Dopet

Så var denna helg över. Mamma, pappa, brorsan, Jacob och Joachim sitt er nu på planet hem till Luleå igen. Det har varit sååå kul att ha dem här och vi har haft fullt upp. Viktigast av allt var så klart Emmas dop, och det gick faktiskt jättebra - trots sömnbrist för både lillgumman och mig.

Emma bar en fantastiskt vacker dopklänning som hennes mormor stickat. Alla öste beröm över den och många undrade om det var en släktklänning...

Vi var omkring 30 personer som samlades i kyrkan för att vara med på Emmas dag. Framme vid prästen stod förutom jag, Lennart och Emma, ävern gudmor Jessika, hennes dotter Isabella som läste dikten "Krama mig", och Åsa som sjöng "Älskade barn" så fint!

Efter dopcermonin samlades alla för lunch, Kassler, potatissallad, sallad, bröd samt paj med soltorkad tomat och champinjoner till vegetarianerna. Såklart bjöds det även på tårta och kaffe.
Emma fick många fina presenter, bland annat en jättefin fotoram, sångböcker och en tjock sagobok. Halsband med månadssten samt ett fint silver hjärta, ett fondkonto och pengar och en briohund och en Bobby-car. Med mera, med mera... :-)

Bilder från dopet:


Prästen, Jessica och Emma, jag, Lennart, Isabella och Åsa.


Farfar och farmor med Emma som är så fin i sin vackra dopklänning som mormor gjort.


Kusinerna Joachim och Jacob med lilla Emma.


Två av de fyra tårtorna som mamma, Åsa och Lennart dekorerade på morgonen.


Presentöppningen.


Familjen: Mamma, pappa, jag, Emma, Fredrik, Joachim och Jacob.


Under helgen har även Emma varit på sin första utlandsresa, det var när vi alla åkte till Köpenhamn över dagen. Hon märkte nog inte så mycket då hon sov mest hela tiden. ;-)
Uppmärksamhet har nog lillgumman inte fått så mycket någonsin som hon fick i helgen. Det var ju första gången hon träffade sina kusiner och det var verkligen kärlek vid första ögonkastet från båda hållen. Jacob och Joachim vat ständigt vid Emma, bar på henne, låg på golvet och lekte med henne och körde barnvagnen.

Här är några bilder från helgen:


Emma åter frukost med sina kusiner.


Jacob och Emma.


Joachim och Emma.


Kusinerna leker...


Mormor och ögonstenen Emma!

Nu återgår allt till vardagen och dagliga rutiner igen.... Emma har flyttat tillbaka in i sitt rum som hon lånat ut till sina kusiner under helgen och i morgon ska hon träffa kompisarna Thea och Ludvig!


Kommentarer
Postat av: A

Vilka fina kort och roligt att dagen blev lyckad! Synd att vi inte kunde vara med men vi har haft fullt upp som det är...: ( Kram!

2009-02-03 @ 06:43:41
Postat av: UgglyBetty

dopklänningen var ju helt fantastiskt fin!!!

2009-02-03 @ 10:31:09
URL: http://ugglybetty.blogg.se/
Postat av: Linda

Vad kul att se stillbilder iaf. :)

Härligt att det blev lyckat.

Och vilken otroligt fin dopklänning! Duktig mormor. :)

2009-02-03 @ 13:12:49
Postat av: Linda

Förresten. Vad lik Joachim var dig Kattis på bilden med Emma!

2009-02-03 @ 13:15:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0