Planerar julen




Sitter här på jobbet och planerar inför julen. Ja jag vet att det låter helt sjukt, men ska man resa norr ut så tar biljetterna slut fort och priserna skjuter i höjden ju längre man väntar med att boka.

Nu har jag i alla fall kollat schemat - och har fått byta bort den 23 december, som jag skulle ha  jobbet. Jonas tar den och så jobbar jag söndagen den  nionde september för honom i stället.
Nu har jag alltså en sammanhängande ledighet på sex dagar och sitter och kollar lite flyg upp till Luleå. Billigast är att flyga från Köpenhamn, det blir över 1000 kronor biligare! Helt otroligt... Det allra bästa är att jag även får Euorbonus-poäng på flygresan upp då... :-)

Nu ska jag fortsätta jobba - är faktiskt ganska kul att planera inför nystarten om en och en halv vecka!

Snodd lista av Erica

1. Vad tänkte du när du såg dig själv i spegeln första gången i morse?
Kommer faktiskt inte ihåg

2. Hur mycket kontanter har du på dig?
Hundrafemtio ungefär.

3. Vilket ord rimmar på "test"?
Pest eller fest...

4. Favoritplanet?
Inte en susning, men säger Pluto

5. Vem ligger fyra på missade samtal-listan på din mobil?
Sara

6. Vilken är din favoritringsignal på din mobil?
Har ingen favorit

7. Vad har du på dig på överkroppen just nu?
En gul kortärmad tunika (+23 grader ute)

8. Sätter du etiketter på dig själv?
???

9. Vad är det för märke på skorna du har på dig?
Har inga skor på mig just nu

10. Ett ljust eller mörkt rum?
Det beror helt på stämningen...

11. Vad gjorde du vid midnatt?
Sov

12. Vad står det i ditt senast mottagna SMS?
Ett långt sms från Linda som berättar om semestern. Orkar inte skriva hela...

13. Var ligger ditt närmaste Seven Eleven?
Nere på Järnvägsgatan

14. Vilket uttryck använder du mest?
I dag har det definitivt varit shit... ;-)

15. Till vem sa du "jag älskar dig" senast?

Till Lelle

16. Vilken pälsbeklädda sak rörde du senast?
En hund jag hälsade på nere vid stranden tror jag

17. Hur många olika sorters droger har du nyttjat de senaste tre dagarna?
Två: koffein och alkohol

18. Hur många rullar film ligger och väntar på att bli framkallade?
Ingen, fotar digitalt

19. Vilken ålder har varit bäst hittills?
Ingen aning - alla åldrar har haft sin charm

20. Din värsta fiende?
Har nog ingen fiende ??!

21. Vad har du för skrivbordsbild på datorn just nu?
En otroligt vacker bild på Lapporten tagen i midnattssol

22. Vad var det senaste du sa till någon?
Lycka till, hejdå (Lelle gick och dömde fotboll)

23. En miljon dollar eller förmågan att flyga?
Men hallå - PENGARNA SÅ KLART!!!!

24. Gillar du någon särskild lite extra mycket just nu?
Mmmmm....

25. Senaste låten du lyssnade på?
Ready for the storm med Calaisa (Världens bästa grupp just nu!!!)

Första dagen avklarad

Så var första dagen på jobbet efter semestern avklarad - nästan. En halvtimme kvar innan arbetsdagen är slut. Jag måste medge att det inte varit den jobbigaste dagen i mitt liv. ;-) Jag och Jonas är de enda som börjar jobba, och det kommer ju inte ut någon tidning förrän den 13 augusti. Så vi har mest suttit och fixat  rekat lite framtida jobb och bokat in lite jobb till nästa vecka. Rätt skön dag alltså.
Lelle ska på fotboll, men har börjat tvätta klockan fyra. Jag tar över när jag kommer hem. Efter det ska jag bara slappa framför tv:n!

Besök av Lotta - kort om helgen

I torsdags eftermiddag kom Lotta på besök från Stockholm. Hon har varit här i helgen och vi har hunnit med jättemycket och haft superkul!
image127
Lotta & jag på Tropical beach.

