Vet inte vad som händer i morgon

Åh är så nyfiken så jag spricker... i morgon ska vi åka nånstans, men jag vet inte vart?!
Lelle vägrar säga nåt. Vilket är förståerligt då det är en överraskning - en något för tidigt 35-års present (fyller i maj)
Det enda jag vet är att vi ska var borta över natten, att jag ska ha badkläder och nåt "lite finare" med mig!!! Sedan har han sagt att vi åker vid 10-tiden och är hemma mitt på dagen på lördag...
Journalist som jag är har jag frågat ut honom - utan att få något svar. Till och med min chef försökte när han kom ner på jobbet i dag - men icke. Han bara ler och tiger som muren. ;-)

Lovar att berätta på lördag om jag hinner - vi har nämligen inflyttningsfest då!.

Bilder från kvällspromenaden...

image16
I kväll kom jag "bara" hem en timme efter att jag skulle ha slutat... kunde ha jobbat över man orkade bara inte. Var skönt att komma hem i tid, att få äta en god middag tillsammans med min älskling, som han lagat,  och sedan gå en lång och skön kvällspromenad. Vi gick igenom Pålsjöskog och ner mot vattnet.

Känns som att vara utomlands...

Stranden
När jag går nere vid stranden känns det precis som att vara utomlands - lukten, vågorna mot stenarna. En underbar känsla. Vill dela med mig av kvällens fina solnedgång jag och Lelle hade med oss hela promenaden utmed stranden...

En dag på jobbet

En dag p? jobbet
Våren har kommit och solen med den!
Lite problem att se dataskärmen på redaktionen då vi inte fått några gardiner än... men det funkar lika bra med solbrillor och solhatt!  ;-)
Så här ser jag alltså ut en helt vanlig vårdag på jobbet! Hahaha

Nyfiken... Vem är du?

Snodde detta inlägg från min vän Lottas blogg. (har dock kortat ner det lite)
Hon fick många svar och det vill jag också ha! ;-)

Jag är nyfiken. På vem du är som läser min blogg. Återkommer du eller har du bara hittat hit av en slump idag?

Det är klart det är smickrande att någon vill läsa det man skriver. Speciellt ,om man som jag, inte skriver om något speciellt utan om vardagen - jobb & fritid.

Hoppas du inte bara smyger in denna gång utan skriver om varför just DU är här...
KRAM!!

Sen kväll igen

Klockan är 20.30 och jag kom precis hem från jobbet (skulle ha slutat 17.00, men hade sååå mycket att göra) Tur att jag har ett roligt jobb... annars hade jag inte pallat med alla extra timmar.
Känner mig helt slut och ska bara se Desperate Housewives och sedan sova. Längtar till fredag, då jag inte behöver ställa någon väckarklocka på tre dagar!!!!
Trist inlägg, jag vet, men jag är helt enkelt inte upplagd för att skriva just nu. Ville bara säga hej! :-)

lååång dag!

I dag har det var it en lång dag och fullt upp hel tiden. Kom till jobbet 08.20 och var inte hemma igen förän 19.45!!! En var sjuk och en annan ledig. Rätt tufft för oss som bara är åtta på redaktionen (och det är med chefen inräknad). Har gjort ett kul jobb nere vid stranden i dag - de håller på att bygga om strandpromenaden. Kommer bli så fint... var där nere - tog lite bilder och pratade med platschefen. En av byggjobbarna var från Kiruna - han och frun hade flytttat till Hbg för sex år sedan utan att ha någon anknytning alls. Rätt tufft gjort för en "gubbe" på 55+. ;-)

Hoppas alla är ttillbaka i morgon, har bokat in mig på ett spinningpass klockan sju och vill gärna hinna hem och äta innan. Har bestämt mig för att gå till gymmet i alla fall två gånger i veckan - resten av dagarna kan man promenera eller cykla! Var duktig med att träna när jag köpte kortet i januari, men då hade ju inte tidningen börjat komma ut och vi jobbade 8-17 varje dag. Nu är det andra tider... varje dag är det nån timme extra... Men jag klagar inte, för det är verkligen jättekul!
Nu ska jag se City akuten och sedan Prison Break!

