Snart helg

I dag är sista arbetsdagen innan helgen... (är ledig fre,lör och sön). Har bytt arbetspass, från kväll till dag, så jag började 08.30 och slutar 17.00 (i stället för att jobba 13.30 till 22.. vilket har blivt 23 varje kväll)
Varför jag bytt? Jo, för i dag är det bal på Sofiero för alla som tar studenten... En tjej har vunnit en "bal-makeover" via tidningen - hon har fått en klänning uppsydd, skor, underkläder, ja rubbet. I dag ska hon sminkas, håret ska fixas... och jag ska var med henne hela dagen (från klockan 11.30) Kul jobb! :-)

Till helgen har de lovat högsommarvärme - så jag ska passa på att vara ute så mycket s om möjligt. I morgon ska Lelle doma fotboll på kvällen och då ska jag ut och kuta 5 kilometer. Känns så skönt att äntligen ha kommit igång!

Ny kaffebryggare

image86

I dag gick våran perkulator sönder - och det tyckte vi bara var bra?! Jo ni förstår, vi har velat ha en Nordica Chilli men inte tyckt att det är värt att köpe en när vi redan har en bra kaffemaskin. Men nu så är den alltså sönder och en ny fin chilli på väg! ;-)
Ska bli så kul att kunna köpa andra kafferoster än prekulatorbrygg... nu ska vi ut i kaffedjungeln och prova nya smaker... ;-)
Nu väntar jobbet...

Min dag

image85

I natt, vid 04.30, vaknade jag och Lelle av värsta smällen - uta åskade det av bara tusan. Har nog inte varit med om värre åskväder. I morse var det dock strålande sol och väldigt varmt!
Vi käkade frukost och sedan, vid 11, åkte Lelle i väg på en utflykt med sina föräldrar - och jag begav mig ut för att jogga. Jobbigt var det - i denna värme. (över 25 grader var det i dag... kvavt och fuktigt!)
Har bestämt mig för att springa på kvällarna hädanefter.

Nu är klockan 23.28 och jag kom precis hem från jobbet. Ska lägga mig och läsa ...
God natt!

Madrid

image83
Jag och Lelle hittade en superbillig resa till Madrid nästa helg, bara 536 kronor tur och retur för oss båda. (med Ryanair) Sedan hittade vi ett hotell som bara kostade 2 000 för tre nätter - för båda. (mitt i stan och 3-stjärningt)
Men i dag när vi skulle boka hade resorna höjts, så det blev det dubbla. Inte dyrt, men ändå dyrare än sist vi kollade. Så nu har vi bestämt oss för att vänta till sommaren eller hösten - och då boka direkt när vi ser en så otroligt billig resa!

Vi har ändå rätt mycket att se fram emot nu. Nu till helgen är jag ledig fredag, lördag och söndag, helgen efter det, på fredag, ska vi på studentfest hos Lelles kompis dotter, fredagen efter (15 juni) det har chefen en stor sommarfest hemma i hos sig - helgen efter det är det midsommar. Då kommer Åsa från Stockholm på besök! Helgen efter det  (29 juni-1 juli) ska vi till Stockholm och förhoppningsvis flyga luftballong.... och den 2 juni är min första riktiga semesterdag!!!

Som sagt mycket att se fram emot!

5 veckor till semestern

Kollade i kalendern i morse och insåg att det bara är 5 arbetsveckor kvar till semestern!! Tjoho!!
Jag kallar det dock för sommarlov, för tidningen stänger nämligen mellan vecka 27 och 32 - så alla på redaktionen är lediga. Vi har 4 veckor sedan får vi välja att spara den sista eller och ta den som obetald (occh spara till hösten) .... har inte besämt mig hur hag ska göra än. Har inte planerat nåt mer än att åka upp till Luleå i 10 dagar.

Glöm inte era mammor i dag då det är Mors dag!! Kram på dig Världens bästa mamma!!!

I dag fyller också min barndoms vän Lotta 35 år! Grattis gumman - hoppas du får en bra födelsedag!!!