Efter att vi hämtat henne på tåget åkte vi hem, åt middag och gick sedan ner på festivalen. Vi kollade in alla scener och strosade runt bland alla marknadsstånden. Såg många fina grejer.... strax före midnatt var vi hemma igen - ville ju vara pigga och fräscha inför fredagen då vi skulle till Köpenhamn.
Efter en ordentlig frukost åkte vi till Danmark med färjan som gick 09.50 - hamnade dock på ett söligt tåg och var inte framme i Köpenhamn förrän kvart i tolv. Vi strosade på Ströget - gick in i nästan varke affär och provade både skor och kläder. Lunch åt vi i en mysig liten gränd, på en mexikansk restaurang. Gott!
Lotta shoppade lite grejer, men jag nöjde mig med lunch och en fika. Har inte plats i garderoben för fler plagg. ;-)
Efter många timmar i affärer var vi helt slut och satte oss nöjda me dagen på tåget hem igen.
Strax före klockan åtta var vi hemma i lägenheten.
Snabb uppfrächning, lite vin och sedan gick vi ner på festivalen och mötte upp Lelle, Jessica och en av Jessicas kompisar. Käkade langos och drack vin. Stod länge i tältet utanför Tivoli och kollade (och lyssnade) på Champagne Safaris underbara dragshow. Efter en sväng på Pianobaren var vi hemma igen strax efter klockan två.
På lördagen gick vi på stan, åt lunch på Big Buddah och tog det allmänt lungt. Spelade sällskapsspel, drack vin och åt ostbricka innan vi promenerade ner till festivalen. Stod mest vid stora scenen och lyssnade på musik.
image128
Lotta & Lelle på Bigh Buddah.

Vi har verkligen haft tur med vädret i helgen - torsdagkvällen var fin, och i Köpenhamn satt vi tryggt under parasoll och åt lunch när det kom en rejäl åskskur. Likaså när vi satt på Big Buddah - då var det som om himlen öppnade sig. Har nog aldrig sett det regna så mycket i Sverige!
I dag sken solen från en klarblå himmel och vi promenerade utmed havet, åt en glass och hade det mysigt. Efter att Lotta packat ihop sina saker och vi ätit middag körde vi till Lund. Vi gick runt i stan lite, fikade och kollade på den fantastiskt fina domkyrkan. Klockan 17.25 vinkade vi av Lotta på tågstationen.
Helgen har varit intensiv men rolig och så mycket som vi skrattat har jag inte gjort på mycket, mycket länge!!!

I kväll har jag och Lelle sett filmen Music & lyrics med Hugh Grant och Drew Barrymore. Den var gullig och bra. Gillar Hugh Grant jättemycket!

Nu ska jag snart lägga mig för i morgon är det jobb igen. Semestern är slut!!! Tänk att fyra veckor kan gå så snabbt!??


Min första "tura"

Det blev ingen cykeltur i Danmark i dag. Det slutade aldrig regna... Men vi gjorde en annan tur - eller rättare sagt: vi turade. När man turar så åker man mellan Helsingborg och Helsingör minst två varv, man går inte av båten utan sitter i restaurangen och äter. I dag bjöds Medelhavsbuffé med bla:
Tzatziki, torkad skinka, pestofyllda kycklingfiléer, bulgur, pasta à la Pomodoro, tomat & mozarella,  sallader, div. bröd och mycket annat. Dessert: Ugnsbakad Brie och marinerad fruktsallad med vaniljsås.
Till det delade jag och Lelle en halv flaska rött. Allting var verkligen supergott.
Vi var hemma strax efter åtta - mätta och belåtna - och har nu kollat på Allsång på Skansen och Morden i Midsomer. Alltid lika spännande! ;-)

Stora vågor...

image124
Lelle blickar ut över sundet och de stora vågorna.