Så jävla förbannad...

Har haft öppet hus på jobbet i dag och det gick bra. God mat (tapas) från bagatelle och omkring 70-80 personer kom för att titta på våra nya lokaler och se hur vi jobbar.Kul!
Efteråt åkte vi till Laröd och träning på Formtoppen - vi tränade ett pass Nia. Tufft men kul! Sen gick vi tvärs över gatan hem till chefen och drack en drink, pratade och hade trevligt.
Middagen var på Valvet på Söder. God mat och gott vin! Jag ät planka, med ryggbiff och grönpepparsås. Förrätten var en carpaccho, eller vad det nu heter (gravad oxfilé med parmesanost och kapris)
Pianobaren var nästa anhalt, beställde in öl och satt och pratade. Lelle ringde och var på väg hem från Landskrona, där han varit på middag hemma hos Jessica och Lillis, sen kom han till oss på Pianobaren. Trevligt. Åkte he vid två - körde hem Malin, Karin och hennes pojkvän Jojje, som var på besök från Kalmar.

Väl hemma såg via att någon kastat ut massa öl och sånt på en bil nedanför balkongerna... när vi går in i porten möter vi ett gäng killar som är på väg ner med en rulllator... Det är våran grannes!! Lelle springer efter och killarna lämnar rullatorn. Vi ringer polisen och lämnar en rapport. Hur fan kam man vara så dum att man tar en gammal människas rullator - utan den kan hon inte ta sig fram. Blir så jävla förbannad!!! Polisen tyckte att vi skulle prata med ägarne tillägenheten i morgon, och sedan med styrelsen i bostadsrättsfäreningen. Och det ska vi verkligen göra!!!
Go natt och sov gott!!!

Gott gottigott gott :-)

Har precis avnjutit en underbar middag; pepparbiff med potatisgratäng (faktiskt Findus färdiga - fryst?!) och bearnessås. Till det delade jag och Lelle en flaska rött från Chile. Castillo de Molina, Cabernet Sauvignon - Lontue Valley 2005 (står det på flaskan) Kollade upp det på systembolagets hemsida men hittade bara 2006:an. Men den är säkert lika god. Varunummer 85437. Kostar 87 kronor! Rekomenderar, den är riktigt, riktigt god! (speciellt till kött)
Nu ska vi iväg på bio - och sedan på favvostället; Pianobaren!! (men det vet inte Lelle än - haha!)

+17 grader!!!

Underbart, solen skiner från en klarblå himmel och termometern visar +17! (den i gästrummet står på 21,4 och höjs hela tiden.... måste ha fått solsting eller nåt!) ;-)

Jag och Lelle har varit på en cykeltur - ut till Väla (stort shoppingcenter för er som inte vet det) och tillbaka. Totalt 1,5 mil. På Väla åt vi lunch på IKEA och handlade tre vita krukor till vardagsrummet. Har redan planerat om och det blev skitfint! (nu är det + 22,9 grader utanför gästrummet, men fortfarande +17 utanför köket!?)

Vi har ännu inte fått toadörren, får den först nästa vecka (hoppades de
på verkstan) Får vi den inte till nästa helg blir det jobbigt - för då har vi inflyttningsfest och många som måste gå på toa när de dricker öl och vin. Skulle detta hända (vilket vi inte hoppas såklart) lyfter vi på en annan dörr - har en extra stående nere i förrådet.
Jaja, ska hoppa i duschen nu, sedan käka middag och efter det gå ner till bion och se den nya Beck-filmen!
Ha en fortsatt tevlig helg allihopa!
(hmmm... nu är det "bara" 19,2 utanför gästrumsfönstret, Måste nog köpa en ny termometer!)