Sitter på jobbet - ochhjag kan säga at när man jobbar söndagar och börjar 08.30 så är man ganska ensam på gatorna.
Jaja, ska väl ta tag i dagens arbetsuppgifter.... imorgon är det ju tidningsdag igen.

Arbetsdag...

image82
Lördag morgon ochhär sitter jag på jobbet. Men jag måste säga att jag har en rätt lugn och rolig dag framför mig. Nu ska jag i väg på Paintball-tävling, där jag både ska skriva och fota. Sedan, och klockan ett ,ska jag fota på en friidrottstävling.... Kul! ;-)

Ha en bra helg!

Mr Romance himself!

image81
I går var en bra dag. Först var jag på fotvård. Lelles kompis Jocke är fotvårdspecialist och hade lite tid över mitt på dagen... otroligt skönt! Nu har han tagit patent på mina fötter, sa han!  Och jag är ju inte svårflirtad... ;-) Nu har jag finfina sommarfötter - redo för sandalerna.

Började jobba klockan 16 och hade en kul kväll att se fram emot. Klockan 18 åkte jag ut till Sofiero Slott där grindarna precis öppnat för Julio Iglesias-konserten. Folk hade med sig picknickkorgar med sallader, ostar och vin. Jag gick runt och gjorde ett vimmel. Alla var på ett strålande humör.
Kvällens sötaste i publiken var lille Melker som var sex veckor gammal och hade stora rosa öronkåpor på sig... :-)
Konserten började 19.30 och på klockslaget klev Mr Romance in på scenen till publikens stora jubel. (Måste jag påpeka att 90 procent var damer 50+?!)
Jag och massa andra fotografer, från bla HD, Kvälls Posten och Göteborgsposten var på plats längst framme vid scenen. Vi fick bara fota under första låten. Såg nog väldigt roligt ut... där står jag med min lilla kamera och bredvid mig värsta proffsfotograferna med gigantiska kameror... för alla hade MINST två! Hahahaha! Men jag måste säga att i dagens tidning var min bild mist lika bra som i HD!!! (en av mina bilder ser ni här ovanför)
Efte fyra låtar drog jag tillbaka till jobbet där jag skrev ut jobbat och fixade bilderna för att sedan redigera resten av natten. Hemma var jag först kvart i ett!

I dag har jag varit helledig. Åt god frukost och efter det åkte jag och Lelle till Maxi och handlade. Sedan gick vi på stan där vi lunchade på Big Buddah. (ett Thaiställe). Köpte en vit tunika på Gina Tricot (fick två av mamma och pappa, en blå och en grön, när de var här förra helgen) Sedan promenerade vi hem i hettan - för termometern stog på + 26 grader!!!
Men trots det fina vädret kollade vi klart på en film vi hyrde igår, The Departed med bla Matt Damon och Leonardo DiCaprio. Den var bra!
Klockan fem gar jag mig ut för att springa - har ju kommit igång nu efter premiären i tisdags. Då sprang jag 4 kilometr, i dag blev det fem! Efter 15 armhävningar och 100 situps hoppade jag så i n i duschen. Nu har jag precis ätit och sk slänga mig i soffan och bara slappa!
I morgon och på söndag jobbar jag - båda dagarna mellan 8.30 och 18.
Hoppas ni får en roligare helg än jag.

Kram

Hundvakt

image80
Det här är Douglas. Han är en liten grå dvärgschnauzer. I dag är han hemma hos oss - för matte och husse jobbar. Söt va'?

Map


Visitor Map
Create your own visitor map!

Träningsvärk

I morse när jag vaknade kände jag absolut ingenting från det att jag varit ute och sprungit i går... men ju längre dagen gick desto mer kände jag i låren. Var inte speciellt kul att cykla uppför backen hem från jobbet i dag, kan jag tala om för er. Jag tänkte att jag skulle hoppa av och gå när det kändes som jobbigast, men jag bet ihop och trampade hela vägen!
Nu har vi precis ätit middag och ska ge oss iväg på en kvällspromenad i skogen. Kan ju inte sitta inne när solen skiner och det är 22,8 grader!
... och som ni säkert vet, så ska man faktiskt träna bort träningsvärk! ;-)

Kram

Så var det gjort...

