Övning ger färdighet...


Så här bra går det att ligga på magen efter några dagars träning - och med hjälp av en liten kudde.


Så här glad var Emma när hon fick ligga i babygymet i morse.


Fem gånger fick mamma vrida upp musikmobilen innan Emma blev less på de snurrande mumintrollen och ville upp igen.


Snuttefilten, en färgglad fågel, som Emma fick av Emmy är favoriten när hon ligger på skötbordet. Så här glad blir hon när hon får syn på den fina pippin. :-D

Det var ett gäng bilder tagna på Emma i dag.

Efter en bra kväll, utan minsta skrik, (sökert bara för att jag skrev om det i går) blev det även en mysig morgon.
Dagen började dock aningens för tidigt. Klockan 05 vaknade gumman och ville ha mat, ok tänkte jag, ammade henne och la ner henne igen, men inte ville hon sova. Nix, 05.40 tyckte hon att det var dags att kliva upp. Vi tände sänglampan och myste i sängen lite grann... till klockan 06 då Nyhetsmorgon började.
Efter det käkade vi frukost, sov lite till (Emma, inte mamma) och så badade vi (åter igen Emma och inte mamma) ;-)
Vid lunchtid åkte vi alla tre till Lennarts föräldrar där även hans mormor Birgit var. Vi käkade lunch och satt där i nån timme och pratade. Emma sov nästan hela besöket. Det är inte mycket vakentid som farfar, farmor och gammelmormor fått med henne!

Nu är klockan 17 och Emma sover, men hon kommer säkert vakna snart då det är dags att äta...
Ska bli spännande att se hur kvällen blir i dag...

Nu är vintern här...



Så här mysigt hade Emma det när hon var ute på kvällspromenad i kväll. Pappa Lelle har köpt den fina overallen till henne och i dag inhandlade mamma Kattis den varma mössan. För nu är det vinter, det var bara cirka + 4-5 grader när vi var ute + att vi gick utmed havet och där blåste det en del.
Nu ska Emma snart äta nattmat och gå och lägga sig. Pappa är i full färd med att byta blöja och sätta på henne pyjamas.

Kolik?

Vi börjar misstänka att Emma har kolik. Inte av den svåra sorten men ändå. Hon har enorm magknip en-två timmar per kväll.  Hon tokgråter och spänner sig som en pilbåge så fort kramperna kommer. (nätterna är dock hur lugna och bra som helst - som tur är. Likaså dagarna, knipen kommer först vid 20-tiden)
Det är jättejobbigt att se henne ha ont och inte kunna göra nåt. Hon har haft det här sedan början av förra veckan ungefär, och jag har fått rådet att sluta att dricka mjölk. Men det hr inte hjälpt, snarare har magsmärtorna blivit värre. Nu har jag börjar inse att hennes magont inte beror på min kost - det är kolik helt enkelt. Vi har nu gett henne sempers magdroppar (första gången i morse), men det sägs ta några dagar innan de verkar. Hoppas hon mår bättre av det.

Här är en rolig bild på en leende Emma när hon busade med pappa igår. Tyvärr tagen utan blixt, men leendet lyser igenom ändå! :-)


Här är en annan bild på lillstumpan som pappa Lelle tagit. Här är det full koncentration på figurerna i lekbågen (i babysittern)


Träning

I helgen har vi börjat träna Emma att ligga på mage - så hon får träna nacken lite grann. I famnen har hon jättestark nacke och försöker sträcka på den och titta runt. Lika lätt var det inte att lyfta den ännu så tunga huvudet när man ligger på golvet.


(bilden tagen igår)

När Emma är kinkig, har ont i magen eller nåt annat som gör att hon är grining så kan vi lägga henne på skötbordet - för av någon konstig anledning så blir hon lugn som en filbunke där. Vi har ett ganska trist badrum, vitt och sterilt och vi har inte hängt upp något speciellt för Emma att titta på - förutom den färgglada fågeln (snuttefilten) som hon fick av sin kompis Emmy när hon föddes. Den gillar hon skarpt!!!


Emmas favoritplats i lägenheten - här blir hon lugn som en filbunke.


Som ni ser på bilden med Emma på skötbordet så har storlek 56 börjat bli liten på gumman - medan 62 fortfarande är för stor.... ett mellan läge alltså.

1 månad...