Tjoho

Äntligen fredag... höll jag på att säga. Men det är det ju inte! Känns dock så för på fredagarna är jag oftast ledig - vilket då känns som en lördag! Får sova utan att bli väckt av väckarklockan - fast jag måste erkänna att jag inte sover speciellt länge ändå!
På lördag är jag också ledig - egentligen - men på lördag har vi öppet hus och alla ska vara där. Hoppas det kommer mycket folk.
Efteråt ska vi träna ihop (?) hela redaktionen. Vi ska på ett nia pass eller vad det nu heter. Chefen tränar sånt och tycker alla ska pröva. Sedan hem till henne för en drink och efter det ner på stan och käka middag! Låter som en toppendag tycker jag.

I kväll ska jag och Lelle se Beck: Advokaten. Älskar Beck-filmerna men blev faktiskt lite besviken på den förra (Gamen). I morgons ka vi se Beck: Den svaga länken på bio - har premiär i morgon! :-)

I dag har jag gjort nåt jag verkligen inte brukar. Jag har shoppat krämer och duschtvål på Body shop för 402 kronor. Var ju hos Åsa i Stockholm i helgen och hon handlar alltid där. Hon hade så "goda" grejer som jag inte kunde motstå. Handlade man för över 400 kr så fick man en present - det var en lite parfym, ett läppglans en liten "Bodybutter" och en annan liten bruk med en e-vitamin kräm!  Nu kommer jag att lukta gott också.... ;-)

Så jävla oteknisk

Blir så förbannad!!! Sitter här och försöker installera ett trådlöst bredband till min jobbdator och det går verkligen inte!. Fattar inte vad jag gör för fel?! Läser ju instruktionerna - och gör allt i rätt ordning. Men inte - att jag ska vara så jävla oteknisk! Nu skiter jagi det och gör det nån annan kväll. Skit åsso!!!

I dag har jag intervjuat en jätteintressant människa - han är ordförande i Mauritius Vänskapsförening här i Hbg - men han är från Argentina (?) och har varit i Luleå! Han gillar norrlänningar! ;-)
Vi pratade massor om allt möjligt - han hade bott i Sverige i 34 år och kommit hit för kärlekes skull! En artikel om honom i tidningen i morgon - surfa in och läs den!

I dag gick det bättre att cykla uppför backen också - andades på ett annat sätt och har inte ont i lungorna nu. Skönt!

I morgon har jag också två roliga jobb att se fram emot - sedan är jag ledig på fredag - och egentligen lördag också, men då har vi öppet hus på vår nya redaktion. Ska lotta ut resor till Thailand bland annat. Synd att inte familj får vinna fär då hade Lelle fått tävla. Synd att jag inte har några kompisar här nere (förutom de som jag jobbar med - och de får ju inte heller tävla) ... Får väl pröjsa en resa dit själv helt enkelt.

Cykeldebut

I dag har jag cyklat till jobbet för första gången. Det var skönt att rulla ner för hela Bergaliden till jobbet - var nere på bara några minuter. Värre var det hem. Hade ångest för backen hela eftermiddagen... men när det var dags att cykla så var jag laddad till tusen. Jag tog i för kung och fosterland och cyklade hela vägen upp - och satt ner gjorde jag hela vägen! Ont i lungorna hade jag när jag kom hem... andas in all kall luft och så mycket av det dessutom... usch! 
Nu ska jag och Lelle till Flowerteam och kolla på nya vita krukor till blommorna i vardagsummet. Vill inte ha de terracottafärgade längre - är less.

Toadörr

Toad?

Känns lite lustigt att gå på toa - för vi har ingen toadörr just nu. Att det sedan är insyn på dass (via köksfönstret) gör det inte bättr.  Lelle säger att ingen ser, men det ger jag mig tusan på att de faktiskt gör. (Varför någon nu skulle stå och glo in i vårt kök? Hmmm?!!)
Nu undrar ni säkert varför vi inte har någon dörr till vårt dass?! Jo det är så att vi har lämnat in den för att målas och sedan ska vi sätta in ett runt (frostat) glasfönster i den. Kommer bli jättesnyggt, men det dröjer en vecka(!)  innan vi får tillbaka den!