I dag efter jobbet kom jag hem, drack lite vatten och begav mig sen till Pålsjö skog - jag joggade dit och sedn sprang jag runt 2 kilometer-spåret och hem igen -totalt blir det ungefär 4 kilometer! Har tänkt börja springa länge men har aldrig riktigt varit på hugget. Men nu jäklar är det gjort och det var faktiskt riktigt skönt. Hade kunnat springa längre men vågade inte i och med att det var första gången på VÄLDIGT länge! Ska ge mig ut på fredag igen... :-)

Smörsångaren nummer 1

image79

Fick precis reda på att jag ska på Julio Iglesias konsert på Sofiero slott på torsdag kväll. På jobb alltså. Så nej, det har inte gått så långt att jag gått och köpt dyra biljetter för att se - och lyssna på världens smörsångare nummer 1!
De har lova tipp-topp-väder (dvs  strålande sol och över 20 grader varmt) så  det blir säkert en hel del folk på i slottsparken. Måste erkänna att det ska bli ganska kul... och jag får ju faktiskt betalt för att gå dit! ;-)

Slut på ledigheten

Jag vet. Har varit dålig på att uppdatera bloggen i helgen... men vi har ju haft fin fint besök av mamma och pappa från Luleå. De är på väg hem nu, sitter väl på planet mellan Stockholm och Luleå just nu.

Vi har haft jättetrevligt - hunnit med en massa saker, som att vara i Malmö, Smygehuk, Köpenhamn och Höganäs... samt shoppat i Helsingborg såklart! Vi har också varit på middag hos Lelles föräldrar samt haft middag för alla (mamma, pappa, Lelles mamma och pappa och  mormor) hemma hos oss. Fullt upp med andra ord. Tur med vädret har vi också haft - bara regn kvällen då mamma och pappa kom samt på lördag förmiddag då vi åkte till Köpenhamn.(vid halv ett sprack det upp och solen strålade från en klarblå himmel)

Pratade precis med min vän Åsa ochh on har bokat en resa hit över  midsommar! Ska bli så kul. Hon hari nte varit och hälsat på oss ännu - hon var här nere när Lelle fyllde 30 för två år sedan, men hann då inte se så mycket av stan. Det blev nämligen ett giftigt utsläpp på kemira och de uppmanade alla att stanna inne och hålla fönsterna stängda. Nu hoppas vi på bättre tur! ;-)

Nu ska jag sova, jobbet väntar ju i morgon. Känns som om jag har varit ledig jättelänge...

Kram och god natt!

I dag blir det Köpenhamn

I går hade vi en heldag på Österlen - vi åkte till Smygehamn, via Malmö. Vi stannade till i Smygehuk, åt lite god mat och mjukglass... På eftermiddagen åkte vi till Lelles föräldrar och åt middag. Stannade där till halv tio. Sedan ham och sova... måste juvara pigga  idag när vi ska till Köpenhamn. Det har regnat i morse, men ser ut att klarna upp nu! De har ju lovat bra väder i dag!!! ;-)

Mamma och pappa

I går kom mamma och pappa hit ner och hälsade på. Vi hämtade dem på flygplatsen i Ångelholm. När vi kom hem gick de husesyn i vår nya lägenhet. De har ju bara sett den på bild tidigare.
Efter det  lagade vi mat, det blev tacos. Gott!
Vi satt och pratade en stund för att sedan bege oss ut på promenad - så for vi kom ut började det att regna. Trist! En kort sväng ner till stan och sedan hem igen...