I dag är lilleskrutt en månad - eller rättare sagt fyra veckor och en dag gammal. Tänk vad tiden har gått fort... känns som om hon alltid funnits här! ;-)

Vi skulle ha varit på bvc i går, men vår barnmorska Barbro var sjuk, så tyvärr blev det ingen vägning och mätning, men att gumman vuxit är det ingen tvekan om. Många plagg i storlek 56 börjar bli för små medan de flesta i 62 fortfarande är för stora. Ett mellan läge alltså...

Mycket mer har inte hänt. Nu sover Emma och jag borde också vila... vilket jag sällan gör på dagarna.

Så här mycket har lillstumpan vuxit på fyra veckor:


Här är Emma bara en dag gammal!


Och här är gumman en månad gammal....


Här är Emma med sin gudmor Jessika som var och hälsade på en snabbis i går. Av henne fick Emma en jättefin mjukisdress i plommonfärg - med Nalle Puh - som blir jättefin framåt vårkanten.

Efter en jobbig natt...

... blev det en bra dag för Emma. I natt var hon vaken mellan 02 och 04 för att sedan somna om i en timme och vakna igen för att äta. Sedan klev hon upp med pappa klockan 06! (mamma låg kvar en timme längre...)

I morse badade Emma och sedan fick hon ta på sig den nya fina tunikan hon fått av mormor och morfar. Till det hade hon ett par fina strumpbyxor (av danskt märke) som passade jättebra på de smala benen. :-)
Så här fin var hon:



I går köpte vi en babybjörn och Emma gillade att sitta i den,  på bilden ville hon inte ha armarna på rätt ställe, men när vi provade den andra gången så funkade det bättre. Detta kommer att vara en fantastisk lösning då lillstumpan vill vara nära hela tiden.


(usch så trött mamma ser ut...)

Sen måste jag bara visa en bild på lill sessan från igår. Hon hade på sig en sån fin tunika... (uppklädd för att gå till mammas jobb och fika lite)


En annan grej... när nappen inte är intressant (vilket den oftast inte är just nu) så är det pappas lillfinger som gäller - om hon inte är hungrig vill säga.

Hoppas jag vinner.... tävla du också

Såg en tävling om finfina barnkläder på Annas blogg i dag. Jag brukar aldrig vinna, men tänkte i alla fall ge denna tävlingen en chans. Satsar man inget vinnar man ingen heller, eller hur?
Tävla ni med vetja! :-D

" Jag är med och tävlar hos En Mölnbobos Liv, vinsten är ett set barnkläder från Lollopard. Tävlingen är öppen för alla även ni utan blogg. Tävlingen avslutas 31 oktober"


Helgen som passerat

Nu har helgen passerat och det utan att något speciellt hänt. Jo, visst har det hänt saker med Emma, som att hon börjar gråta med riktiga krokodiltårar när hon är ledsen, hon har gnuggat sig i ögat när hon är trött och hon ler utan att det är gaser som gör ont i magen. Tänk vad de lilla liven lär sig fort. :-)
På torsdag är Emma fyra veckor, men det känns som om hon alltid varit här.

Hur är nätterna och dagarna.... ?!
Om kvällarna har hon ofta ont i magen i en timme eller så, men enligt barnmorskan är det väldigt vanligt då de ammat mycket under dagen. Emma somnar för natten kring 23-tiden, vaknar igen för att äta vid ett-två-tiden och igen kring fem. Har vi tur somnar hon om efter det och sover till sju. (vilket hon ofta gör) I helgen har hon dock varit pigg och vår söndagmorgon började redan 05.30. Ganska mysigt att gå upp och äta frukost då, tända massa levande ljus och mysa alla tre. :-)

I går hände däremot något tråkigt - dock inte med Emma utan med hennes mormor. Mormor var ute och promenerade och halkade på en av de få isfläckar där fanns. Hon ramlade så illa att hon spräckte knäskålen. Så nu ligger hon på Sunderby sjukhus och ska opereras under dagen. Hoppas detta inte gör att de måste ställa in resan hit den 29 oktober. Det är ju en och en halv vecka dit och borde hon ju må bättre. Hon får sitta i vår soffa - i divandelen - och mysa med Emma i fem dagar!

