Varmt...

Här i Luleå är det varmt nu, ja nästan för varmt! Så både i dag och igår har Emma badat i sin lilla pool på mormor och morfars veranda.


Tänk vad en pastaslev kan vara rolig.



Ett härligt leende.


Söta Emma.


Emma i sin nya fina gåstol hon fått av mormor och morfar! Här är det fullfart i uterummet.


Emma är som sagt frisk från febern men har kommit in i den värsta perioden någonsin när det gäller sömn. Hon vill inte alls sova - så fort det är dags blir hon skogstokig och gallskriker så det skär i öronen. Det spelar ingen roll om det är på dagen, kvällen eller natten... det tar minst en timme att få henne att sova, hon är ju så trött men kämpar emot. Precis när hon håller på att somna rycker hon till och börjar skrika. På natten när hon vaknar vid halv tre så är hon jättearg och gallskriker i minst en timme - hon håller hela huset vaket! Skitjobbigt är det!!!
I boken "Att växa och upptäcka världen" skriver de att denna period med att inte vilja sova infaller mellan vecka 36 och 40. Emma är i v 38... så detta kan alltså pågå i två till tre veckor till!


Framme

Så var vi äntligen framme i Luleå - flygresan (eller resorna) gick bra förutom att Emma grät i 20 min när vi lyfte från Ängelholm. Mycket berodde nog på att hon hade feber. Resten av flygresan sov hon och på Arlanda var hon pigg och åt all sin lunch, och på flighten till Luleå somnade hon innan vi ens taxat ut från gaten och sov hela resan. (1 tim och 10 min)
När vi landade var dock febern tillbaka och när jag tog tempen på henne hade hon 38,4 (i gårkväll hade hon 37,6). Hon Har nu fått alvedon och sover i bara blöjan nere i mamma och pappas svala källare. (jag sitter bredvid i soffan och surfar) Förhoppnigsvis sover hon länge och är pigg igen när hon vaknar!

I kväll ska min bror bjuda på middag och det ser både jag och Lelle fram emot, han är en riktigt duktig kock! :-)

Inte alltid som man tänkt sig...

I går skulle vi till stranden med Nellie, Lykke och Sixten - men i stället blev det lekparken i Stadsparken. Och lika trevligt var det! :-D
I dag var planen att, tillsammans med Astrid och Thea, promenera ut till Camilla och Ludvig för att äta lunch och bada i Ludvigs pool. Men livet blir inte alltid som man tänkt sig. Emma hade en jobbig natt och vaknade minst 20 gånger - hon har sovit oroligt i fler nätter nu! Sedan somnade hon inte på vägen ut till Väla by - en promenad som tar ca 1 timme. Hon var grinig och gnällig, visste nog inte själv vad hon ville. Först klockan 11.30 somnade hon... efter att ha varit vaken från halv sju!
Men trots att hon sov i över en timme fortsatte hon vara gnällig och grinig... så det slutade med att Thea och Ludvig badade - inte Emma. I kväll ville hon inte ha mat, vare sig gröt eller kyckling och couscous- det lilla hon fick i sig kräktes hon upp -  precis som hon gjorde vid lunch. Jag kände att hon varm och tog tempen på henne, och visst hade hon feber. Typiskt! Vi som ska flyga till Luleå i morgonbitti. Men efter en alvedonsupp somnade hon redan halv sju och sover förhoppningsvis bort febern. Hoppas, hoppas!

Som sagt, i morgon flyger vi norr ut och blir borta i två veckor! En vecka i Luleå och en vecka uppe i stugan (som ligger i Ekfors, ca två mil öster om Övertorneå)

Vi tar med oss datorn och jag kommer att blogga under vår vistelse i norr. ;-)

Premiärdopp

I går kom sommaren tillbaka och det var över 20 grader varmt... då fick Emma äntligen premiärbada i sin pool i farfar och farmors koloni. Och hon älskade det - vilket inte förvånade då hon älskar baysimmet och att bada hemma i sin lilla balja.


"Det är kul att plaska!"