I dag har jag jobbet hela dagen medan Lelle underhållit svärmor och svärfar - på förmiddagen. Sedan lämnade han av dem på Sofiero för att själv åka iväg och döma en fotbollsmatch. En och en halvtimme kvar att jobba och sedan ska jag hem, äta middag och vara tevlig med mamsen och papsen. I morgon har de  lovat bättre väder så förhoppningsvis blir det sol... mest troligen ska vi ner mot smygehuk... På lördag blir det Köpenhamn.

Jag har blivit tant...

image77

I dag ver det jobbigt att stiga upp... varför? Jo, jag fyller år! 35!!!! Fy vad gammal jag har blivit! ;-)
Först ringde min svägerska Monica och grattade mig och hon kallade mig tant. Sedan ringde min vän Anneli och sa att jag blivit en gammal kärring! (Fast då måte tilläggas att hon tyckte jag var gammal när vi träffades första gången... och då var jag 24!!!) Hahaha!
Måste dock få skryta och säga att det inte är många som tror att jag är så gammal som jag faktiskt är! Så det så!

Om jag fått några presenter? Jo, tre otroligt vackra rosor och en underbart god lunch på Roy's fiskerestaurang
nere i hamnen av min man, en fin blomma av min bror med familj ...  (fick ju även en romantisk helg med massage och en trerätters middag i Kivik av Lelle för någon vecka sen)

Nu ska jag och Lelle åka till Ängelholm. Först ska vi gå lite i stan och sedan hämta mina föräldrar på flygplatsen - de landar 16.10!

Första matchen på Olympia

image76

I morgon blir en rolig dag. Då ska jag nämligen på min första fotbollsmatch på Olympia. Och det är inte vilken match som helst, nej, det är derby mellan Helsingborg och Malmö FF - matchen i var mans mun här nere!
Lelles kompis Patrik kan inte gå, så jag får låna hans årskort. Så himla snällt!

Vi har bara en 10-minuters promenad till Olympia - vi bor så pass nära att vi hör när det är match där borta. Och det är inte första gången jag bor nära en fotbollsarena. I stockholm då bodde jag först snett över Nynäsvägen från Söderstadion... då var jag tvungen att stänga dörrar och fönster för att ens höra tv:n på matchdagarna. Efter det blev det Solna och en kort promenad från Råsunda. (Vi såg in på arenan, norra stå, från våran balkong)
På Söderstadion var jag aldrig under tiden jag bodde i Skärmarbrink, men efteråt har jag och Lelle varit där och sett Hif möta Hammarby. (Henke Larssons första match i Hif). På Råsunda hann jag vara på en match innan vi flyttade. Även då var det Hif som gästade - och spelade mot Djurgården. Och nu ska jag då på min första match på Olympia. Hinner nog gå fler gånger  än en denna gång... jag har ju bara bott här i 4 1/2 månad än. ;-)

Nu ska jag kolla på Anna Pihl.

Fäktning

... det är nog min grej!  ;-)
Så jäkla kul det var. Såg säkert helt muppig ut i utstyrseln - bröstskydd i hårdplast (??), vit jacka med rem mellan benen, en handske och en värja (tror det var det vi använde, eller var det florett??) Och sist masken ... eller hjälmen eller vad det nu heter. Sedan kopplade man svärdet  och sig själv till ström (så att träffarna räknas) och sedan fäktades jag mot han som är ordförande och tränare i fäktningsklubben här nere.
Shit vad jobbigt det var. En kvart och jag var helt slut - och jättesvettig. Chrille var inte sen att fota när jag tog av mig "huvudbonaden igen...  Kul att se i tidningen på fredag!

I dag på jobbet har det varit stressigt. Alltid mycket att göra på söndagarna.  Jag har redigerat mest hela kvällen, men även skrivit en krönika till morgondagens nöjessida. Självklart handlar den om lördagens schlager- eller melodifestival. (Anneli, läs noga för du är citerad!) Hahahaha!

Nä du hägrar sängen och några kapitel i Läckbergs "Olycksfågeln".
Kram och god natt!

