Gott Nytt År

♥ GOTT NYTT ÅR! ♥




Danska: "Glædelig jul og e Godt Nytår"
Finska: " Hyvää Joulua or Hauskaa Joulua - Onnellista uutta vuotta"
Isländska: " Gleðileg Jól og Farsælt Komandi ár
Norska: "God jul og Godt Nyttår"

 

Engelska: "Merry Christmas and Happy New Year"
Franka: "Joyeux Noël et Bonne Année"
Grekiska: "Kala Christougenna Ki'eftihismenos O Kenourios Chronos"
Holländska: "Vrolijk Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar"
Italienska: "Buon Natale e Felice Anno Nuovo"
Spanska: "Feliz Navidad y Próspero Año Nuevo"
Tyska: "Fröhliche Weihnachten und ein glückliches Neues Jahr"
Estniska: "Rõõmsaid Jõulupühi ja Head uut aastat"
Lettiska: "Prieci'gus Ziemsve'tkus un Laimi'gu Jauno Gadu"
Litauiska: "Linksmu Kaledu ir laimingu ir laimingu Nauju metu"
Polska: "Wesolych Swiat i Szczesliwego i Szczesliwego Nowego Roku"
Portugisiska: "Boas Festas e um feliz Ano Novo"
Ryska: "Pozdrevlyayu s prazdnikom Rozhdestva i s Novim Godom"
Bulgariska: "Chestita Koleda i Shtastliva Nova Godina  "Mo'adim Lesimkha. Shanah Tova"

Japanska: Shinnen Omedeto. Kurisumasu Omedeto
Kinesiska: " Kung His Hsin Nien bing. Chu Shen Tan"


Söt som socker

Måste bara visa er två bilder på vår underbart söta prinsessa. Här är hon i sin nya overall och mössa som pappa köpt till  henne. Söt som socker är hon i dem - och väldigt tjejig i allt rosa!!!.


Emma är mjuk som en teddybjörn i sin nya overall.


"Det är jobbigt att springa på stan..." ;-)

I dag har vi inte gjort mycket mer än promenerat till stan, ätit lunch på favoritrestaurangen Big Buddha och tittat lite i affärer. Fyndat lite på rean har vi också gjort - jag köpte två tröjor på Esprit och Lelle en skjorta på Brothers.

Trevlig middag....

I går var vi bjudna på middag hos Emmas kompis Sixten och hans familj i Saxtorp. Vi fick god mat, gott vin (dock inte jag, som istället drack julmust) och varm kärlek (glass och varma bär alltså) till kaffet. Vi hade riktigt trevligt och måste nu planera in fler träffar där hela familjerna ses och umgås.

När vi var där insåg jag ännu en gång att jag så gärna vill bo i hus/radhus. Nellie och Tobbe har ett jättefint hus, lagom stort och bra planerat. Speciellt gillar jag deras kök  - det är stort och rymligt och har en öppen planlösning mot vardagsrummet, vilket är optimalt när man har barn. Visst, vi bor bra som vi gör och kommer inte att flytta på ett bra tag... men det är ju kul att drömma lite. :-)

Emma fick paket när vi kom dit, en tremånaderspresent. En söt tröja/tunika och byxor med färgglatt mönster. Sååå fint! Tack så mycket, säger hon! ;-)

Här kommer några bilder från kvällen:


Nellie och stilige Sixten.


Sixtens söta storasyster Lykke är 6 år och gillar att spela tv-spel.


Tjoho vilka hysteriska ögon lillgumman fick på detta kort. Hahahah!
Här ligger hon i alla fall i Sixtens babygym.

I går när vi kom hem så somnade gumman med nappen!!! Hon har gjort det nån enstaka gång tidigare, men alltid spottat ut den när hon somnat  - och det gjorde hon INTE igår. Utan sög snällt vidare på den när jag la henne i sängen. När hon vaknade för mat strax innan 02 så låg den bredvid henne.... Hoppas, hoppas att vårt trugande med nappen ger resultat! Vi är nämligen inne på den tredje modellen (har testat Esska och Mam, samt den vi har nu - kommer dessvärre inte ihåg vad en heter) Kanske, kanske har vi  hittat vinnaren till slut?!

