Vi har tjuvstartat...

... med adventssakerna. I kväll åkte stjärnan i vardagsrummet upp, likaså ljusstakarna i sovrummet och gästrummet. Blev så himla mysigt! I morgon ska jag ut på balkongen och fästa granriset och lamporna där. Kommer oxå bli fint - och lysa så juligt in i köket.
Jag hade faktiskt tänkt vänta till lördag kväll, men blev så sugen när alla - och då menar jag verkligen ALLA grannar julpyntat för över en vecka sedan! (så trots att vi är tidiga, så känns det som om vi är sena...?!)
Bilder kommer i morgon.

Skulle ha jobbat i morgon, men fick ledigt då jag ska jobba hela söndagen för J som åker till Sydafrika i morgon bitti. Trodde först att jag bara skulle vara ledig en dag denna vecka, så det känns skönt att det blev två trots allt.

Nu ska jag krypa i säng... och sova gott!

Rockin' around the christmas tree...

... så heter skivan jag just nu sitter och lyssnar på. Ja, jag vet att det inte ens är första advent än, men jag måste faktiskt. Det är jobb och skivan som är med Arvingarna ska recenseras i fredagens tidning.
Om den är bra. Nja, klassiska amerikanska jullåter uppåppade av ett svenskt dansband?!  Sådär, måste jag nog säga. Gillar nog orginalen bättre.

Jag har en till skiva som ska recenseras till fredag. Det är Laura Pausini "San siro 2007". Den ser jag verkligen fram emot att njuta till... en sån fantastisk röst kan inte göra en dålig skiva - hoppas jag i alla fall.

Mamma var här i helgen och tiden går ju fort när man har trevligt. Så även denna helg. Hämtade henne i Malmö på fredag och åkte bara hem med väskan innan vi styrde kosan mot Sofiero och julstämningen där. Det var verkligen helt fantastiskt! Över 1 000 marschaller - och ett upplyst slott - mötte oss när vi gick in i slottsparken.
Vi gick omkring, tittade på alla fina granar och pepparkakshusutställningen inne i slotten, smakade oss igenom hela orangeriet och tittade in i vinhuset och blomstergården. Sååå vackert!
När vi kom hem hade Lelle middagen klar - goda köttfärsbiffar, rostade rotgsaker och potatis med grönpepparsås och en smarrig sallad till. Till detta ett gott rödvin.

Lördagen ägnades åt shopping i stan. Mamma hittade några fina saker - jag med - men jag shoppade inte, det gjorde hon. Lunch intogs på Amadeus, som serverar Sveriges bästa kebab. Efter att vi handlat nötter på Tasty House vandrade vi hemåt igen.

Efter att ha vilat och duschat fixade jag, mamma och Lelle till oss och promenerade ner till Stadsteatern. Där så vi "Camping", som började klockan 18. Den var verkligen jättebra. Skrattade mest hela tiden. När den var slut , klockan 20.20, gick vi över gatan, till Haket där vi bokat bord. Där åt vi grekiskt och drack supergott rödvin. Teatern och middagen var mammas födelsedagspresent från mig och Lelle.

Nu har två dagar gått på den nya veckan och jag har jobbat massor. I dag har jag mest skrivit - blev nog fem artiklar innan jag gick hem vid 18. Brukar ju redigera nöjessidorna också, men idag palalde jag inte. För första gången lämnade jag det åt redigerarna! (kände mig lite taskig faktiskt, men chefen tyckte att jag gjorde rätt)

Nu har jag ätit middag och ska bara slappa framför tv:n... men först ska jag lyssna klart på julskiv

Tvära kast

I går var en intressant dag på jobbet - först var jag på en vernissage om Klippanpopen som fyller 30 år på Dunkers, sedan var jag på ett galleri och gjorde en intervju om en gammal bil för att direkt därifrån åka till Noaks ark där jag gjorde en intervju med en aidssjuk man. Men blir lätt lite splittrad när man sedan ska sätta sig och skriva ut dessa jobb - det är verkligen tvära kast. Men fruktansvärt roligt och intressant - det är därför jag älskar mitt jobb så mycket!