Kryssningen

I torsdags flög jag upp till Stockholm. Linda och Dan hämtade mig på Bromma. Tack, vad snällt av er! :-)
Jag sov hos Anneli och Patrik... jag hade med mig en vinflaska som jag och Anneli delade medan vi satt och sneglade på schlager-semifinalen. Fy faaan så dåligt det var! Vi satt och surrade i stället!

På fredag gick jag på stan en stund och vid ett åkte jag upp till gamla jobbet. Satt och surrade massa blaj med Lena och Anneli. Det hände massa spännande och roliga saker när jag var där och det känns så kul att vara med när det händer - trots att jag slutat! ;-)

På eftermiddagen blev det så dags för kryssnigen vi alla väntat på, jag, Anneli, Linda, Kerstin och Anna.
 Men det blev minst sagt annorlunda kryssning. Ingen var speciellt partysugen (??) - och några drinkar i baren blev det inte alls - vi lämnade inte ens hytten - förutom när vi skulle upp och äta buffén. I stället satt vi och pratade, spelade spel och hade det mysigt.
På lördag sov vi länge och gick sedan upp och åt en supergod lunch i a la carte-restaurangen. Sen gick vi och kollade på finalen i Karaoke-tävlingen och tittade på allt skumt folk som åkte med båten. Många goda skratt blev det... jag skrattar aldrig så mycket som när jag är med Anneli!! Men henne slutar ofta skratten i tjut och jag får ont i magen och tårarna rinner!

Nu ska jag göra mig i ordning och sedan ska jag i väg och jobba. Börjar dagen med fäktning på Idrottens Hus! Spännande!

I morgon

I morgon blir en rolig, men stressig dag. Först jobbar jag hela dan - ska i väg och göra en intervju klockan halv fem och sedn tillbaka och skriva den. Klockan 18 - senast måste jag åka till flygplatsen. Lelle kör mig, så han hämtar mig på jobbet så kör vi direkt jag slutar. Ska bli så kul att träffa Anneli och Linda igen! Så mycket att prata om, så länge sen vi sågs!
Nu har jag i alla fall packat allt... partykittet och allt! ;-)

Kommer inte att blogga nåt i helgen, men kanske på söndag (jobbar till 22, men hinner nog på dan) Har ett jättekul jobb jag ska göra halv tolv på söndag - jag ska testa fäktning! De ni! Hahahaha. Resultatet kommer i tidningen nästa fredag!

Nyfriserad



I dag efter jobbet hade jag tid hos min frisör Madde. Hon slingade, klippte och la i en toning. Så nu är jag "solblekt" och fin i håret! Och för detta betalade jag bara hälften av vad jag jag brukade betala i Stockholm för samma grej... bra va?
... bara tre dagar tills jag ska till Stockholm nu! Längtar...

Underbart!

Har legat och solat från 12 till halv 3 - kände att det var nog för min vinterbleka hy. Men lite färg har den i alla fall fått nu och det känns skönt. ;-)

image72

Glömde ju berätta att jag planterade ut fyra (röda) pelagoner på balkongen i morse. Blev så somrigt och fint!

Nu ska jag hoppa i duschen och sedan helsteka en kyckling i ugnen som vi sen ska äta med ris och currysås. Lelle är väl hemma från matchen om en och en halv timme skulle jag tro.

Hoppas ni alla haft en lika skön och avkopplande dag som jag!

Ps: Bara fyra dagar tills jag ska upp och träffa "my daling friends" i Stockholm nu! Tjoho!

+ 20 grader soch sol

Andra dagen i rad det är högsommarväder ute! I går promenerade jag runt lite, gick på stan och kollade efter födelsedagspresent till Kalle, som fylle fyra för någr veckor sedan. I dag ska jag inte gå på stan utan ligga och sola. Har packat väskan med filt, solskyddskräm, en bok och en stor flaska vatten. Ska promenera ner och lägge mig nere vid stranden! Lelle ska iväg och döma fotboll klockan ett - så jag går ner själv. Ska bara liga en timme eller två, annars bränner jag nog mig.