Julen är slut

Så var julen slut för denna gång... ett år till nästa gång och då firas det uppe i Luleå med snö och minusgrader!

Dagarna som passerat har vi inte gjort mycket. I går åkte vi ut till Väla - vi var dör precis när de öppnade - men var inte där speciellt länge. Folk är ju galna när det kommer till REA. Shit vad folk där var... orkade inte ens gå in i vissa butiker. Och hade man hittat nåt så var köerna till provhytterna och kassorna flera kliometer långa. :-(

I dag ska Lennart döma inomhusfotboll mellan 11 och 14 . Sedan är vi bortbjudna till Nellie, Tobbe, Lykke och Sixten i kväll. Ska bli riktigt trevligt! (sist blev det avbokat då Nellie blivit förkyld)

Emma sovar, Lennart tittar på tv och jag ska hoppa in i duschen. För när gumman vaknar ska hon få mat och sedan ska vi ut på promenad!

Julafton i bilder


Så här fin var Emma i klänningen hon fått av farmor och farfar.


Farmor och Emma strax innan julmiddagen.


Julmiddagen... maten stod uppdukad i köket.


Medan vi åt passade Emma på att ta en tupplur i babygymmet.


Familjen Ekstrand på Emmas första jul!


Fyra generationer: Farmor Monica, pappa Lennart, gammelmormor Birgit och lilla Emma.
(Birgit är väl egentligen gammelfarmor då det är farmors mor, men vi säger gammalmoror då det är hennes pappas mormor) ;-)


Under julklappsutdelningen fick Emma ta på sig en skön pyjamas istället. Och hon verkade trivas bland alla sina fägglada paket.
(Hon fick bla: En liten bokhylla och en prinsessmatta till sitt rum, böcker, en bitring, kläder och massa annat fint.)


Farfar Bosse verkade också ha varit snäll för han fick många julklappar han också! ;-)


Innan läggdags myste Emma lite med gammelmormor.

GOD JUL!

God Jul alla bloggläsare!!!


Extra koll

I dag har Emma varit på en extra koll på bvc, mest för att hon är lite förkyld och för att hon äter lite mindre - eller kortare tid - än tidigare. Hon hade dock gått upp fint i vikt, och blivit längre!

Dagens vikt: 5730 gr (5430 gr 8/12)
Dagens längd: 61,5 cm (59,5 cm 8/12)

Ingen sömn

Natten till idag var en jobbig natt, både för mig och Emma (men mest för mig tror jag). Emma har nämligen vaknat och velat äta HELA TIDEN!
Under gårdagen åt hon med två timmars mellanrum och fortsatte med det hela kvällen och natten. Hon åt (och somande) kl 19.30, sedan vaknade hon och åt på fööljade klockslag: 21.30, 23.40 (var vaken till 00.45), 02.10, 04 och 05.30 då jag gav upp och lämnade över henne till Lennart. De gick upp och lekte medan jag vände mig om och sov vidare i ca 2 timmar. Sååå skönt!
Men medan jag sov så hände något som jag gärna hade velat vara med och se, lillgumman vände sig nämligen från mage till rygg för första gången! Pappa applåderade - och mamma sov! :-(

Nätterna de senaste två-tre veckorna har varit snarlik den i natt, men inte lika intensiv. Kanske beror min känsla på att jag själv är förkyld och känner mig rätt trött och sliten även utan att behäva vakna stupikvarten!? I morse ringde jag därför till vår barnmorska Barbro och pratade med henne. Hon frågade massa frågor och efter att ha pratat med henne så bestämde vi att jag och Emma skulle komma in till henne i morgonbitti för att väga henne - för att se att hon går upp i vikt som hon ska. Amningarna har nämligen blivit kortare - och lilltjejen verkar ju inte hålla sig mätt så värst länge. Barbro trodde bara att hon kommit in i en fas och att hon kan "växa ur den". Hon föreslog också att vi skulle ge 60 ml ersättnig efter kvällsamningen så att hon kanske håller sig mättare på det. Så i dag har vi köpt Nan1 och en flaska - i kväll ska vi prova! Hoppas bara att hon tar flaska trots att hon inte tar napp...
Återkommer med hur det går. :-)

I dag har Emma på sig så tuffa kläder, här är nytagna bilder på henne:


En tuff lite tjej...


