Under ytan

I dag var vi och hämtade undervattensbilderna som togs på babysimmet den 12 maj. De blev jättefina... kolla själva på vår badprinsessa som simmar så fint:


Vår egna lilla själjungfru...



... som älskar vatten!


En sån fin bild!
(Obs: Det är inte jag i bakgrunden, utan Camilla och Ludvig som fotades innan oss)



I fredags var jag och Emma ute på Väla - vi åkte dit för att träffa Anna och Wille från Höör som var där och shoppade lite. Vi passade på att ta en fika - och jag fick några fina kort jag vill dela med mig av.


"En blick säger mer än tusen ord..."


Anna, Emma och Wille.

Här är en bild på Emma och kompisen Sixten som vi åkte med till Helsingör i onsdags:


Emma och Sixten.


Sötnosen

Har inte så mycket att skriva om, dagarna rullar på och snart är det juni... vart tar tiden vägen?! Har ju för tusan bara nio veckor kvar av mammaledigheten. :-(
Här är i alla fall några bilder på sötnosen som är tagna i helgen och förra veckan:



Alltid lika go' och glad!



Söt i nya solhatten!


Tittut i regnet. (i Landskrona)


Kepsen på sne' och en majskrok i munnen... ser såå cool ut!


Bus hemma i soffan.


Fundersam på tåget till Malmö.


I Hembygdsparken

I går åkte vi till Hembygdsparken i Ängelholm med Astrid, Petter och Thea. Vi tittade på alla djuren - grisar, tuppar, höns, kycklingar, undulater, getter, lamm samt  stora och små hästar. Vi hade med oss fika och mellanmål till de små. Det var riktigt mysigt!

Här kommer några bilder från gårdagen:



Emma sitter i sin vagn och tittar på tupparna som gal.



Här hälsar lillgumman på rådjuren med pappa.


Emmas kompis Thea och hennes mamma Astrid.


Emma och jag...


Thea tittar på de stora getterna tillsammans med sin pappa Petter.


Emma gillade att titta på alla djur.


En ovanlig bild: Hela familjen Ekstrand på samma bild!


Så var man ett år äldre - igen!

I helgen (i lördags) fyllde jag år - 37 år! Shit vad tiden går, och vad gammal jag har blivit! :-/
Lennart började firandet lite i förväg... så i fredags överraskade han mig med att laga tapas och bjuda på ett supergott rödvin till. Han dukade upp följande: Parmaskinka med melon, vitlöksfrästa champinjoner, baconlindade dadlar, tomat och mosarella samt spansk salami, chili-oliver och rostad potatis. Vinet var från Argentina och hette Argento. Sååå gott!


Lelles goda tapas!

I lördags var Lennarts pappa och mormor här, hans mamma var tyvärr sjuk och stannade hemma. Vi bjöd i alla fall på lasagne, sallad och vitlöksbröd. Till kaffet hade jag bakat en god jordgubbspaj (ingen traditionell bärpaj, utan en paj som med bla ägg och gräddfil i fyllningen - som ska ätas kall.)

Här är lite bilder från helgen - på lillhjärtat såklart! ;-)


Emma har börjat åla sig - bakåt! I fredags hittade jag henne bakom fåtöljen på förmiddagen...


... och bakom soffan på eftermiddagen. (Här kan ni se att hon dragit med sig babysittern och liksom stängt in sig mellan soffan och väggen!)


Gumman sjunger vaggvisor med pappa.


Nya favoritleksaken är en läragåvagn som Emma fått av kompisen Wille i Höör. Nu går hon inte än, men sitter gärna och leker med aktivitetstavlan som går att vinkla ner.


Allt oftare står lillstumpan på alla fyra och gungar. Nu är det bara en tidsfråga innan hon kryper iväg.

sommargrönt

I går var vi på Fredriksdal och tittade lite. Parken ligger bara ett stenkast från där vi bor, men det är ända sällan man är där. Solen sken och det var jättefint och grönt i parken. Vi såg bland annat alldeles nykläckta ankungar...  Här är några bilder från gårdagen:


Runt om i parken kan man läsa om Tummelisa i såna här fina "böcker"...

Lelle och en sovande Emma.


Sååå söta små pippisar! ;-)


När man vaknar måste man dricka - och vatten är gott!


Tittut!


Jag och Emma tittar på...


... så här fina blommor!


Även fåglar bor i täta bostadskvarter i Fredriksdalsparken. ;-)


I lördags var vi i Lennarts föräldrars koloni och grillade. Här är två bilder från Emma i lekparken alldeles intill deras stuga.


Gungar är favoriten!!! (I helgen har Emma fått den här fina vårjackan och skorna!)


Att gunga gungbräda med pappa var också skoj!