En fin bild på prinsessan - som fått lite "ungdomsfinnar" - som redan håller på att försvinna. ;-)




En fin bild på pappa & Emma:


Skogspromenad

I går var det strålande fint vänder och Emma var ute på sin allra första skogspromanad. Många har sagt att de skulle vara svårt att promenera i Pålsjö skog med vår vagn, Emmaljunga city cerox 360, pga de små hjulen fram till. Men det märkte vi inget av. Gick ju hur bra och smidigt som helst.

Pappa och Emma i Pålsjö skog:


Och så här mysigt hade lillan det i vagnen:

Lång och ståtlig...

I dag har vi varit på BVC och mätt och vägt prinsessan, och visst växer hon - ja nästan så att det knakar. På en vecka har hon blivit 2 cm längre och är numer 54 cm lång. Vågen stannade på 4001 gr och skruttan hade alltså ökat med 220 gr sedan bvc-besöket förra veckan.

Emma har en vakenperiod mitt i natten, oftast mellan 01.20 och 03 eller nåt sånt. Då är hon verkligen klarvaken och det är bara att kliva upp med henne tills hon är trött igen. Självklart borde jag då ta igen förlorad somn på dagen då Emma också sover, ´men det blir liksom aldrig av. I dag vilade vi dock tillsammans på soffan i en timme. Riktigt skönt var det.



Det är så kul att titta på lillgumman när hon sover - hon har så många miner och verkar drömma en hel del. Skrattar högt gör hon ibland. Så här kul tyckte hon det var att sova med mamma i dag:



Måste även visa en supersöt och tuff täckväst vi köpt till Emma. Den är fortfarande något stor, men med den fart som hon växer kan hon snart ha den. ;-)


Ett paket på posten...

I går fick Emma ett paket med posten. Det var mormor i Luleå som stickat en mjuk och skön filt till henne. Här ser ni hur mycket Emma gillade den gosiga filten...



Tack snälla mormor!!!

Natten...

... var lite jobbig för Emma. Hon hade magknip och svårt att sova efter amningen klockan 02.  Sedan hade hon ont ända fram till lunch då hon slocknade av utmattning. Stackarn, hon skrek så hon tappade andan vissa gånger. Det är första gången hon har så ont i magen, hon har haft ont en timme varje kväll kring tio-elva-tiden, men det har gått över och hon har sedan sovit bra. Men inte denna gången.
När vi, nu på eftermiddagen, var ute på promenad gick vi förbi egenvården och pratade med de underbara barnmorskorna där - jag berättade om natten och morgonen och då frågade den ena direkt: "Dricker du mjölk eller äter mycket mejeriprodukter"? Bådeoch sa jag som ÄLSKAR att dricka mjölk och äter både ost och yoghurt till frukost. Hon rekommenderade mig att sluta dricka mjölk till att börja med för att se om Emmas mage blev bättre. Det är nämligen väldigt vanligt att barn får problem med magen på grund av mejeriprodukter. Så nu är det vatten eller saft som gäller till måltiderna!

Natruligtvis var hon en ängel på lasarettet och även nu ligger bredvid mig i soffan och håller på att somna. Sååå skönmagen.

Och så en alldeles färska bilder på underverket, taget när hon ligger i babygymet:


I dag...

... har vi inte gjort så mycket. Vi började dagen med att bada Emma och även denna gång tyckte hon att det var jätteskönt! Efter det så vilade vi lite alla tre i sängen. Lelle läste tidningen medan jag och gumman låg och halvsov. (det är jobbigt att bada) När Emma vaknat igen och ätit gick vi ut på en promenad. En timme var vi ute ungefär.
Eftermiddagen har vi tillbringat hemma i soffan. Emma har varit vaken mycket i dag - hon brukar sova mellan 14 och 16 men i dag vaknade hon redan klockan 15 och ville ha mat. Efter det var hon vaken till halv fem då hon åt lite och somnade igen. Nu ligger hon i sin egen säng, vilken hon gör när hon sover om dagarna. Får se hir länge hon sussar. Brukar vara mellan 18 och 21, men hon vaknar nog lite tidigare i kväll.

Måste ju också berätta att i går var första gången jag inte ammade henne till sömns (för natten) Hon var trött och vill snutta lite för att somna, men hon hade redan ätit så vi testade nappen - och det funkade. Hon somnade och vaknade inte för att äta förän 02. Sååå skönt! :-D

Och så en bild på prinsessan: (tagen i går)


Det blir inte alltid som man tänkt sig...