... som börjar gilla att ligga på mage!

I fredags kom ett paket på posten till Emma. Det var två julklappar från familjen Wikström/Sandberg i Upplands Väsby. Anneli, Patrik, Kalle och Isabella hade köpt ett par supertuffa rosa skor (eller stövlar) och en lite söt skallra som man fäster med kardborreband runt armen. Den skallaran lekte Emma med i går. Hon hörde att det skallrade med fattade inte riktigt vart ljudet kom ifrån. Hahahaha!


Emma med den roliga koskallran.

Emma tackar så jättemycket för de fina julklapparna!


Tänder på G

I dag när jag vaknade kände jag att jag hade ont i halsen - något jag inte haft på jättelänge. Och det har ännu inte gått över, men inte heller blivit värre. *peppar, peppar*
Antingen bryter en förkyldning ut, eller så håller det på så här i några dagar och försvinner sen lika snabbt som det kom.... hoppas på det sistnämnda!

I dag har vi inte gjort många knop. Har iofs varit ute på en kortare promenad när solen tittade fram och sedan haft besök av Lennarts mormor.

Emma har varit lite kinkig i dag, tror att det är tänderna som spökar. Trodde inte att barn kunde få tänder såååå tidigt, men det kan de visst. När jag berättade för barnmorskan (för två veckor sedan) att Emma börjat dreggla massor + suga och bita på sina händer, så säge hon: Då är det tänderna som är på gång, det börjar kännas cirka en till en och en halv månad innan."  (Lennart fick sin första tand när han var fyra månader och jag när jag bara var tre månader , elnligt våra mammor) 

Här är tre bilder på "kinkolina" tagna i dag:


Leker på filten...


Ett litet sött leende!


Gumman i sin fina pyjamas (av märket Joha)

Home sweet home

Så har vi  kommit hem igen. Flygresan gick bra, ända tills inflygningen till Ängelholm då Emma fick jätteont i öronen! Stackar! Hon ville inte amma, inte heller suga på mitt eller Lennarts lillfinger som hon brukar. Det varade i tio minuter, men kändes som ett år - minst. Vi kunde verkligen inte göra nåt. Sen när vi landat gick en medelålders kvinna förbi vårt säte, blängde på Emma och suckade högt! JÄVLA KÄRRING!!!!

Natten gick bra trots konstiga tider. Vi landade 22.30 och var hemma strax efter 23. Strax innan midnatt fick Emma mat och somnade. Hon sov till 03, fick mat och somnade om till 07.45. Så skönt! Nu ligger hon och leker i sitt gym och tittar på tv4-morgon. Hon har verkligen börjat titta på tv denna vecka, ser väldigt roligt ut, för hon är så koncentrerad. Hahahaha!

Här kommer några bilder från veckan i norr:


Emma sov i mammas och morbror Fredriks gamla spjälsäng, musikmobilen fick hon av mormor och morfar i julklapp.


Emma älskade att leka med babygymmet som hon fått låna av Otto och Tove.


I morbror Fredriks famn trivdse Emma... denna ställning gillar hon dock inte när mamma och pappa håller henne i?!


Mamma och Emma på promenad i vinterlandskap - i retrovagn från 1971.


Varmt och skönt på mysig lammskinnsfäll...


Mormor och Emma....


... hade många och långa konversationer under veckan.


Morfar och Emma busar tidigt på morgonen.


Emma med sina julklappar. (det blev för varmt i strumpbyxorna så de åkta av innan fotograferingen. ;-)


Emma plaskade vilt i badbaljan som morfar köpt till henne... den är ju större än den vi har hemma.


Ett skötbord fixade vi nere i tvättstugan, där var det varmt och skönt efter badet när pappa smorde in Emma.


Visst har hon blivit duktig på att hålla uppe huvudet när hon ligger på mage. Emma har tränat varje dag i Luleå.


Mamma och Emma på flygresan hem.


Emma och pappa busar på flyget mellan Stockholm och Ängelholm.