Höll på att blåsa bort...

Bilade hem från Stockholm i går... och möttes av en jäkla storm när vi närmade oss den skånska gränsen. Det var jag som körde och det var bara till att hålla i ratten. Sedan har det stormat som fasen hela natten!
I dag skiner solen och vinden har avtagit... fast molnen drar förbi i en rasande fart.

Helgen har varit bra, var kul att träffa dem på gamla jobbet, men trevligast var det att träffa Linda, A och Åsa...
Innan vi åkte hem i går gick vi en sväng i Solna centrum, sedan hämtade vi cyklarna som vi lämnade kvar i cykelförrådet när vi flyttade. I dag ska Lelle lämna in min cykel för en redig genomgång - kedjan ska spännas och smörjas, däcken ska pumpas och en ny lampa ska sättas på plats där bak. (Någon hade tagit sönder min lampa som jag hade där tidigare!) Ska bli skönt att börja cykla igen! 

Heldag på stan

Jag, Lelle och Åsa har varit på stan hela dagen.... måste erkänna att vi inte varit speciellt nyttiga. Vi började att äta lunch på Pizza Hut - klockan elva!! Sedan avslutade vi med att fika på Koffi - vi köpte varsin latte och delade sedan på en morotskaka, en hallon cheesecake och en gigantisk mockaruta! GOTT!!

På pendeltåget "hem" till Jakobsberg hände nåt roligt. En kille reser sig upp och går fram till en tjej som sitter och läser bredvid oss. Han säger: Ursäkta, men är du singel?". Tjejen tittar förvånat upp och säger: "Nej, tyvärr inte". Okej, sa killen och gick vidare. Så det är på det viset man raggar i dag?! Vi tre kollade på varandra och började garva. Hahaha!

Karta

Här kan ni se mina besökare
Profile Visitor Map - Click to view visits
Create your own visitor map

hallo!!

Hej alla glada!
nu har vi vatit ute och ätit - tapas! Med Min vän Linda och hennes sambo Dan och lilla Loppan (Åsa) ! Längtar tills de kommer och hälsa på oss i Skåne! A var tvungen att gå redan vid fem..... önskar hon hade mer tid med oss..;-)
Saknar dem så nere i Helsingborg!
Ska i väg med dem på kryssning i maj...
Linda - saknar våra nära pratstunder!!
A - Finns ingen som förstår vår humor... påminn Rolf om en öl på Londoner, så får du gå tidigare nästa fredag!

Puss Kattis

Snart slut på veckan....

Bara två timmar och 10 m inuter tills veckan är slut för mig. Skönt!
Direkt efter jobbet bilar jag och Lelle upp till Stockholm, kommer fram sent, men sedan har vi hela helgen där uppe! Känns konstigt att åka dit och inte komma hem till Solna, att behöva åka hem till min vän Åsa och sova över i hennes lilla gäsrum! Men det ska bli mysigt!
Lovar att berätta allt om helgen på måndag... Trevlig helg allihopa!

Två dagar kvar...

Bara i dag och i morgon att jobba, sedan åker jag och Lelle till Stockholm. Ska gå upp på mitt gamla jobba och hälsa på, det ska bli skoj. Har inte varit där sedan 28 december då jag jobbade min sista dag...
Det roligaste ska dock bli att träffa alla vänner. Saknar dem när de är så långt borta!

I går var jag på tisdagsdans på Sundspärlan och gjorde ett jobb, i dag ska jag på en Indiska kulturkväll - en välgörenhetstillställning för barn i Indien. Där blir det bla: Indisk mat och musik, samt Bollywooddans!??? Spännande! ;-)

Vad är det som händer?