Liver är bra orättvist. Här sitter jag, överlycklig över att ha fått en underbar dotter.
55 mil bort sitter min vän Lotta och undrar undrar hur hennes framtid ser ut. Lotta är också mamma, hennes son fyllde tre härom dagen, hon är lyckligt gift med en underbar man - hon gifte sig förra året. Hon borde vara lycklig. Men det finns en grej som överskuggar lyckan - en "skitsjukdom", som Lotta själv kallar det - nämligen Cancer - en cancer som nu har spridit sig. Hon fick beskedet igår.
Lotta, vi tänker på dig och håller alla våra tummar på att du klarar även detta. Du är stark och modig.
Stor kram till dig vännen!


PS: Vill ni läsa mer om Lotta och hennes liv, surfa in på hennes fantastiskt öppna och ärliga blogg: vimmelmamman.blogg.se

Gå även in och rösta på Lotta som blivit nominerad till Årets Mama: http://www.expressen.se/halsa/1.1324516/lotta-gray

Två roliga bilder....

Den första är på Emma och pappa när de sover. Inte mer än fyra-fem dagar gammal och det syns redan vem hon brås på, eller? ;-)



Den andra är också ett riktigt "kodak-moment". Emma ligger i babygymmet och gäspar:

Finklädd...

I går åkte jag, Lelle och Emma till Lelles mormor för att äta middag. Dagen till ära så bar prinsessan klänning för första gången. Hon var sååå fin! Kolla själva:


Lite stora strumpbyxor, trots att de är i strl 50/56!

Här är en annan fin bild på vår lilla älskling....


Mys med mamma & pappa


Regn och rusk ute - då passade Emma på att mysa med mamma...


... pappa, som hon mös med mest hela dagen i går!

I helgen...

... har det inte hänt så mycket. I går (lördag) så var vädret fint och soligt och vi passade på att ta en promenad. I natt kom stormen in, men det är nog mer norrut som bet blåser som mest. Här är det dock både regn och blåst -  vilket vi mest bara hör - då vi har både byggställningar och inplastade fönster (då de håller på att måla om fasaden på vårt hus)
Går vi inte ut så ser vi inte dagsljus... man vet inte riktigt vad det är för väder om man inte pratar med någon "där utanför" eller går ut med soporna eller nåt. I dag behöver vi dock göra det enan eller  det andra, för vi hör regnet mot plastet.
Får se vad vi hittar på i dag, kanske ser vi Mamma Mia eller Sex and the city som Jocke så snällt kopierat till oss! :-)

Måste ju också få berätta att jag en vecka efter förlossningen gått ner tio av de tolv kilona jag gick upp under graviditeten och magen är så gott som borta. Vilken dag som helst kommer jag i mina gamla jeans igen! :-D

Badbild....

Självklart kommer det en badbild Linda, orkade bara inte lägga över dem igår kväll. Men här är två bilder från gårkvällens badpremiär:


Här börjar gumman tycka det är rätt skönt att bada....


... fast bättre  vtyckte hon att det att få komma upp i en varm trygg famn...


...men allra bäst tyckte Emma om att  få på sig en varm pyjamas och sedan få somna i pappas mysiga famn. :-)

Idag...

... är dagen som Emma egentligen skulle ha kommit till världen - enligt beäkningen på ultraljudet. Men den lilla madamen var nyfiken och valde att komma på dagen en vecka tidigare. Så idag är hon en vecka gammal... just nu är hon en vecka, två timmar och 20 minuter gammal! :-D

... har vi haft en lugn dag. Bara varit inne och myst. Emma har också badat för första gången - vi hade tänkt göra det i går, men då hängde navestumpen på en skör tråd, så vi valde att vänta till den ramlade av - vilket den gjorde igår kväll... sent. Så i dag avverkades premiärdoppet. Emma verkade inte gilla det först, hon grät  - men det berodde nog mest på att hon var lite hungrig, vilket hon varit hela dagen då hon bara snuttat tio minuter lite då och då istället för att äta ordentligt - som hon gjort tidigare dagar.

Imorgon hoppas vi på bättre väder, så vi kan gå ut på promenad!

Snart en vecka gammal....

Den här gången blir det bara en bild....


... på lilla sessan Emma! :-)
Kram och god natt!


RSS 2.0