Snart hemfärd

Så har snart en vecka i Luleå passerat - det har gått fort - och det har varit trevligt. (förutom att Emma inte fått träffa sina kusiner och jag mina brorsöner).
I morgon bär det av söderut igen och då är vi tillbaka i vardagen med gröna gräsmattor och plusgrader. Trist med en grön jul... men men, nästa år fåt vi hoppas på snörekord här uppe för då ska vi fira här! ;-)

I dag har vi varit en sväng på stan, Emma har promenerat (åkt barnvagn) med sin pappa och jag tog bilen, sedan åkte vi alla tre bil tillbaka. Vi köpte bland annat presenter till Otto och Tove som varit snälla och lånat ut sitt gamla babygym och babysitter till Emma.
Efter det lagade jag och mamma palt - som vi sedan åt och fick "paltkoma" av. Hahaha!

Nu ska här slappas framför tv:n. :-D

Nostalgi

I går gjorde vi inte mycket, utan var mest hemma och tog det lugnt. Men vi hann med en runda på stan för att handla julklappar och morbror Fredrik kom och hälsade på. Vi pratade och tittade på tv, och Emma stortrivdes i hans varma famn. :-)

I dag har vi varit ute på promenad och Emma fick åka i mammas och mrobror Fredriks gamla vagn från 1971. Det är en blå briovagn och den är verkligen retro - ser ut som en dansk vagn, då exakt såna är poppis där. Emma sov gott på ett varmt lammskinn och en yllefilt på sig, medan jag och Lennart halkade bredvid. (det blir ju så jäkla halt när de skrapar gatorna och inte sandar efteråt) Speciellt kallt var det dock inte utan bara -4,5 grader!

I kväll kommer Fredrik hit och äter middag och så ska vi dela ut lite julklappar. Det tråkiga är att Emmas kusiner Jacob och Joachim inte kommer - då de inte får för sin mamma, trots att de själva vill!

Härliga vinter

Vitt på marken och minusgrader -riktig vinter!

Ja, nu är jag och Emma uppe i Luleå och flygresan gick bra - både mellan Ängelholm - Stockholm och Stockholm - Luleå. Emma sov vid både start och landning båda gångerna och var glad och charmig däremellan. :-)
Pappa (morfar) hämtade på Kallax och mamma (mormor) väntade hemma på oss. (Hade hon inte brutit benet så hade även hon stått på flygplatsen.... ) Morbror Fredrik var också på Kallax och hälsade Emma välkommen!

Vi har inte hunnit med så mycket sedan vi kom i går vid två-tiden. Emma har mest myst med mormor och morfar plus att vi varit och hälsat på min kompis Sussi och hennes barn Otto och Tove - där vi också hämtade en babysitter och ett babygym som vi fått låna under vår vecka här. I kväll var också morbror Fredrik.

Det verkar vara nåt speciellt med den friska luften i norr - eller så var det bara en omtumlande dag i går - för i morse vaknade inte Emma förän klockan 07.15. Hemma har hon vaknat klockan 04 eller 05 varje morgon den senaste veckan. Hoppas det inte var en engångsföreteelse utan att de håller i sig - i alla fall under vår vecka här!

Kommer att försöka blogga varje dag här uppe, och lägga in lite bilder så ni får se. Nu ska jag kolla vidare på Idol-finalen och vänta på att Lennart kommer. (hans plan landar 22.20)

En glad skit :-)

I dag har det varit soligt ute - jag blev glad för jag kommer inte ihåg när jag såg solen sist! :-D
Jag och Emma hade ju planerat en morgonpromenad med Camilla och Ludvig, men Ludvig hade inte varit så snäll under natten utan hållit sin mamma vaken mestadelen av den. Så vi bestämde oss för att ses nån annan dag, när "Ludde" är snällare och Camilla lite piggare. Men trots avbokningen så blev det promenad - vi var ute i en och en halv timme och det var verkligen jätteskönt!