En annan grej om jobbet, jag har aldrig testat så mycket saker som när jag började på denna tidning. Vi har bland testat apelsin juice, nötter, julmust, kanelbullar, glögg - och i dag testade vi pepparkakor. Det är verkligen skitsvårt - men närman gör en sån här sak så inser man att pepparkakor verkligen smakar och luktar olika - likadant med julmust - julmusten var ng det allra svåraste testet tror jag. :-)

I dag är det fredag - i alla fall för mig - för jag är ledig i morgon och på lördag. Sen jobbar jag söndag. I morgon ska jag hämta mamma i Malmö, hon är där med jobbet. Vi ska strosa lite i Malmö innan vi åker mot Helsingborg.
Ska bli kul när hon kommer hit!

Nä, nu är det läggdags....

Julstämning

I helgen satte de upp alla julgrejer i stan. Nu är Kullagatan pryntad med ljus och kransar. Inget tänds dock förän på Skyltsöndag, som är om två veckor. Men redan till helgen infinner sig riktig julen i stan. Det är julmarknad på Idrottens Hus och på Sofiero slott är det också julstämning - med massor av ljus och julmarknad.

image195
Så här fint var slottet förra året....

I helgen kommer mamma ner till oss. Hon ska först vara på nåt möte i Malmö, sedan hämtar jag henne på fredag och så stannar hon till på söndag... Ska bli så kul. Jag och Lelle har planerat hela helgen och  ser fram emot att ha henne här.

I morgon ska jag göra ett kul jobb, hos en hundfrisör..... klockan tio ska jag och fotograf C vara där. :-)

Nä nu ska jag glo på tv resten av kvällen! Så det så!

Mycket glögg

image194

Det blev en rolig gläggest (glöggtest) hemma hos min O i går - vi var några fler än bara vi på xtra. Några kompisar till värden hade kommit från Malmö + att jag, J och chefen hade våra respektive med oss. Tur var ju det för vi hade massor av glögg.
Tio sorter skulle testas och det räckte gått med 4 cl av varje sort. (nästan en halv liter glögg - shit så mycket glögg brukar jag inte dricka på en gång i vanliga fall)
Det var, som alla våra tester, ett blidtest och jag blev glatt överraskad av speciellt en glögg - densom smakar choklas. Jag gav den ett högt betyg och flera med mig. Fler flaskor av den sorten blir det dock inte hemma hos Ekstrands då Lelle inte tyckte den var god alls och bara gav den en 1:a (eller en 2:a?)
Bäst i testet var årgångsglöggen 07, som smakar havtorn och kanel. Det är ju en vit glögg, vilket är mot mina principer - glögg ska vara röd! Men, men, en 5:a fick den i alla fall.

Det blev nån öl, en drink och ett glas rött också så jag var rätt bakis när jag vaknade i morse. Åt frukost, tog en huvudvärkstablett och sov en timme till - så mådde jag bra när jag vaknade. ;-)

Jag och Lelle gick ner till Stadsteatern efter lunch, de hade öppet hus och det var riktigt trevligt. Sen gick vi på stan och strosade lite. Efter det har det vrit en riktig hemmakväll. På vägen hem gick vi in på Videomix, hyrde en film och köpte godis. Så efter att vi ätit tacos så kröp vi upp i soffan och kollade på Den grymma leken med bla Gillian Anderson. Den lät bra när vi läste på filmfodralet, men vi kände oss snuvade på konfekten när den bara var 1 timme och 16 minuter - och inte så värst bra alls. Trist.

Har avverkat Svensson Svensson och Babben & Co för att nu bänka oss framför EM-kvalmatchem mellan Sverige och Spanien.

Hoppas ni andra har en lika skön kväll som vi...