Vår lilla badflicka leker med alla sina badleksaker.


Det hanns också med en fika i trädgården innan hemfärd.


Så här roligt tyckte Emma att det var att få gunga på figurerna i Vikingsbergsparken under morgonpromenaden med pappa.

I dag ska jag och Emma till stranden med Nellie, Lykke och Sixten. Får se hur länge vi håller ut där i värmen... tur att det finns parasoll. :-)


Midsommar och födelsedagsfest

Nu har midsommar passerat och vi firade med Lennarts föräldrar och mormor i kolonistugan. Denna midsommar var dock lite annorlunda - ingen sill - utan festmat då Bosse fyllde 60 år dagen innan. Så vi firade med att bli bjudna på Dansk planka (flera goda smörrebröd) och gott vin, samt supergod jordgubbstårta. Vi sjöng Ja må han leva och satt ute i tältet hela kvällen - vädret var det lite si och så med, det växlade mellan sol, regn och åska. Dvs klassiskt midsommarväder! ;-)

Här är några bilder på Emma från hennes första midsommar:

Fin i midsommarkrans... av plast... ;-)


Emma och gammelfarmor Birgit.


En trött Emma med farfar och farmor...


En dansk planka... med bla två sorters sill, fläskfilé med stekta champinjer, pannerad fiskfilé med remoulad, fläskstek med lök samt brieost, frukt och grönsker! Massor av mat, men jag är stolt att säga att jag åt nästan allt. :-)


Dålig på att uppdatera

Nu har jag fått skäll av min mamma att jag är dålig på att uppdatera bloggen - hon har ju inte fått se nya bilder på Emma på flera dagar nu! Så, här kommer lite bilder från veckan som gått:

Emma i sina fina skor!


Det var fullt ös när lillgumman fick testa Theas gåstol.


I krypartagen hemma hos Ludvig i måndags...


Hela gänget samlat... Thea, Ludvig och Emma.


Ludvig och Emma.




Fika i solen

I dag fikade jag och Emma med Nellie och Sixten på EH i Norra hamnen. Och tänka sig - solen sken - vilket den aldrig gör när vi träffas. Vi satt ute i det fina vädret, drack latte och åt muffins. :-)
Här är en bild på sötisarna:

Emma och Sixten (Emma har stirrblick på Nellies muffins medan Sixten har fullt upp att titta på alla fåglar som flög omkring runt uteserveringen)



Emma i sin nya tuffa sommarmössa. ;-)


God mat och musik

I dag är det Sveriges nationaldag och den har vi firat med god internationell mat, dans och musik på Fredriksdal. Och trots att morgonen var kall så blev det riktigt varmt och soligt till slut. När vi kom strax efter lunch så visade termometern + 17 grader! 

Här kommer lite bilder från dagen:

Fina flaggor delades ut när vi gick in på Fredriksdal - som fär dagn hade fritt inträde!


Emma tar sig en promenad med pappa efter maten.


På vägen hem fick Emma rida på pappas axlar. Det tyckte hon var jättekul!


Efter vi kom hem fick Emma sin lunch och somnade sen i vagnen på balkongen - där sov hon i 1 timme och 20 min.


I dag har lillgumman fått sin första dvd-film. Självklart var det Teletubbies som hon älskar. :-)


Sommarfin


Fin klänning och trekvartsbyxor med ankstjärt som hon fått av mormor och morfar!

Det har varit riktigt varma dagar de senaste dagarna... (men i dag är det lite kyligare) och lillgumman har varit riktigt sommarfin i klänningar. Söt som socker i spets och volanger!

Vi har passat på att ha picknick i det gröna - i måndags satt vi på Gröningen och åt lunch med Astrid och Thea.


Sötnosarna Thea och Emma.

I dag har vi haft ett genombrott: Emma har druckit 75 ml välling! I tre-fyra dagar har jag erbjudit henne det tillmellanmål och hon drack först inte alls, sedan drack hon 30 ml, 50 ml och i dag 75 ml! Det börjar ta sig... :-)

RSS 2.0