I går blåste det en hel del här - det var dock varmt i solen - så jag och Lelle gick en långpromenad och satte oss sedan på solstolarna nere vid strandpromenaden. Det var två små tjejer, i 11-12-årsåldern, som badade i de stora vågorna. De såg ut att ha jättekul!

Planer...

Vi har planer på att göra en ny cykeltur i Danmark. Den här gången till Hilleröd, som ligger ca 2,5 mil från Helsingör. (det vill säga en lite kortare tur än sist) Problemet är bara att vi inte vet om vi ska ge oss i väg i dag och stanna över natten, eller cykla i morgon och bara vara över dagen?
Just nu regnar det lite grann och är bara 15,6 grader ute, men det ser ut att ljusna. Var precis lika kallt och mulet  går morse (dock utan regn) men mitt på dagen sprack solen igenom och det var dryga 20 grader och sol hela eftermiddagen.
Spännande och se hur vi gör. :-)

Blandad kompott av filmer

Två filmer har jag och Lelle hyrt i helgen. En bra och en som var lite konstig och segdragen...
I fredags såg vi:
image122
Kändes lång, seg och det tog ett tag innan jag fick grepp om filmen. Bra skådespelare, bla: Angelina Jolie, Robert De Niro och Matt Damon,  höjer upp betyget, som blev en tvåa med ett litet plus i kanten.

I dag lyckades vi bättre i videobutiken. Vi grabbade snabbt tag i sista exemplaret av:
image123
Två timmar och tolv minuter var den - och jag tittade inte på klockan en enda gång. Och med det menas (i alla fall för mig) att filmen var bra, ja till och med jättebra! En solklar 4:a blir slutbetyget!


Besök av Dan & Linda

Nu har Dan & Linda åkt, efter att vi ätit en supergod lunch på Mezzo nere i stan. 
Just nu är de nog i närheten av Rödby, i Damnark, där de sedan ska ta båten över till Puttgarden, som ligger i Tyskland.  

De kom i går vid 18-tiden. Vi bjöd på indisk mat och satt och surrade. Vädret var bra, så vi promenerade ner vid havet - och satte oss nere vid Dunkers och drack en öl. Jättemysigt i den fina solnedgången.

image119
Dan, Linda & jag nere på Dunkers uteservering.

image121
Utsikten från vårt bord på Dunkers... så vackert med alla segelbåtarna!

Det har verkligen varit jättetrevligt att ha den här och det hade varit roligt om de stannat lite längre. Nu är de i alla fall på väg neråt - till Lübeck där de ska stanna tre nätter. Fick ett sms nyss av Linda där hon skrev att det regnade som fan - de åker säkert igenom de oväder som är på väg hittåt.

På torsdag kommer Lotta och det ska också bli jättekul. Hon och jag ska ha en tjejdag i Köpenhamn - shoppa och ha skoj! Sedan är det ju Helsingborgsfestivalen hela helgen, med bra musik och god mat!

Duktig

I dag har jag, eller rättare sagt vi, varit duktiga. Vi började dagen med att äta frukost och direkt efter det, klockan nio, började jag tvätta fönsterna. Har ju blivit så skitiga efter regnet som var här nere när vi var på semester i Norrbotten. Blev sååå rena och fina! :-)
Vi hade tänkt städa i kväll, då vi för besök av Linda och Dan i morgon. Men vi bestämde oss för att köra på när vi ändå var igång. Så vi städade hela lägenheten - och var klara redan klockan halv elva. :-)

Halv ett plockade vi upp Lelles mormor och åkte till Lasse Flinkmans café i Sireköpinge. Där åt vi lunch och myste i den underbara trädgården. Två timmar satt vi där i solen och blickade ut över hästhagarna.

Det har varit fantastiskt väder hela veckan, med tyvärr lovar de sämre till helgen. Därför passade vi på att cykla till Lelles föräldrars stuga och grilla i kväll (de själva är i Tyskland). Choritzo med bröd - plus färskpotatis vi grävde upp från landet. Mums!
Nu ska vi se på en film som vi hyrt - kkommer inte i håg vad den heter. En nyhet, en thriller med bla: Angelina Jolie och Matt Damon är det i alla fall.

