Minisemester i Danmark

I går morse bestämde vi oss för att göra något vi pratat om länge - nämligen att ta med cyklarna och cykla i Danmark. Vi hann med båten som gick 10.40 och hade bara med oss ett ombyte, tandborstar och pengar. (de två förstnämnda om vi bestämde oss för att stanna över natten - vilket vi också gjorde)

Vårt mål var Bakken, ett nöjesfält som ligger ca 1,5 mil hitanför Köpenhamn. Det är 3,5 mil dit och cyklade på bara 1,5 timmar. På vägen stannade vi och käkade lunch och drack en öl! efter det gick det genast lättre att trampa. ;-)
På Bakken promenerade vi runt, fikade och åt även middag innan vi cyklade därifrån vid fem-tiden.
På vägen dit hade vi sett ett mysigt Bed & Breakfast som tänkt stanna och höra priset på. (det låg ca 2 mil på hemvägen, i Rungstedt Kyst) Vi hade tur, det fanns ett rum med havsutsikt - och vi tog det. Promenerade sedan ner till marinan - köpte en flaska vin och gick hem igen. Vi hade ju en egen uteplats som vi bänkade oss på och myste i kvällssolen.

image117
Lelle på vår lilla uteplats.

image118
Här är den fantastiska utsikten vi hade - en badbrygga och några som åkte vattenskidor!

Det kändes att vi cyklat 5,5 mil, speciellt i häcken... så vi somande innan klockan passerat 22.30! (Inte likt oss som lagt oss vid ett-halv två hela semestern)
Vaknade därför tidigt, åt frukost på uteplatsen och cyklade i väg redan klockan 8. en timme senare var vi åter i Helsingör där vi strosade runt liten innan vi tog båten över sundet igen. Kvart över 11 var vi hemma.

Efter att ha ätit lunch och handlat liten inför helgen så satte vi oss nere på stranden och läste och solade lite. Efter det bakade  vi hemmagjorda pizzor med salami och mozzarella. Mums!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0