Bilder från Luleå

image189
Så här fint var det ute när vi  vaknade vår första morgon i Luleå. Men det började regna på kvällen - och fortsatte sedan i fem dagar! Trist!

image190
Måste börja med att säga att bilden är arrangerad - riktigt så här inlevelse full var inte Lelle när vi tävlade i Singstar. Men visst är detta en riktig schlager (bög) stil? Hahaha!

image191
Även Joachim gick in för det med stil.... :-)

image192
Vi firade farsdag hemma hos mamma och pappa på Berggnäset. Först med god middag och sedan med tårta... pappa saknas dock på bilden. Vart han är vet jag inte...?!

image193
Här är en som absolut skulle se Sverige möta Finlad i Karjala cup - men matchen verkade inte vara av intresse trots allt. Jacob somnade sött i första periodvilan...

Jobb jobb jobb

Så var den korta semester i Luleå slut för denna gång. Men det dröjer ju inte så länge innan jag får åka upp igen - den 21 december! För då är det jul! Tjoho!

Det blev att kasta sig in i jobbet när vi kom tillbaka till Skåne i tisdags. Allt var ju så väl planerat, men såklart kraschade allt - redan på Kallax. Vi skulle ha lyft klockan 10.50 för att sedan få vänta i ca 45 minuter på Arlanda på nästa flyg som skulle ta oss till Sturup och Malmö. Vi skulle ha landat i Malmö klockan 14 vilket skulle ha gjort att vi hade varit hemma i lägenheten klockan 14.45 och att jag hade haft en dryg timme tills jag skulle börja jobba klockan 16.

Så såg planen ut, men så här blev det:
Lyfte inte från Kallax förrän klockan kvart i tolv och landade då exakt samma tid då vårt Malmöplan lämnade Arlanda. (Skit åsso) Blev ombokade till ett plan som gick 14.15 i stället.
Landade på Sturup strax innan halv fyra och var i Helsingborg först vid halv fem. Snabbt upp i lägenheten - hämta datorn och sedan körde Lelle mig ner till redaktionen. Stressigt värre!
Var ganska trött, så det var faktiskt lite kämpigt att jobba till kvart över ett! (blev såklart lite sena med lämningen också)

Men, men, nu är allt tillbaka i det normala igen. Sitter på jobbet - och borde egenligen inte blogga, men jag gör det ändå. Har precis redigerat nöjessidorna och ska nu ge mig i kast med Världen-sidan! Kul!

Lovar er ett roligare inlägg senare, måste jobba vidare nu!

Pissregn

... den fina vita snön som föll så vackert i går natt är ett minne blott. I morse när vi vaknade så regnade det och nästan allt var borta!
Vi bestämde oss för att åka ut på Storheden, gå i affärerna där lite... men det gick ju knappt. Det var så halt - och inte hade de sandat nåt heller. Kände oss som Bambi på hal is! I dag inhandlade vi två julklappar till mina brorssöner. Skönt att köpa grejerna här så slipper jag ta med dem på flyget sen.
Vi var också på systembolaget och köpte vin till kvällens middag hos min bror och hans familj. Det blev en nyhet från Brasilien. Spännande!
Nu ska jag kolla på tv- inte så mycket annat att göra när det pissregnar ute! (tur att här finna alla filmkanaler man kan önska sig!) :-)


Nysnö

I går eftermiddag landade vi i Luleå. I Malmö var det +9 (hade +13 i Hbg i tisdags) och här var det -7! Brrrrrr...
Ingen snö låg dock på marken - bara lite is då det regnat dagen innan. Men när vi vaknade i morse var det alldeles vitt ute. Kändes så juligt helt plötsligt - åt frukost med tända ljus och snöflingor dalande utanför fönstret. :-)

Vi pälsade på oss och promenerade in till stan - åt lunch på Baan Thai och kikade lite i affärerna. Sedan promenerade vi hem igen! Det enda jag köpte var en ny mössa på h&m för 79 kronor. Jättefin, vit med en liten grå blomma. Lelle tyckte jag såg ut som ett ägg! Hahaha!

Nä, nu ska vi laga lite middag - kött, potatisgratäng och massa annat gott. Alltid lika gott att komma hem till mamma och pappa! :-)

Mot norr...

