Full helg :-)

I natt var en underbar natt, Emma sov bra och vaknade "bara" två gånger, strax innan midnatt och klockan 04. Sedan sov hon till sju! *Skönt*
Efter att jag ätit frukost och Emma fått sin gröt så gick vi ut för att möte Nellie och Sixten. Tillsammans med dem promenerade vi till Espresso House. Klockan nio kom även Sofie och Linus dit. En timme och en stor latte senare begav vi oss till Baby caféet. Vi kom lagon till sångstunden. I dag var det dock inte så många barn som det brukar, och det var några nya, som inte varit där tidigare.

På vägen hem passerade vi både Lilla Helsingborg och Min & Din som hade jätterea. Såg massor av fina kläder till lillgumman, men hon har så mycket redan som hon knappt hinner använda innan de blir för små. Det var svårt, men jag köpte inget! *stolt* ;-)

När vi kom hem fick Emma mat, hon åt hela åtta teskedar broccoli - värmde först fyra som hon fick i sig på noll tid, värde fyra till och även dem gick ner. Tjejen älskar mat, helt klart! :-D
Efter det utforskade hon pappas ansikte, hon låg och kände, drog och klämde...


"Det är spännande att känna på pappas ansikte..."

Jag bloggar i dag, men kommer sen att ta ett kortare uppehåll äver helgen - kommer tillbaka på måndag kväll.
Orsak: I kväll kommer mamma, pappa, brorsan och hans två barn ner hit, vi har dop på söndag... så ni förstår kanske själva att tid inte finns för att sitta vid datorn. :-)


Vikt och längd

I dag har jag och Emma varit på promenad i Pålsjö skog med "gänget" - efteråt gick vi till BVC där det var dags för babymassage-kurs nummer två. Mage och armar stod på schemat. Emma älskar massagen, hon ligger så snällt på sin dyna och ser ut att njuta.
Efter massagen hade vi mammagruppsmöte. Vi pratade om smakisar, om vad de små får äta osv. Vi passade även på att mäta och väga Emma hos Barbro. Hade egentligen tid i morgon halv elva, men ville hellre gå på barnvagnsbio med de andra...  :-D
(vad vi ska se för film har vi inte bestämt ännu)

Här är Emmas siffror:
Ålder:
4 månader
Längd: 63 cm
Vikt:
6320 gr

Hon hade gått upp drygt 300 gr sedan den 7 januari, men var lika lång som sist?! Barbro sa att det nog berodde på att hon fått ett nytt mätbord och att det mätte lite annorlunda. Hon trodde  nog att gummat vuxit en centimeter eller så. Hon ligger alltså strax över kurvan med längden och strax under på vikten.

En bild på den långa smala tjejen:

Emma 4 månader.

Leklunch och prästbesök

I dag har jag och Emma varit på promenad med "gänget"  i Pålsjö skog - efter en timmes promenad så var jag, Emma, Camilla och Ludvig bjudna upp på lunch hos Astrid och Thea. Vi fick god paj och gott fika efteråt. Barnen låg på varsin filt och sprallade, de sov lite, skrek lite och vi mammor pratade och hade trevligt - som alltid.


Emma tyckte att Thea hade en jättefin trasdocka...


... och Lundvig gillade att leka i Theas babysitter....


... medan Thea själv helst låg på sin lekmatta och tittade.


Emma (i babysittern), Camilla, Ludvig, Astrid och Thea.

När vi kom hem var det dags för prästbesök inför dopet som är på söndag. Vi pratade om dopet och vilka sånger, psalmer och dikter vi ville ha. I lite drygt en timme var "prällen" här och nu är dopet så gott som klart...  :-)

I morgon är det dags för babymassage igen.... :-D

Inte mycket...

I dag har vi inte gjort mycket alls.
Dagen började redan 04.50 då Emma bestämde att det var dags att kliva upp... det var länge sen vi var uppe så tidigt! Vi lekte lite och gick sedan och lade oss igen mellan halv sju och halv åtta. Skönt!

Efter frukost och lite annat åkte vi ut till Väla. Vi började på IKEA där vi bland annat köpte en söt fönsterlampa till Emmas rum samt ett täcke till henne. Sedan blev det en fika hemma hos Lennart föräldrar.


Emmas nya fina lampa som lyser så mysigt!

På eftermiddagen har vi bara myst hemma, lekt och sovit (Emma alltså, inte jag). Någon promenad har vi inte tagit idag då det stormat ute, de har tyvärr lovat blåsigt i morgon också, men förhoppningsvis inte lika mycket så vi kommer oss ut en sväng i alla fall.