När vi kom hem så ringde jag min kompis Sussi uppe i Luleå. Vi ska låna en babysitter och ett babygym av henne när vi är uppe och hälsar på mamma och pappa. Emma var vaken när jag ringde och det är alltid en risk att samtalen blir korta - lillgumman tycker inte om när mamma pratar i telefonen och inte ger henne den uppmärksamhet hon vill ha. Men så blev det inte nu. I över en halvtimme fick jag prata med Sussi innan hon började protestera. (hon roade sig med att ligga bredvid mig i soffan och studera vår blommiga fondvägg.)

Så i morgon klockan 09.30 bär det av. Lennarts pappa hämtar mig och Emma och kör oss till flygplatsen där han hjälper oss att checka in. Det ska bli riktigt spännande - synd bara att pappa inte får vara med på lillans första flygning... kanske inte så mycket för hennes skull, utan mer som stöd för mig! Hahaha! Nä'rå, jag tror det kommer gå alldeles lysande!

Bilder från dagen:

Så här snällt låg lillgumman på mysfilten i soffan medan mamma pratar i telefonen.


En glad lite skit! :-)

Dubbeldejt

I dag har Emma varit på dubbeldejt med Sixten och Linus. Vi (ja, mammorna var såklart också med) gick på Espresso House och fikade. Det var lika trevligt som alltid! Vi gick ner i stan strax efter tio och var inte hemma igen förrän efter klockan två.

I eftermiddag har jag plockat ihop lite kläder och andra grejer som Emma ska ha med sig upp till Luleå - i morgon åker de ner i resväskan - och på torsdag morgon flyger vi!
I dag blev det också klart att jag flyger upp med lillgumman själv och att Lennart kommer upp på fredag kväll. (en utbildning kom emellan) Det känns lite pirrigt, men jag vet att det kommer gå bra. Behöver ju inte hantera bagage själv då svärfar kör mig till - och hjälper mig på Ängelholms flygplats och mamma och pappa möter upp på Kallax. (På Arlanda behöver vi bara vänta i cirka en och en halv timme)

I morgon skulle jag och Camilla till Astrid med barnen och fika, men Astrid har blivit sjuk och har avbokat. Hoppas hon kryar på sig snart! Så i stället kommer Camilla och hennes lille kille Ludvig hit - vi ska ut på morgonpromenad och sedan fika hemma hos oss. Ska bli trevligt!


Bilder från dagen:

Mamma & Emma redo för fikadejt.


Visst är lillgumman fin i sin jeanstunika som pappa köpt till henne?


Rolig vecka

Den här veckan har jag sett fram emot så himla länge - för på torsdag åker vi upp till Luleå. ÄNTLIGEN!!!
Men resten av veckan är också rolig. Så här ser vår vecka ut:

I dag har jag och Emma promenerat till BVC två gånger. Först hade vi en tid klockan 10.30 för mätning och vägning och klockan 12.30 var det dags för mammagruppen att träffas igen. Däremellan var vi och åt lunch på Norrebro med Lennart.
Så, hur stor hade lillstumpan blivt då? Jo, hon vägde 5430 gr och var 59,5 cm lång. Trodde faktiskt att hon skulle väga mer - hon är ju så tung - i alla fall när man håller henne en längre tid!

I morgon ska Emma och jag fika med Sixten och Linus och deras mammor, och på onsdag ska vi först på promenad med Ludvig och Thea och deras mammor och efter det hem till Thea och fika.

Sen är det torsdag och då flyger vi från Ängelholm klockan 09.30. Efter ca 1 1/2 timme på Arlanda går sedan planet till Luleå. Ska bli så spännande att flyga med lillstumpan!

Julmarknad

I dag var det bra väder och efter att ha ätit frukost och lekt lite i babygymmet så begav vi oss ut på promenad. Vi gick ner till strandåromenaden och vandrade in mot stan - sedan upp mot Fredriksdalsparken där det var julmarknad. Det var riktigt mysigt att gå omkring och titta i alla marknadsstånden och i de små butikerna i de pittoreska kvarteren.
Vi gick ut strax innan klockan tio och var hemma igen strax innan två. Efter en lång och skön promenad var det lika skönt att komma hem igen. Nu har vi ätit, Emma har sovit 1 1/2 timme, och busat i babygymmet. En sak värt att berätta är att Emma är på god väg att vända sig från rygg till mage - hon försöker hela tiden och blir så frustrerad när det inte går hela vägen... :-)

Bilder från dagen:

Emma och mamma på julmarknaden.