Sjukstuga

I veckan har det varit "sjukstuga" hemma hos oss. Alla tre har varit rejält förkylda, men som tur är har Emma haft den lindrigaste varianten. Vi har varit inomhus måndag, tisdag och onsdag, men på torsdag så pallade jag inte mer utan jag och Emma följde med Camilla och Ludvig till Öppna förskolan. Efteråt följde den obigatoriska fikat på Esspresso House. Oj så trevligt - och gott - det var!
I dag har vi promenerat till Väla köpcentrum där vi shoppat och ätit med Camilla och Ludvig hela dagen! (Astrid och Thea var inte med någon av dagarna, det är för att de är i Grekland denna vecka!) *fusk*

I morgon är det lördag och vi ska upp till svärföräldrarnas koloni och grilla. Hoppas på sol och fint väder!!! :-)


Ludvig och Emma hade trevligt medan deras mammor shoppade.


I dag hade Emma på sig en söt Hello Kitty-tröja som hon fått av sin kompis Emmy i Stockholm. Det var Emmys favorittröja när hon var i Emmas ålder!

Bilder från helgen

Vi har som jag tidigare berättat varit i Stockholm och hälsat på i helgen. Det har varit väldigt roligt - god mat, trevligt sällskap och fint väder. Det enda tråkiga är att Emma sovit dåligt, vaknat flera gånger och sedan bestämt sig att dagen börjar redan klockan fem! (vilket har gjort att jag och Lennart varit rätt mosiga om kvällarna).

I torsdags kväll var vi i Nacka hos Linda, Dan och Emmy, som jag berättade om i  mitt tidigare inlägg - och i fredags hos Anneli, Patrik, Kalle och Isabella i Upplands Väsby. (Linda, Dan och Emmy kom också dit)
Vi åkte till väsby  redan vid lunch och blev bjudna på god pastasallad med kyckling och rosévin (blandat med fanta - jag vet att det låter skumt med det var otroligt gott!) Solen strålade från en klarblå himmel och vi var ute precis hela dagen. Jag, Linda, Anneli och barnen gick på promenad medan killarna radade upp sig i varsin solstol.

På kvällen tändes grillen - och då hade även Per anlänt - och det blev god middag med grillat kött, rostade potatisar och rotsaker samt sallad och diverse såser.... och så rödvin såklart! Sååå gott! :-) Det var längesen vi sågs allihopa så det var verkligen supermysigt och trevligt. Men som sagt, Emma sov dåligt, vi var trötta och tackade därfär för oss redan vid 22-tiden. De andra fortsatte därför kvällen utan oss....

Här är några bilder från helgen i huvudstaden:


I bilen på vägen upp till Stockholm...


Emmy och Emma träffas för första gången. Det skiljer nio månader mellan dem.


Emma väntar på kvällsgröten och Emmy ritar.


Patrik i sitt ässe! ;-)


Kalle, Linda, Anneli, Patrik och Isabella.


Dan hjälper Emmy med middagen.


Emmy gillade den blå tunneln som Anneli plockade fram...


... det gjorde Isabella också, men hon kröp lite fortare än Emmy.


Emma satt på en filt i skuggan och lekte med Kalle och Isabellas gamla babisleksaker.


Emma gungar i Rålambshovsparken, strax intill vart vi bodde.


Lennart och Emma i Rålambshovsparken.


Lunch på stan... på Jensens.


Emma fick en fin bok av Anneli, Patrik, Isabella och Kalle i försenad doppresent... den har blivit en favorit! (och boken verkar vara både rolig att titta och klämma på samt att äta) :-D

Stockholm

Så är vi då äntligen i Stockholm. Bilresan upp gick bättre än förväntat, vi stannade vara tre gånger, först 10 minuter så Emma fick amma, sedan ca 1,5 timmar för lunch och bus och sedan 10 minuters bensträckare igen nån min innan Södertälje.

När vi kom fram fixade vi i ordning rummet, ställde upp Emmas resesäng osv. Sedan gick Lennart ut på promenad med lillgumman medan jag duschde och bäddade våra sängar. Vid halv fem styrde vi kosan mot Dan, Linda och Emmy i Nacka. Det var roligt att ses och helt plötsligt var lilla Emmy så stor i jämförelse med Emma. ;-)
Vi lekte, pratade och åt en jättegod middag. (Kyckling och blandade grönsaker i lergryta med en jättegod sallad av bladpersilja, babyspenat, gurka, tomat, chevré ost och rostade pinjenötter)
Barnen somnade strax efter sju och vi vuxna satt uppe och pratade en stund till. Vi åkte "hem" till Kungsholmen vid halv tio - då vår morgon börjat redan kvart i fem!!!
(bilder från kvällen kommer efter helgen- tog inte med mig sladden så jag kan föra över bilder här och nu.)

Natten har varit ok, men kall. Har försökt  höja elementet lite grann i rummet under natten utan resultat. Har skruvat upp på max nu på morgonen och nu är de lite ljummna. :-)

Klockan är bara halv åtta med Lennart är redan ute med Emma.... hon vaknade 05.20 och har redan hunnit bli trött igen. Planen för i dag är att åka ut till Solna, promenera runt i gamla kvarteren, handla inför kvällen på "vårt" gamla Maxi och sedan åka ut till Anneli, Patrik, Kalle och Isabella vid lunch. Kvällen ska vi tillbringa i sällskap av de tidigare nämnda samt Dan, Linda och Emmy. Ser fram emot det! :-)

RSS 2.0