Luftballong

image107
Lelle & jag i luftballongen precis innan starten på Gärdet.

Så blev det äntligen av - att flyga luftballong över Stockholm!
Vi fick flygturen (inkl picknick) av mitt förra jobb i bröllopspresent (gifte oss i sept-05), men turerna har alltid blivit inställda när vi bokat. Lyckades alltid pricka in dåligt väder - hela sex gånger försökte vi förra sommaren.
Nu hade vi hade bokat till lördag den 30/6, men guess what?! Ja det regnade och turen blev inställd. Men jag hade pratat med en supertrevlig kille på Upp&ner som sagt att vi (om vädret tillät flygning) kunde åka ut till Saltsjö-Duvnäs på chans. Vi gjorde det i söndags och de hade två platser över! Tjoho!!! Detta ver verkligen sista chansen innan biljetterna brann inne, då de går ut den sista augusti!
Vädret var fantastiskt och vi var uppe i lite drygt 1 timme. Vi startade på Gärdet och landade i Grimsta. Vi flög över Solna och vårt gamla hus. Tänk så många gånger vi stått på balkongen och sett dess balonger flyga förbi!
image108
Vårt gamla hus är det långa längst upp på bilden!

Att se Stockholm från luftballong var helt otroligt. Så vackert. Kolla själva:
image109

Det hela avslutades med champagnedop, samt picknick - champagne, ostbricka och kex.

Jaja, nog om detta. Vi har faktiskt gjort andra grejer i helgenockså. Vi åkte ju upp redan i torsdags kväll. Var framme hos Åsa vid midnatt. På fredag gick vi på stan, shoppade lite och träffade sedan Linda och Dan. Först satt vi på Friday's uteservering vid Kungsträdgården ochnär Dan slöt upp så gick vi på Wok house vid Gallerian. Efteråt åkte Linda och Dan till Globen för att se George Michael - vi åkte hem till Åsa. Vi tre gick sedan över till Lisa och Johan där vi böev bjudna på supergod pizza och gott vin.

På lördag var jag , Lelle och Åsa på stan och påkvällen var jag och Lelle ut och käkade. På söndag åkte vi till Solna ochhälsade på Anneli och Patrik + barnen. Vi satt och fikade och surrade en stund. Sedan gick vi ner till centrum för en nostalgi tripp... ;-)
Sedan hälsade vi på Lelles förre arbetskompis Hugo och hans fru på Kungsholmen. Satt på deras mysiga balkong och fikade... innan vi ringde och kollade med Upp & ner och vädret tillät flygning - vilket det turligt nog gjorde!

I dag har vi inte gjort många knop. Gått lite på stan, käkat lunchoch åkte sedan hemåt. Lämnade ett soligt och varmt Stockholm (+25 ) och kom hem till ett grått och regnigt Helsingborg vid åtta-tiden. Vi tog det lungt på vågen. Stannade bland annat till i Gränna och vandrade runt i alla polkagrisaffärer!
Nuär vi alltså hemma igen och ska se på film: Little Children. Återkommer med recension.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0