Så här gott sov Emma i vagnen nästan hela tiden.
(Visst är hon söt i mössan som mormor stickat?)

I morgon är det dags för vägning och mätning (2 månaderskontrollen) på BVC, samt mammagrupp - där vi ska lära oss babymassage! *Spännande*

Spontanbesök i Landskrona

Vi hade planerat att ta det lugnt på morgonen, äta frukost och mysa lite innan vi skulle promenera ner på stan och titta lite i affärer. Men det blev ingen promenad för det har pissregnat precis hela dagen. Så istället blev det ett sponanbesök hos Emmas gudmor Jessika med familj i Landskrona. Vi drack kaffe, åt pepparkakor och pratade - de har ju varit i New York nyligen och jag ville höra hur de haft det. Lillstumpan hade också trevligt och blev buren av både sin gudmor och hennes dotter Isabella. Emma älskar att bli buren och gå runt och titta... så nu har hon synat varenda vrå i Jessika och Lillis hus. :-) (Ja, vi hade med oss kameran, men glömde som vanligt att ta kort!)

När vi kom hem igen gjorde vi hemmagjord pizza och sedan badade vi sessan - som nu sover sött!

I morgon blir det julmarknad på Fredriksdal.

Fullt upp

Först promenad och fika på Espresso House med Sixten och hans mamma, sedan besök av Thea och hennes mamma. Jag och Emma har haft fullt upp i dag. På fiket blev det "frukost" och här hemma bjöd vi på pepparkakor med ädelost samt saffransgifflar med mandelmassa och kaffe. *Gott*

Emma skötte sig bra på fiket, men hemma var hon lite gnällig för att hon var övertrött. Thea låg i hennes babygym medan hon själv låg i sin säng och tittade och lyssnade på musikmobilen. Mer lek blir det nog när tjejerna blir äldre. ;-)

Lillsessan har inte sovit mycket i dag, så vi ska nog ta en promenad i vagnen, annars somnar hon väl halv sju, som hon gjorde för nån dag sedan. Då blir natten inte speciellt rolig!

Här är några härliga bilder från i eftermiddags när vi låg hon busade på vår säng:



Vem kan motstå det här underbara leendet?! :-D


Tidig morgon

I går kväll var jag och Lennart så trötta att vi gick och lade oss redan klockan 21.30. Vi skrattade åt det och sa att vi kände oss som pensionärer (eller småbarnsföräldrar?)
I dag skrattade vi inte åt det utan var oerhört glada att vi tog det beslutet, för just i dag bestämde sig lilla damen att dagen började klockan fyra. Jag ammade henne och sedan fick Lennart stiga upp med henne. Själv vände jag mig om och sov ytterligare en timme. *skönt*
Strax efter fem duschade jag och sedan åt vi frukost. (lär ju vara hungrig och vilja ha lunch redan halv tio eller nåt?!) Kvart över sex sa Emma och jag hejdå till pappa som begav sig i bil mot Stockholm. Han blir inte borta mer än över dagen, och flyger hem igen 20.55. Lycko han som får gå på stan och shoppa i huvudstaden!!! Vill också....

Nu sitter Emma i babysittern och sover - och om en timme ska vi möta Sixten och hans mamma för en morgonpromenad! :-)


10 veckor

I dag är Emma 10 veckor gammal. Vi har ännu inte varit på 2-månderskontrollen, utan ska till BVC först på måndag. Ska bli spännande att se hur stor prinsessan har blivit!

Speciellt många knop har inte blivit gjorda i dag... vi har iofs haft Lennarts föräldrar här på lunch (jag lagade lasagne) och gått en runda på stan. Emma har inte sovit speciellt mycket och har därför varit lite övertrött och svårnattat i kväll. Men nu sover hon gott i sin säng. Hoppas det blir en bra natt för i morgon har Emma fullt upp. Först ska vi ut och gå med Sixten och hans mamma, sedan - efter lunch - kommer Thea och hennes mamma hit och fikar.