Nu är det godisskålen och tv:n som gäller resten av kvällen! :-D

Babycafé och fika

I dag har jag och Emma varit på Babycafé i Maria kyrkan - vi var där med Astrid, Thea, Camilla och Ludvig. Vi träffades kvart i nio här utanför och det blev lite stressigt, för Emma vaknade kvart i åtta! :-)
Det var jättemånga barn i dag också, några i Emmas ålder med de flesta äldre.... igen! Det var stimmigt, så även denna gång valde vi att gå efter sångstunden. Fika gjorde vi på Espresso House - igen! I går blev det en kyckling och bacon macka i dag tog jag en med lax med pepparrot. :-D
(UgglyBetty, du och Sixten kan väl följa med på Babycaféet nästa vecka?)

När vi kom hem, halv ett, så var det dags för Emma att få lunch - hon åt hela 8 teskedar potatis- och palsternacka. Värmde först fyra och fick värma fyra till då hon ville ha mer! (Amma ville hon inte trots att hon inte ätit sedan 08.00)

i går var vi ju på babymassage på bvc och det gillade Emma jättemycket. Hon njöt i fulla drag när jag masserade henne. Denna första gång fick vi lära oss massera benen och magen...  ser fram emot nästa massage som är dan nästa vecka.

Nu ska här busas innan det är dags för eftermiddagsluren!

Öppna förskolan

I dag har jag och Emma varit på Öppna förskolan i Maria kyrkan för första gången... Vi mötte upp Thea, Astrid, Ludvig och Camilla här utanför kvart i nio och promenerade ner till stan. Vi gick egentligen dit för att det skulle vara Babycafé för barn under ett år, men de hade ändrat så det var öppen förskola istället... och med det menas att där är lite äldre barn är våra små.
Vi var i alla fall först på plats och hann ligga och leka lite på golvet innan alla krypande barn stormade in. :-)
Lokalerna var superfina, stora och ljusa. Där fanns jättemycket leksaker och massor att titta på för barnen.
Efter sångstud, som vi tre missade då det var dags för amning, var det fika. Men vi valde att gå och fika på Espresso House istället - det var för livat på öppna förskolan och Emma, Thea och Ludvug var trötta alla tre. De somnade på studs när vi kom ut, så vi valde att fika Norra hamnen och lät barnvagnarna stå utanför i det fina vädret. Och tänka sig, för första gången fick Astrid, Camilla och jag fika utan att ha varsin bebis i famnen. :-)

När vi kom hem ,vid halv ett, fick Emma lunch - plasternacka och potatis. Hela fem teskedar slurpade hon i sig. Efter lite lek så somnade hon gott i sin säng.

Här är lite bilder från dagen:

Camilla, Lundvig, Emma, Thea och Astrid på Öppna förskolan.


Astrid och söta Thea.


Camilla och stilige Ludvig.


Vår lilla prinsessa som rullar över från mage till rygg hela tiden... och som rullade över från rygg till mage för första gången i går kväll.

Täppt

Emma har blivit förkyd igen, hon är glad och pigg om dagarna och väldigt täppt i näsan om nätterna. Försöker rensa näsan och ge henner nezeril innan sista amningen, men hon är likförbaskat helt igentäppt när hon vaknar på morgonen. Just nu är hon så täppt att hon i natt får flytta in till oss så vi har koll på henne - hon kan ju knappt andas! Stackar'n!

Hade ju tänkt gå på öppna förskolan med Camilla och Ludvig i morgon, men det får bli en innedag - precis som i dag - och så hoppas vi att hon blir bättre tills på onsdag då vi ska till bvc och lära oss babymassage. Det ska bli riktigt kul att lära sig...

I gårkväll introducerade vi majs- och havregröt och även det blev succé. Gjorde en smakpotion enligt anvisningen på grötpaketet och det var 3/4 dl vatten och 2 1/2 msk grötpulver... vilket gav ungefär 1 dl färdig gröt. Såg verkligen jättemycket ut och jag och Lennart tänkte att hon aldrig skulle äta upp allt detta. Men döm om vår förvåning när hon började äta, hon åt och åt och åt.... hon gapade stort så fort skeden närmade sig munnen. Och vipps så var (nästan) all gröt uppäten, bara 2-3 teskedat kvar!

Nä, nu ska jag försöka natta vår lilla snoris... först nezeril, sedan mat och så sängen!  Hoppas bara hon kan sova i natt....