See ya!

Minisemester i Danmark

I går morse bestämde vi oss för att göra något vi pratat om länge - nämligen att ta med cyklarna och cykla i Danmark. Vi hann med båten som gick 10.40 och hade bara med oss ett ombyte, tandborstar och pengar. (de två förstnämnda om vi bestämde oss för att stanna över natten - vilket vi också gjorde)

Vårt mål var Bakken, ett nöjesfält som ligger ca 1,5 mil hitanför Köpenhamn. Det är 3,5 mil dit och cyklade på bara 1,5 timmar. På vägen stannade vi och käkade lunch och drack en öl! efter det gick det genast lättre att trampa. ;-)
På Bakken promenerade vi runt, fikade och åt även middag innan vi cyklade därifrån vid fem-tiden.
På vägen dit hade vi sett ett mysigt Bed & Breakfast som tänkt stanna och höra priset på. (det låg ca 2 mil på hemvägen, i Rungstedt Kyst) Vi hade tur, det fanns ett rum med havsutsikt - och vi tog det. Promenerade sedan ner till marinan - köpte en flaska vin och gick hem igen. Vi hade ju en egen uteplats som vi bänkade oss på och myste i kvällssolen.

image117
Lelle på vår lilla uteplats.

image118
Här är den fantastiska utsikten vi hade - en badbrygga och några som åkte vattenskidor!

Det kändes att vi cyklat 5,5 mil, speciellt i häcken... så vi somande innan klockan passerat 22.30! (Inte likt oss som lagt oss vid ett-halv två hela semestern)
Vaknade därför tidigt, åt frukost på uteplatsen och cyklade i väg redan klockan 8. en timme senare var vi åter i Helsingör där vi strosade runt liten innan vi tog båten över sundet igen. Kvart över 11 var vi hemma.

Efter att ha ätit lunch och handlat liten inför helgen så satte vi oss nere på stranden och läste och solade lite. Efter det bakade  vi hemmagjorda pizzor med salami och mozzarella. Mums!!

Semesterbilder

Ja, så var man hemma igen efter tio dagar uppe i norr. Det har varit otroligt skönt och avkopplande, samtidigt som vi farit runt hela nordkalotten och hunnit med att uppleva både den svenska, norska och finska fjällvärlden.
Här kommer några bilder från vår norrlandssemester.

image111
Bastun i vår stuga (i Ekfors)

image112
Mina brorsöner Jacob och Joachim på Luppiobergets topp.

image113
Far och dotter åker båt.

image114
Mamma och pappa i Lappland.

image115
Utsikten från vår stuga i Björkliden, Lapporten. (klockan kvart över ett på natten)

image116
Jag och Lelle vid treriksröset.

Som ni ser så hann vi med en hel del. Det var riktigt kul att göra denna resa med mamma och pappa. Ingen av oss hade nånsin varit i Treriksröset, så det var extra kul.

Nu är vi som sagt hemma igen och har i dag hunnit en sväng på stan. Strax ska vi laga middag och bara slöa framför tv:n.


Uppdatering...

I går eftermiddag kom solen - och den var framme hela kvällen samt hela dagen i dag. Underbart!
I går satt vi på Gültzauudden och käkade lunch med Sussi och hennes underbart söta lille son Otto. Jag åt en supergod sallad med parmaskinka och mozzarellaost. Mums! Vi var också färbi och kollade på deras hus som håller på att byggas på Kronan. Jättestort och jättefint! Där får de gott om plats för Otto och lillbebben som ligger på jäsning! ;-)
I dag har jag och Lelle varit på Hägnan där det är Medeltidsdagar. Skittråkigt var det.

image110
Bild från Hägnan.

Efter det åkte vi hem, låg och solade lite och sedan grillade vi med mamma och pappa.
Just nu håller mamma på att göra en rabarberpaj - efter vi ätit den ska vi ut på en kvällspromenad.
Bara två dagar kvar här uppe nu. På måndag eftermiddag bär det av söderut igen...