Två bilder från dagen:

Dagliga övningen på mage.... visst har hon blivit duktig på att lyfta huvudet?


... och i gymet har Emma hunnit leka flera gånger! (leendet han försvinna innan kameran reagerade!) :-)

Första bion

I dag har Emma och jag varit på barnvagnsbio. Tillsammans med mig kompisarna Ludde och Thea och deras mammor såg vi filmen Nätterna vid havet med Richard Gere. Jag hade inte så stora förhoppningar på att få se filmen, men Emma skötte sig exemplariskt och jag missade bara litegrann då jag gick på toa och bytte hennes blöja. Så det blir definitivt fler biobesök med de nya vännerna i framtiden!
 
Efter bion gick vi till "stammisfiket" Wayne's där vi åt lunch. Där låg Emma på sin filt, på soffan, och hade väldigt roligt åt något i taket. :-)


Vi satt längst fram i biosalongen. Här är Astrid och Camilla med våra vagnar.


Så här fint hade de ordnat på biografens toalett. På bänken hade de lagt en mjuk skötbädd och bredvid stod blöjor i två olika storlekar och våtservetter.

Efter en lång dag sover nu Emma gott i sin säng och jag ska titta på Desperate housewives som jag spelade in igår. Lennart är på Gastro och äter julbord, själv har jag en lite skål med godis som han köpte till mig innan han gick. *gott*

Bilder....

Här kommer nya bilder på Emma som jag lovat er. De med Hello Kitty-dressen i sängen är tagna i förrgår och badbilden är från i kväll:


Musikmobilen ovanför sängen är kul, tycker Emma som nu har börja försöka nå upp till Laban-familjen.


Hej hej Laban!


Emma gillar att bada, här får hon hjälp av pappa. Ovanför syns Emmas favorit, den färgglada snuttefilten hon fått av Emmy.

Planerat för framtiden...

Hade planerat att promenera med Nellie och Sixten i dag, men jag avbokade efter att ha sett väderkartan för dagen i gårkväll. Och det var tur för regnet har öst ner precis hela natten och hela dagen. SÅ JÄKLA TRIST!
Får hoppas på bättre väder i morgon då jag planerar promenad med Astrid och Camilla och deras söta små... och på fredag vi bokade om jag och Nellie!

Jag har rätt bra koll på vad som ska hända i framtiden, i alla fall under högtiderna nyår och påsk. På nyår kommer Henric, Anna och deras son Wille hit på middag och annat skoj och i dag bokade jag flyg upp till Luleå över påsken. Hoppas på fint väder då vi ska vara i stugan i Ekfors, grilla ute och åka pulka och skoter!

Jag vet att jag lovade en ny bild på Emma i dag, och det kommer... lovar fortfarande. Men hon sover nu och det är ju inte så kul att se på bild. Ska ta en när hon vaknar, om hon är på humör. Annars blir det en jag fotade med mobilen tidigare i dag. Så håll ut! :-D

Frisören

I dag har Emma varit hos frisören för första gången, ja hon har inte klippt sig utan följde bara med mig som skulle bli fin i håret. Det gick jättebra, hon satt snällt i mitt knä och tittade förundrat i den stora spegeln framför sig. När Madde skulle klippa mig framtill så fick hon ett fint rött skynke med figurer på (ett sånt som barn har när de klipper sig) över sig för att inte bli hårig... det gillade hon att titta på. När vi var klara hos Madde så somnade Emma i vagnen på vägen hem.

Halv två hade vi sedan tid på efterkontroll hos barnmorskan jag gått hos under hela graviditeten. Vi har ju inte setts sedan Emma föddes - jag hade en tid hos henne den morgonen vi åkte till BB - men fick avboka. ;-)
Allt gick bra och hon tyckte att Emma var väldigt söt och att hon såg så klok ut! Hahaha....

Eftermiddagen har vi tillbringat hemma, lekt i babygymmet, lyssnat på musik och sjungit lite. Nu sover lillgumman och jag ska koka te och  sätta mig och slötitta på tv. *skönt*

Någon bild på prinsessan har jag inte tagit i dag, men lovar en i morgon!

RSS 2.0