Fika med gänget och plommonpuré

I dag var det dags att fika med gänget, dvs Camilla, Ludvig, Astrid och lilla Thea igen. Det var verkligen kul, har ju inte setts sen innan vi åkte till Luleå den 11 december.... Vi promenerade ner till stan och fikade på Wayne's. Efter det så promenerade jag och Emma med Astrid och Thea utmed havet och hem.
Halv ett kom Emmas farmor på besök. Hon hade med sig thaimat från Big Buddah och det var verkligen jättegott. Efter att ha ätit, fikat och lekt med Emma så gick Lennart och hans mamma ner på stan. Lillgumman sov middag och jag satte vid datorn.

I kväll har Emma först fått broccoli, som hon tycker är jättegott, samt katrinplommonpuré - som hon tyckte var mindre gott. Det var första gången hon gjorde grimaser till något hon åt. Jaja, vi ville få igång hennes mage lite så då var katrinplommon vår första tanke. :-)

Här är bilder på lillstumpan:


Vår lilla "dreggelfia"...


Nu har pippifågeln som hängt över skötbordet åkt ner och blivit den snuttefilt den egentligen är.


Katrinplommonpuréen var inte populär.

Mat - eller rättare sagt puréer

Emma har börjat äta annat än bröstmjölk. Under en dryg vecka har hon fått smaka potatismos och puréer med bland annat  majs och potatis, morötter samt broccoli. Vi började med två teskedar, men redan nu äter hon fyra. (och hon skulle kunna äta mer)
Jag har för mig att småbarn trycker ut det mesta med sin tunga, men inte Emma. Nej, hon har kommit på sig egna teknik hur man ska få i sig puréerna - hon suger!!! Hahaha!
Har ingen bild på henne när hon äter, men lovar att ta en i morgon. (I helgen blir det premiär för majs- och havregröt och efter det är det dags för fruktpuréerna)

I dag har vi inte gjort mycket bara varit ute på en kortare promenad, för både Emma och Lennart är förkylda. I julas smittade jag lillstumpan och nu var det pappa som hade svårt att låta bli att pussa på henne trots hosta och täppt näsa. Om hon mår bättre i morgon ska vi på promenad och fika med Camilla och Ludvig och förhoppnigsvis även Astrid och Thea...

Nu ska jag slöa framför tv:n en stund innan jag ska lägga mig....

Gott fika

I dag fick jag och Emma bråttom på morgonen. Vi skulle träffa Nellie och lille Sixten halv nio för promenad och frukost på Espresso house. Emma vaknade kvart i sju och då blev det full fart.
Vi mötte upp våra vänner och vandrade ner till stan i duggregnet. På caféet var det tomt så vi fick de bord vi helst ville ha... så båda vagnarna kunde stå bredvid.
Efter scones med creme cheese och sylt, en latte och en massa "skitsnack" så blev det dags för promenad. De små sov sött i vagnarna medan vi gick och gick och gick!

På eftermiddagen åkte vi och handlade sedan har vi bara varit hemma.... Emma har varit på strålande humör och skrattat massor i dag. Det är så roligt att hon äntligen har börjat skratta med ljud!


Tungan åker ständigt ut och Emma gillar också när vi räcker ut tungan åt henne.


Att titta i böcker, speciellt denna med barnansikten, gillar Emma jättemycket.


Den här skallran fick gumman i julklapp av mormor och morfar och den tillhör leksaksfavoriterna.

Tillbaka i cyberrymden!

Äntligen... efter att ha varit bortkopplad från cyberrymden sedan i fredags kväll är vi äntligen tillbaka. HATAR telia som ofta strular och ingen ersättning får man heller trots att man betalar dem för att kunna var uppkopplade dygnet runt!
(Även mobiltelefonen har varit helt puckad, har inte haft någon nätåtkomst via 3G) Well, well, nur är jag här igen! :-)

Helgen har varit lugn - ända tills i gårkväll. Gick och la mig kvart i tio och vaknade av en smäll utan dess lika dryga timmen senare. Lelle hade precis lagt sig - och somnat - men vaknade han också! Shit, vad var det? En bomb? Det var vår första tanke. Fem minuter efter smällen hör vi sirener och de slås av och bilarna stannar någonstans i närheten av vårt hus.... vi tittar ut och ser att de står på Hälsovägen, strax bakom vårt hus. Alla runt omkring står på balkongerna och många spriger ut från sina lägenheter för att se vad som hänt. Det gjorde Lelle också.
(såklart vaknade Emma också, men efter att ha fått lite mat sov hon gott igen)
När han kommer tillbaka en stund senare har han videofilmat med sin telefon... det är solariet ett kvarter härifrån som exploderat - hela stället var helt utblåst! Inte undra på att det small högt! På nyheterna i dag pratar de om att den kraftiga explosionen och efterföljande brand var anlagd! *Scary*

Jaja, mycket mer än så har inte hänt. Emma sover fortfarande gott i sitt rum, men har kommit in i en period när hon har svår att natta. Hon har svårt att komma till ro - men som sagt, när hon väl somnar sover hon bra!

