs Emma tillbaka i sin säng och sover där hela natten. Hon är så duktig lilltjejen!

I dag var jag och Emma ute på promenad i en och en halv timme - och det regnade mest hela tiden. Själv blev jag blöt medans gumman låg torrt och varmt nedbäddad i vagnen. Sov gjorde hon hela vägen också...
I morgon har de lovat bättre väder och då blir det en längre promenad utmed havet.

Läkarbesök

I dag har Emma varit till läkaren för en månaderskontrollen.... trots att hon blev sex veckor i dag!?
Gumman vägde 4 735 gram och hade blivit 56,5 centimeter lång. Stora tjejen! :-D

I dag var det inte våran ordinarie barnmorska Barbro som mätte och vägde utan hennes kollega Birgitta. Men hon var lika trevlig hon. Hon var så gullig mot Emma och Emma gillade henne direkt!
Annat var det med läkaren - Emma hade lika gärna kunnat vara en bil på service. Hon vände och vred, lyssnade och pratade (på danska, så jag fattade knappt nåt). Hon pratade dock inte med Emma som bara låg där och tittade på henne med sina stora ögon. Hon tänkte säkert: "Vad är det här för knäpp kärring?!" ;-)
Jaja, lillgumman gick i alla fall igenom kontrollen utan anmärkningar -  läkaren tyckte "hon såg fin ut"!

Nä, det blev ingen bild idag heller, men jag lovar att fota i morgon så ni får se hur stor hon blivit..... :-)

Glömde...

Oj, jag glömde visst blogga igår. Och höll på att glömma idag också. Fy på mig!

I går kväll tänkte vi att vi skulle börja med lite kvällsrutiner för Emma, fast vi vet att hon är för liten och egentligen inte tar in så mycket just nu. Men i alla fall så badade vi henne strax innan klockan åtta, sedan smorde jag in henne, satte på henne pyjamas och ammade henne. Som vanligt somnade hon - och brukar få ligga på soffan i vardagsrummet tills nästa amning. Men inte igår. Halv nio la jag henne i hennes säng och tänkte att hon kunde ligga där tills hon vaknade - vilket hon brukar göra relativt snabbt när vi lägger henne i spjälsängen. Men vaknade gjorde hon inte förrän klockan 01.30.
FEM TIMMAR UTAN MAT- det har aldrig hänt och att hon skulle sova så länge i sin egen säng trodde vi aldrig. Jag ammade henne halv två och la tillbaka henne i sängen. Trodde hon skulle protestera, men inte.
Strax efter 04 vaknade hon för att ammas igen och så la jag henne i sin säng... samma visa klockan 06.20. Halv åtta vaknade hon och ville upp. Tänk, hon sov verkligen hela natten i spjälsängen! (och jag och Lennart sov sååå gott när vi kunde röra oss fritt utan att behöva tänka på lillgumman som legat mellan oss)
Att detta ska upprepa sig i natt igen är för bra för att vara sant, men man kan ju alltid hoppas. :-D

I dag har Emma varit vaken mest hela dagen. Somnade först i vagnen när vi gick på promenad halv tre. Sov i ca en timme. Nu sover hon igen, på soffan här bredvid mig. Hon vaknar väl snart och vill ha mat. Sedan ska jag försöka hålla henne vaken tills hon ska lägga sig.... om det går vill säga?!

Emma brukar somna för natten vid 22.30 och sedan vakna för att ammas klockan 02, 04 och 06... så allt var i och för sig likt  igår - förutom att hon somnade så tidigt. Kändes jättekonstigt att kunna se (och höra) hela Desperate Housewives utan en skrikande bebis i famnen. Tror tamefan att semperdropparna har hjälpt.... peppar peppar!

I morgon blir lillgumman 6 veckor och vi ska vi till BVC - denna gång är det dags för läkarundersökning. Spännande och se vad de gör då - förutom att väga och mäta. Efter morgondagnes läkarbesök kommer det att vara två veckor mellan BVC-besöken.

Lik pappa, eller?

Linda tycker ju att Emma är lik pappa Lennart. Nu har han scannat in några bilder från när han var liten. Vad tycker ni?


Tävla på Annas blogg

Kolla in dessa finfina halsband du kan vinna om du tävlar på Annas blogg...

"Jag är med och tävlar hos En Mölnbobos Liv om ett namnhalsband från Bicone Design. Tävlingen är öppen för alla, även er utan blogg. Tävlingen avslutas den 15 november kl 23.59″


RSS 2.0