Sedan jag flyttade till Helsingborg och började jobba inom dagspress verkar brottsligheten ha ökat i stan - drastiskt.
Redan någon vecka innan tidningen började komma ut så var det mord på Södergatan, den gata vi i dag har vår redaktion. Och efter det har det var och varannan vecka kommit larm om skottlossning och knivbråk.
Så sent som i går eftermiddag sprakade det till på polisradion och de sa att det var skottlossning på Knutpunkten, dvs på centralstationen. Hela redaktionen stannade upp och tittade på varandra: "Vad fan är det som händer" var reaktionen. Reoprter och fotograf var ute på tio röda, med en puls högt över det normala.

Men blir ju mörkrädd när man tänker på vad som händer.Hur kan man börja göra upp om nåt och skjuta på varandra halv fyra en måndagseftermiddag på en centralstation? Tänk så många som kunde ha blivit skadade - speciellt om det skett 2 timmar senare - mitt i rusningen då alla som pendlar var på väg hem igen?!

Får se vad som händer i dag när jag kliver in på jobbet - det mesta händer ju som sagt när man jobbar kväll - och hela denna vecka går jag 13.30 till 22.00!

Sen kväll - igen!

I går blev en sen kväll. Började jobba 12.30 och skulle egentligen ha slutat 22.00. Men inte en enda gång sedan vi började komma ut (den 5 februari) har jag gått hem när jag slutat - enligt schema. Så blev det även i går. Var inte hemma förän 23.50. Som tur är jobbar jag kväll (13.30-22.00) hela veckan så jag fick sovmorgon i dag.

I sex år har jag jobbat på veckopress i Stockholm och arbetstiderna har varit 08.00-16.30 så Lelle är ju van att jag är hemma en viss tid. Jag har försökt tala om för honom att jag då hade "kontorstider" vilket man i vanliga fall inte har som journalist. Nu vet han. Hans kommentar efter en vecka nere i Skåne: "Jaha, är det så här det är att vara gift med en journalist"!Jag ringer alltid den tid jag sagt jag skulle vara hemma och säger: "Jag hinner inte, blir nog lite sen. Ringer när jag går härifrån".
Trodde det skulle bli en jobbig omställning att inte vara ledig lördag och söndag varje helg, eller inte bara jobba dag. Men så blev det inte. Jag stormtrivs och på kvällarna är det skön stämning på vår lilla redaktion. Polisradion surrar och tv står på i ett hörn... Och det kostigaste är att jag inte har nåt emot att jobba över!! Jag älskar mitt jobb!!!

Mitt i natten...

... klockan 01.00 ska jag i väg och göra ett vimmel. Då har nämligen Cantina Nightclub premiär i sin ombyggda bar. Vilken jäkla tid att sätta premiären på tyckte jag, men ägarna sa: "Allt annat stänger ju klockan ett och då kommer alla hit!"
Mmmm, eller hur? Skulle inte tro det. De som inte är där före ett kommer inte alls!
Jag ska både fota och skriva själv så stackars Lelle får följa med som sällskap - inte så lockande efter en kväll i tv-soffan och Melodifestivalen!?

Om en timme och fem minuter smäller det - då börjar festivalen. Hoppas, hoppas Måns Zelmerlöv vinner och INTE The Ark!!!
Ha en bra schlagerkväll....

Vårkänslor

V?rblommor
Tjoho nu är våren här... i alla fall idag!
+11 grader varmt och strålande sol - känns underbart!
 Jag och Lelle har varit ute och promenerat i stan och utmed havet. Uteserveringarna var fullpackade med folk som satt och fikade i solen!
Tyvärr har de lovat en köldknäpp till nästa vecka - men i dag njuter vi av vårsolen och vårblommorna som syns överallt! (Ni ser ju på bilden vad fint det är!)

Hemma hos...

G?strum (& Lelle)Vardagsrum mot hallSovrummet igenK?ket igenToalettenK?ketSovrummetV?rt vardagsrum

Ni har ju redan sett vardagsrummet, men här kommer lite fler bilder på lägenheten... bla gästrum och hall samt sovrummet från en annan vinkel.