Så äntligen har jag lite ledighet att se fram emot. Hela sex dagar ska jag vara borta från jobbet! Skööönt!
Åker upp till Luleå i morgon och det ska bli så kul att träffa alla - känns som om det var länge sen, trots att vi sågs i juli!
Nu ska jag packa... hoppas ni också får en lugn och skön vecka!
Kram!

Hösten

image186

image187

image188

God lunch

image185

I dag har vi som sagt varit i Helsingör. Vi köpte inte nåt speciellt, men vi åt en fantastiskt god lunch, en tapastallrik på ett kafé längst ut på ströget.  (se bild ovan)
Allt var smarrigt, men allra godast var nog de soltorkade/marinerade tomaterna och hummusen. Mums!

Nu ska jag och Lelle promenera till krematoriet och minneslunden, där hans farmor och farfar ligger... vi ska tända ljus - det är ju Alla helgons dag i dag.

Efter det ska jag göra en god middag (italiens kyckling) och en underbar efterrätt som Lotta bjöd på förra helgen... blandade bär, vit choklad och kokos - in i ugnen och sedan vaniljglass till!
Till detta ska vi dricka det goda vinet vi fick när Åsa kom och hälsade på!

Höres...

Till Helsingör

image184

I dag är det röd dag här i Sverige, och de flesta affärer är stängda, men så är det nte i Danmark - därför har jag och Lellle bestämt oss för att ta båten till Helsingör och strosa lite idet fina vädret.
Båtresan tar 20 minuter och vi har en biljett med erbjudandet: åk två betala för en, så det kostar bara 40 kronor för oss båda. Billig utlandsresa va? ;-)

Ha en bra lördag ni med!

Idol

Tänkte ju inte titta på Idol i år, men nog fan fastade jag i "träsket" igen!
Vinner inte Daniel hela skiten så vet jag inte vad jag gör... fy fan vad bra han var i kväll. Gillar också Christoffer jättemycket... av tjejerna är det svårt att utse en favorit. Men Marie är otroligt duktig - Amanda är mer annorlunda och utmärker sig på ett annat sätt.

I kväll hade också Camilla Läckbergs bok "Isprinsessan" premiär som tv-serie. Såg fram emot det jättemycket, men måste säga att jag är besviken. Så som det ofta blir när bok blir film eller tv - så saknar jag de små detaljerna och spänningen...
Nu vet jag inte om jag vågar se Åsa Larssons "Solstorm" som hade biopremiär i går?!

Jaja, nu ska jag gå och lägga mig!
Kram & go' natt.

Svalan är ur tiden

Min cykel, en blå Svalan, är sju år gammal och har bara strulat sedan i våras. Den har varit in på cykelverkstan många gången och nu är jag less. När bakhjulet nu för andra gången på bara nån månad var löst parkerade jag den för gott. Är ju livsfarligt att cykla med den i denna backiga stad. Tänk om bakhjulet lossnar när jag rullar nedför....?!
Jag cyklar ju varje dag, både till jobbet och på fritiden. (kan räkna mina lokala bussturer på mina tio fingrar sedan jag flyttade hit i januari) Så ett liv utan cykel finns inte. I går köpte jag därför en ny.
Det blev en "kärringcykel" En mörkt grön, ja nästan svart Monark. Cykelkorg, lampa fram och bak, ja den hade allt. Lite drygt 3 000 fick jag betala för den.

image183
Visst är den fin? Man sitter rak i ryggen, viket är bra när jag ständigt har datorn med mig. Att sedan cykelkorgen sitter fast är ju fantastiskt. Min förra hängde löst på pakethållaren och jag var tvungen att ta med den överallt. Nu slipper jag!
Är så nöjd med mitt köp!

Tänk at det tär torsdag i dag (veckan har gått så otroligt fort)  - och att det faktiskt är den 1 november!  Och fast termometern visar + 12, grader ute så är det faktiskt vinter i kalendern.
Ska bli skönt med helg. Jobbar till 22 i dag (vilket oftast blir till 23, eller till midnatt) och sen är jagledig fredag och lördag... Najs! ;-)

Ha en bra dag alla ni andra också!

RSS 2.0