Här är färska bilder på vår skrikande prinsessa:


Pigg & glad i lördags...


Söt när man inte skriker!


Morgonpigg tjej...

Smakisar

I går fick Emma smaka nåt annat än bröstmjölk. Vi åt potatismos till middag och bestämde oss för att låta gumman smaka. Vi kokade potatisarna utan salt i vattnet och mosade en separat till henne, jag blandade med bröstmjölk. Och visst gick det ner - men lite konstigt tyckte Emma nog att det var. Ungefär en tesked fick hon i sig.
Nu har vi köpt "smakisar" på ICA och i dag fick hon testa potatis- och majspuré. Det tyckte hon var gott och fick i sig två hela teskedar sedan verkade hon vara nöjd. Nu ska hon få samma smak i några dagar och sedan byter vi till potatis- och broccolipuré, morotspuré eller nån annan av puréerna vi köpt!
Puréerna är egentligen från 4 månader, men vi har hört flera som provat tidigare, så då gjorde vi också det och Emma verkar ju gilla det. Om nån vecka ska gumman få testa majs- och havregröt. *spännande*.


Emma är redo för riktig mat! (är det pappa som köpt haklappen kanske?) :-)

Förutom att testa mat så har vi varit ute på långpromenad i dag. Vi gick till Väla, dit är det 7 kilometer, åt vi lunch och shoppade lite. Emma gillar ju inte att ligga i vagnen när man går i affärer - marken är för slät - hon gillar ju när det guppar. Så i dag hade vi med oss babybjörnen och då funkade det. Vi kunde vara på Väla i tre timmar. (hon hann även få mat samt sova i vagnen en stund innan vi åkte bussen hem)

I kväll tog gumman en sen tupplur och vaknade inte förän 18.40, så hon somnade inte för natten förän 20.30. (Förhoppnigsvis sover hon lite längre också. :-)

Ännu en underbar natt

Andra natten i eget rum var även den succé! Lillan åt klockan 19 och somnade en halvtimme senare. Vaknade gjorde hon inte igen förän 00.10. Ammade henne då och efter det sov hon till 04 då det var dags med mat igen. Sedan sov hon till 06.35 då jag trodde hon skulle stiga upp, men inte det, för under amingen somnade hon så jag la ner henne i sängen igen och gick och la mig. Klockan 08.00 vaknade hon på ett strålande humör - även mamma och pappa! Det var lääänge sen vi åt frukost halv nio... brukar snarare bli kring halv sju eller ännu tidigare!

I dag har Emma varit och fått sin första spruta. Hon var sååå duktig - grät inte alls!
Hon mättes och vägdes också: 63 cm lång var hon och vägde 6003 gr!

Succé!

Det funkade! Nya rummet blev en succé!
Emma somnade mellan kvart i nio och nio och vaknade inte förän 01.40 för att äta. Hon åt och somnade om... sedan vaknade hon inte förän 04.20 igen. Jag var vaken då, vaknade strax innan av att någon vrålskrek på gatan utanför - jag tror att Emma också vaknade av skriket. Jag ammade henne igen och sedan sov hon till tio i sju! Det blev alltså en matning mindre än vanligt, men jag ska inte ropa hej innan vi testat några nätter till. Håller dock tummarna för att det förblir så här!

En bild från i går, strax innan Emma somnade:

Emma och pappa busar i soffan...

Premiär i nya rummet

I dag planerade vi att gå ut i det fina vädret, det var -9 grader och solen strålade från en klarblå himmel... men vi kom oss aldrig ut. Istället plockade vi undan julen. Så nu är granen och alla tomtarna borta. See ya next year Santa! ;-)

Kockan tre kom våra vänner från Saxtorp på besök, Nellie, Tobbe och deras barn Sixten och Lykke. Vi fikade paj och drack kaffe och pratade. Tiden gick och plötsligt började Lelle och Tobbe prata mat och Nellie och jag blev hungriga, så killarna stack i väg och köpte pizza. Gott var det och mätta blev vi!
Barnen var snälla, Lykke tittade på film och ritade och Sixten låg i Emma babygym medan Emma satt i sin babysitter.
Kvällen var riktigt trevlig och först vid åtta-tiden begav sig familjen Nilsson söder ut igen.