Lista snodd av A

KLÄDER
Skor: Puma (Sneakers)
Sneakers: Se ovan
Jeans: Levi's
T-shirt: Gina Tricot
Underkläder: Lindex eller Twillfit

ACCESSOARER
Väska: Beror på...
Plånbok: Brun i skinn
Solglasögon: Svarta köpta i Köpenhamn
Klocka: Har flera, men använder mest en i silver som jag fick av mamma och pappa i födelsedagspresent för nåt år sedan.

TEKNIK
Tv: Samsung
Stereo: Pioneer
Mobiltelefon: Sony Ericsson
Mp3: Mobilen
Dator: Pc hemma, mac på jobbet
Kamera: Canon

BADRUM
Tandkräm: Colgate
Tvål: Flytande med honungslukt
Hårprodukt: Tigi
Parfym: Just nu Rlaph Laurens "Blue" och Armanis "Remix"
Hudkräm: Bodybutter olive från Bodyshop
Schampo: Just nu Barnängelns volymschampoo
Balsam: Använder inte balsam
Medicin: Inget.
Vitamin: Multikvinna eller vad den nu heter...?
Huvudvärkstablett: Treo

MAT OCH DRYCK
Mineralvatten: Ramlösa eller Loka
Öl: Carlsberg Hof
Vin: Rött
Bröd: Grovt och mörkt
Choklad: minst 72%
Glass: Vanilj och choklad - kan inte välja

HEMMA
Säng: Ikea
Lakan: Hemtex
Espressomaskin: Nix
Kylskåp: Stort snyggt och tekniskt... :-)
Porslin: Höganäs

FÄRDMEDEL
Bil: Volvo V70
Flygbolag: SAS
Taxibolag: Taxi Helsingborg
Cykel: En ljusblå Svalan

ÖVRIGT
Frisörsalong: Ida's hårdesign, men i dagarna har min frisör flyttat så nästa gång blir det Celéste där hon jobbar nu.
Bank: Swedbank.
Bensinstation: OK/Q8
Gym: Friskis & svettis

Här har jag varit i världen











Lägesrapport...

Nu är vi tillbaka i civilisationen - dvs i Luleå. Vi har varit här uppe i en vecka (i morgon) och har redan hunnit med en hel del. Vi började med att åka direkt från Kallax till Ekfors där vi möttes av strålande sol och + 30 grader...
På fredag var vi först på Pajala marknad och sedan firade vi min farmor på hennes 89-årsdag! Det var riktigt kul. Vi blev en hel drös där  uppe. Förutom jag, Lelle, mamma och pappa så var min faster Monica och hennes sambo, brorsan med familj, Alice samt några släktingar från USA där.

På lördag började vår resa mot Treriksröset. Vi åkte via Karesuando, Kiruna och Björkliden (där vi hyrde en stuga över natten). Dagen efter blev det Riksgränsen och sedan över till Norge. Efter nån timme i fantastisk fjällvärld nådde vi till sist Kilpisjärvi i Finland. Därifrån tog vi båt - för att sedan vandra i 3 kilometer - till Treriksröset. Ingen av oss (Mamma, pappa, Lelle eller jag) hade varit där innan.
Efter det bar det av till Ekfors igen på söndagskvällen! En intensiv med rolig helg. :-)
... och vi hade tur med vädret - strålande sol och varmt i fjällen medan det var +9 och regn i Ekfors.

På vägen hem från stugan idag stannade vi till i Haparanda - ville se det nya Ikea och hur stan förändrats sedan jag bodde där som liten. Det var kul.

Väl hemma i Luleå åkte vi direkt hem till Sara och Jonas - för de åker nämligen till Stockholm på semester tidigt i morgonbitti. Det blev ett kort men trevligt besök!

Nu ska jag sova, men lovar att uppdatera bättre nu när dator finns...

