Smakisar

I går fick Emma smaka nåt annat än bröstmjölk. Vi åt potatismos till middag och bestämde oss för att låta gumman smaka. Vi kokade potatisarna utan salt i vattnet och mosade en separat till henne, jag blandade med bröstmjölk. Och visst gick det ner - men lite konstigt tyckte Emma nog att det var. Ungefär en tesked fick hon i sig.
Nu har vi köpt "smakisar" på ICA och i dag fick hon testa potatis- och majspuré. Det tyckte hon var gott och fick i sig två hela teskedar sedan verkade hon vara nöjd. Nu ska hon få samma smak i några dagar och sedan byter vi till potatis- och broccolipuré, morotspuré eller nån annan av puréerna vi köpt!
Puréerna är egentligen från 4 månader, men vi har hört flera som provat tidigare, så då gjorde vi också det och Emma verkar ju gilla det. Om nån vecka ska gumman få testa majs- och havregröt. *spännande*.


Emma är redo för riktig mat! (är det pappa som köpt haklappen kanske?) :-)

Förutom att testa mat så har vi varit ute på långpromenad i dag. Vi gick till Väla, dit är det 7 kilometer, åt vi lunch och shoppade lite. Emma gillar ju inte att ligga i vagnen när man går i affärer - marken är för slät - hon gillar ju när det guppar. Så i dag hade vi med oss babybjörnen och då funkade det. Vi kunde vara på Väla i tre timmar. (hon hann även få mat samt sova i vagnen en stund innan vi åkte bussen hem)

I kväll tog gumman en sen tupplur och vaknade inte förän 18.40, så hon somnade inte för natten förän 20.30. (Förhoppnigsvis sover hon lite längre också. :-)

Kommentarer
Postat av: F.B

jaha har lelle varit på stan och handlat i gen..?

jo allt som potatis,morötter,brockoli,det är bara koka sådant och pressa det i en vitlöks press så kommer hon att äta utan problem sen kommer det såser å köttbullar mm mm det var så jag gjorde till jacke och jocke.

love

bro

2009-01-08 @ 23:17:20
Postat av: UgglyBetty

emma syns knappt bakom den där gigantiska I love dad...kanske det som lelle hade i tanken hihi.



det är sååå smidigt att handla färdig mat men som din bro säger maten du gör bäst är bäst för den innehåller inget socker. men nu ska inte jag komma och peka med hela handen...inte f*n står jag o pressar nån mat hahaha

2009-01-09 @ 09:18:42
URL: http://ugglybetty.blogg.se/
Postat av: A

Nu när ni ger smakportioner kan ni ge från egen mat men sen när hon ska börja äta mål så rekommenderar jag att köpa. enkelt, smidigt, du får med alla vitaminer och fett och tjänar massor av tid.

2009-01-09 @ 09:58:24
Postat av: Kattis

Bro: Längtar tills hon blir så stor att hon kan äta allt vi äter... med kryddor och allt! Kommer fortfarande ihåg när Jacke fick smaka potatisgratäng första gången, oj så gott han tyckte att det var! :-D



UgglyBetty: Hahaha, visst är den stor - men ser så lite ut när den inte sitter på henne! Och visst är hemmagjord mat bäst och Emma kommer få när vi äter nåt som passar henne. Inte kommer jag stå och pressa mat varje dag inte... :-)



A: Har redan köpt olika puréer som hon ska få, inte orkar jag stå och göra egen hela tiden... som du säger, det tar alldeles för mycket (av min dyrbara)tid!;-)

2009-01-09 @ 19:18:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0