Klagade på städningen

När jag flyttade in i Solna hade den tidigare hyresgästen anlitat en städfirma. Men städat var det definitivt inte när jag kom med alla mina grejer. När jag kollade i skåpen i hallen var det svart nör jag kände efter med handen. Köksskåpen var lätt gula inuti men efter en vända med disksvampen var de vita och fina... flott och äckel var det. Bläää!
Trots detta klagade jag aldrig på städningen.

Nu när vi flyttade till Helsingborg hade de tidigare ägarna av lägenheten fått flyttstäd av mäklarfirman. De flyttade ut den 22 februari och vi flyttade in två dagar senare - om det var städat?! Ja bättre än i Solna, men inte bra. Ringde till mäklaren och klagade. Nu sitter vi här med ett presentkort på en trerätters för två på en restaurange nere i stan - vi ska vara där om 25 minuter... Visst fick vi torka av lister och annat, men nu ska vi plåstra om såren med lite god mat och gott vin!

Melodifestivalen -Finalen

Så här hoppas jagatt kvällen slutar:
1. Måns Zelmerlöw
2. The Ark
3. Andreas Johnson
4. Marie Lindberg
5. Sonja Aldén
6. Sebastian Karlsson
7. Anna Book
8. Sarah Dawn Finer
9. Sanna Nielsen
10. Tommy Nilsson

Men så här blir det säkert:
1. The Ark
2. Sanna Nielsen
3. Måns Zelmerlöv
4. Andreas Johnson
5. Anna Book
6. Sebastian Karlsson
7. Sonja Aldén
8. Marie Lindberg
9. Sarah Dawn Finer
10. Tommy Nilsson

Vad tror ni?

Kaffekoppar

Kaffekoppar
Det var dessa finfina kaffekoppar jag och Lelle inhandlade i dag i Höganäs. Goda att dricka ur är de också...  alltså inte bara snygga! Men vi hade ju iofs kunnat köpa dem bara för designens skull.... hahaha

Vårt vardagsrum

V?rt vardagsrum
För två veckor sedan flyttade vi in i vår nya lägenhet på Tågaborg. En trea på 74 kvm, på tredje våningen med balkong.
Effektiva som både jag och Lelle är så hade vi kommit i ordning på bara en vecka - lampor, tavlor, gardiner, ja allt var uppe och efter två månader i resväska hade jag äntligen ett hem igen. Här ser ni en bild på vårt nya vardagsrum... rätt likt det vi hade i Solna, eller hur?

Trodde jag hade flyttat klart på ett tag nu, men i onsdags var det dags på jobbet. Alla grejer packades ner i flyttlådor, för i dag, fredag flyttar vår lilla redaktionen till sprillans nya lokaler på Söder. Trots att jag är ledig kunde jag inte hålla mig borta utan promenerade ut dit i dag för att kolla läget. Sååå fint och fräscht det var - har nog aldrig haft sån fin arbetsplats förut. Nu längtar jag till söndag då jag får jobba min första dag där nere...

I dag har jag också hunnit ut till Höganäs och fabriksförsäljningen där. Vi skulle inte handla något speciellt, men när vi kom ut därifrån hade vi 4 kaffekoppar (Filippa K) samt 6 rökfärgade Iitala-glas.

Äntligen

Så har jag äntligen skaffat mig en egen blogg... så att alla mina vänner - och min familj kan läsa om vad jag har för mig här nere i Skåne.
Vem är jag då? Jo Kattis heter jag, är från Luleå men har har efter avstickare i Baltimore, Washington D.C., Kalix (?) och Stockholm hamnat i Helsingborg. Journalist är jag till yrket och flytten hit ner var just på grund av jobb. En alldeles ny tidning har jag varit med att starta upp. Otroligt intressant och lärorikt. Men det som egentligen ligger bakommin flytt är faktiskt kärleken. Min man Lelle kommer härifrån och hade jag inte träffat honom så vette tusan och jag sökt jobbet här!
Ska försöka vara duktig och uppdatera min blogg varje dag - och hoppas ni läser!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0