Chateau Ksara

Château Ksara Reserve du Couvent (nr 12596)
Bekaa (Château Ksara)
Flagga Libanon
Färg Mörk, blåröd färg.
Doft Fruktig, aningen syltig doft med bränd ton, inslag av fat, mörka bär, lakrits och vanilj.
Smak Fruktig, syltig, aningen bränd smak med inslag av fat, slånbär, mörka bär och vanilj.
Användning Serveras vid cirka 16°C till rätter av gris- eller inte alltför smakrika rätter av lamm- och nötkött.
Passande maträtter »

Fyllighet=7
Fyllighet
Strävhet=7
Strävhet
Fruktsyra=9
Fruktsyra

Det är allt ni behöver veta - ja, och att den underbara drycken bara kostar 87 kronor!!
Fick denna flaska i inflyttningspresent av mina arbetskompisar, och i kväll avnjöt vi den till en lika god (hemmagjord) indisk middag! (och ja, det passade utmärkt till något kryddstark kyckling också)


Efter middagen såg vi en film. Catch a fire heter den och kom ut på dvd i onsdags. En verkligehtsbaserad  thriller står det på fodralet, men jag skulle nog kalla det ett drama - och en grym sådan. Den var annorlunda, djup, men också väldigt bra. Både jag och Lelle gillade den!

Ja just det. Vi var ju i Ängelholm, Båstad, Halmstad och Tylösand i dag. Måste bara berätta om chocken när vi klev in på Vero Moda i Båstad - och där,  i denna minimala butik möttes vi av fyra gigantiskt långa och grova (maskulina) transor. Alla var glada ihågen och redo att shoppa järnet. Lelle och jag höll på att dö av skratt, men som tur klarade vi av att hålla oss tills vi kom ut! :-)

I Ängelholm hittade jag en jättefin orangefärgad klänning som jag skulle vilja ha till kryssnigen nästa helg, men den fanns bara i stl 36 och den starmade lite över bröstkorgen. Synd, för i den butiken hade de de halva priser på "heta varor" (det mest sålda) - en vara om dagen och denna klänning var jsut i dag. De hade inte erbjudndet  i Halmstad och kan inte tänka mig att de har det i Helsingborg heller. Kostade ju bara 159 i ordenarie pris, så jag kanske köper den ändå - det vill säga om jag hittar den på stan i morgon!

Nu vill jag avsluta dagens inlägg med en bild på de underbara rapsfälten eller delar av den i alla fall. Så gula och så vackra!!!

Kram och god natt!
image71

Till Halmstad

I dag är jag ledig - likaså lördag och söndag! :-) Vi har inte så många planer inför helgen, men i dag ska vi i alla fall åka på en dagstur till Halmstad. Tar ju bara ca 45 minuter med bil! Ska också förbi Tylösand - för jag har aldrig varit där.

I går var en bra dag på jobbet - kunde sluta klockan 22 som planerat! ;-)

ny karta igen


Visitor Map
Create your own visitor map!

Sen kväll igen

Kom precis hem från jobbet - klockan är kvart över tolv på natten och jag skulle egentligen ha slutat 22.00. Blev en sen kväll i söndags också, då var jag inte hemma förrän halv tolv! I söndags var det mest redigering, ikväll var det mest att ringa polisen och skriva notiser och annat. Var bla. ett rån, ett rånförsök och en skottlossning bara några kvarter från vår redaktion. Hej och hå vad vi jobbade! Jag tycker det är rätt kul när det blir lite spänning på kvällskvisten. :-)
Cyklade fort hem - uppför backen - så att inte brottslingarna skulle ta ock råna mig också. Cyklar ju med en bärbardator på ryggen!
Jaja, har inte så mycker mer att skriva idag, mer än att i morgon är sista dag för veckan, sedan är jag ledig fredag, lördag och söndag! Lovely!!
God natt!

Majbrasan

image68
En bild på den fina majbrasan nedanför Pålsjö krog i går kväll!
(mysigt med havet och de engelska badhytterna i bakgrunden)


RSS 2.0