Här är några bilder från kvällen:

Sixten och Emma... är födda på samma dag, på samma BB!


Lykke och Emma myser i fåtöljen.

I kväll är det också premiär för Emma att sova i sitt eget rum. Vi hade först tänkt vänta lite då hon fortfarande äter tre - fyra gånger per natt (natten som gick vaknade hon 00.30, 02.45, 04 och 06 för att sedan vakna 07.30) men två av dessa gånger tror jag faktiskt inte att hon var hungrig då hon bara snuttade lite och somnade om. Kanske slutar hon med det om vi inte sover i samma rum - har nämligen hört att det kan hjälpa. Hoppas det!

Så här fint är lillgummans rum nu:

Här inne sussar vår lilla prinsessa sött just nu... får se hur natten blir!?

På fik

Emma är en van "fikare", men det enda hon får är dock bröstmjölk. Annat är det med mig (och även Lelle som får följa med ibland). I går var hela famijen på Graffiti café och åt en bakadpotatis. Emma låg först i vagnen och tittade sig nyfiket runt på väggarna, det fanns massor att titta på. När jag ätit klart satt hon snällt i mitt knä medan vi satt kvar och inväntade att det skulle sluta regna. (det var riktigt slaskväder med snöblandat regn... bläää)

Här är Emma på café:


I dag är det kallt, - 4 grader, men vi ska ändå ut på en promenad. Hur lång den blir återstår att se.

Prinsessans rum

I dag har jag äntligen fått fingrarna ur och satt upp Wallisarna med prinsessor i Emmas rum - det ser fortfarande lite kalt ut då vi inte flyttat in spjälsängen än, men här är en bild på hur ena väggen ser ut nu:


I det här hörnet ska sängen stå om en månad eller så....


... och så här ser andra halvan av väggen ut!

I dag har vi också köpt en matstol till vår prinsessa på IKEA och att komma upp och sitta i jämnhöjd med mamma och pappa vid matbordet tyckte hon var roligare än att ligga på en filt på golvet, ligga i babygymmet eller sitta i babysittern.


Titta så glad Emma blev över sin nya stol. Sitt dynan i gjorde att hon redan kunde sitta i den!

I morgon har SMHI lovat kallt och snö hit, får se om de håller vad de lovar.... :-)

Nyårsafton

Det blev en supertrevlig nyårsafton med god mat, spel och trevligt sällskap. Anna och Henrik kom hit från Höör med sin gullige son Wille (2 år och 4 månder) De hade gjort förrätt och efterrätt samt att de hade med sig bubbel till tolvslaget. Vi stod för varmrätt, vin, likör och annat smått och gott. Så här såg vår nyårsmeny ut:

Förrätt: Anjovistårta garnerad med kräftstjärtar .
Varmrätt: Tjärlknöl med potatisgratäng, sallad och vitlöksbröd.
Efterrätt: Tre lager pannacotta - Vanilj, choklad och hallon.
Till detta serverade vi ett
chilenskt rödvin.
*Gott, gott, gott*

Efter maten somnade Emma och vi satte oss och spelade spel. Det blev det roliga spelet Retro som vi fått i present av Åsa. Vem som vann? Jag såklart! ;-)
Wille kämpade på, men somnade någon minut innan 23. Vi vuxna skålade in det nya året, satt och pratade en stund och gick sedan och la oss vid halv två. (alla chockade över att ha lyckats hålla sig vakna till 12-slaget!)

I morse åt vi en stor och god frukost innan de åkt hemåt igen.

Några bilder från gårkvällen:

Såklart kom kameran fram efter att vi ätit upp....


Anna garnerar den underbart goda efterrätten med hallon...


Emma och nya favoritkompisen Wille som var så snäll mot henne. Han satt bredvid bebysittern och klappade henne försiktigt på huvudet, gungade henne lite och la fram leksaker så att hon kunde leka. :-)

När familjen Wendel åkt hem gick vi ut på promenad. Solen sken från en klarblå himmel och termometern visade -1 grad. Så här rosig om kinderna var Emma när vi kom hem igen efter 1 1/2 timme:


En rödrosig lite tös! :-)

Hoppas alla hade en lika tevlig nyårafton som vi hade...

RSS 2.0