Hej från Ekfors

Ligger i stugan och surfar på mobilen. Går varit hos farmor idag och firat hennes 89-års dag! Vi går oxå varit på Pajalamarknad. I morgon bär det av till Riksgränsen. Hoppas allt är bra med er oxå. Kram från ett myggigt Ekfors.

Städa, packa...

I dag är en "pysslardag". Vi ska städa, tvätta och packa för i morgon klockan 09.45 avgår vårt plan från Ängelholm, via Arlanda, till Luleå. Som tur är så är de inte så himla fint väder, halvklart och +17, så det spelar ingen roll att behöva vara inne.
Pratade med mamma och pappa igår, och de hade +30 och sol i stugan (i Ekfors, dit vi åker på tirsdag kväll) SMHI har lovat att vädret håller i sig över helgen... så vi kanske kan sola och bada där uppe?! 
Får se hur mycket jag kommer uppdatera under de följande 11 dagarna - i stugan har de ingen dator, så det kanske blir några rader nästa vecka när vi är tillbaka i Luleå!?
Ha det så bra tills dess.
KRAM!


Luftballong

image107
Lelle & jag i luftballongen precis innan starten på Gärdet.

Så blev det äntligen av - att flyga luftballong över Stockholm!
Vi fick flygturen (inkl picknick) av mitt förra jobb i bröllopspresent (gifte oss i sept-05), men turerna har alltid blivit inställda när vi bokat. Lyckades alltid pricka in dåligt väder - hela sex gånger försökte vi förra sommaren.
Nu hade vi hade bokat till lördag den 30/6, men guess what?! Ja det regnade och turen blev inställd. Men jag hade pratat med en supertrevlig kille på Upp&ner som sagt att vi (om vädret tillät flygning) kunde åka ut till Saltsjö-Duvnäs på chans. Vi gjorde det i söndags och de hade två platser över! Tjoho!!! Detta ver verkligen sista chansen innan biljetterna brann inne, då de går ut den sista augusti!
Vädret var fantastiskt och vi var uppe i lite drygt 1 timme. Vi startade på Gärdet och landade i Grimsta. Vi flög över Solna och vårt gamla hus. Tänk så många gånger vi stått på balkongen och sett dess balonger flyga förbi!
image108
Vårt gamla hus är det långa längst upp på bilden!

Att se Stockholm från luftballong var helt otroligt. Så vackert. Kolla själva:
image109

Det hela avslutades med champagnedop, samt picknick - champagne, ostbricka och kex.

Jaja, nog om detta. Vi har faktiskt gjort andra grejer i helgenockså. Vi åkte ju upp redan i torsdags kväll. Var framme hos Åsa vid midnatt. På fredag gick vi på stan, shoppade lite och träffade sedan Linda och Dan. Först satt vi på Friday's uteservering vid Kungsträdgården ochnär Dan slöt upp så gick vi på Wok house vid Gallerian. Efteråt åkte Linda och Dan till Globen för att se George Michael - vi åkte hem till Åsa. Vi tre gick sedan över till Lisa och Johan där vi böev bjudna på supergod pizza och gott vin.

På lördag var jag , Lelle och Åsa på stan och påkvällen var jag och Lelle ut och käkade. På söndag åkte vi till Solna ochhälsade på Anneli och Patrik + barnen. Vi satt och fikade och surrade en stund. Sedan gick vi ner till centrum för en nostalgi tripp... ;-)
Sedan hälsade vi på Lelles förre arbetskompis Hugo och hans fru på Kungsholmen. Satt på deras mysiga balkong och fikade... innan vi ringde och kollade med Upp & ner och vädret tillät flygning - vilket det turligt nog gjorde!

I dag har vi inte gjort många knop. Gått lite på stan, käkat lunchoch åkte sedan hemåt. Lämnade ett soligt och varmt Stockholm (+25 ) och kom hem till ett grått och regnigt Helsingborg vid åtta-tiden. Vi tog det lungt på vågen. Stannade bland annat till i Gränna och vandrade runt i alla polkagrisaffärer!
Nuär vi alltså hemma igen och ska se på film: Little Children. Återkommer med recension.

RSS 2.0