Roadtrip och vackert bröllop

I helgen har vi varit i Grythyttanbröllop. Det var min vän Linda och hennes Dan som sa ja till varandra i den fina röda, träkyrkan. Middagen hölls hos Carl-JanGästgivaregården och var så utsäkt som man kunde tänka sig. Godast av de fyra rätterna var förrätten som bestod av pilgrimsmusslor, kantareller, ärtor och brynt hasselnötssmör! :-)

Här är en bild på det strålande och vackra brudparet:


Herr och fru Hellum på kyrktrappan.

Vägen upp till Grythyttan är lång (ca 50 mil enkel väg) och det blev en riktig roadtripp för oss när vi skulle ta oss dit. Resan började på fredagsmorgonen klockan nio - första pausen blev Jönköping där vi intog lunch och strosade runt lite på shoppingcentrat A6. Emma somnade strax utanför Helsingborg och vaknade tjugo minuter innan vi parkerade i Jönköping.
Vi hann inte mer än sätta oss i bilen så somnade hon igen, denna gång sov hon ända fram till Askersund (ca 38 mil från Helsingborg) där vi tagit in på hotell över natten. (och vi som var oroliga för att hon skulle grina och gnälla mest hela vägen)

Det var strålande sol i Askersund dit vi anlände klockan två. Efter att Emma fått mellanmål och vi checkat in så gick vi ut på byn. Det var inte så stort, men väldigt fint. Vi hittade en lekpark där vi gungade, vi promenerade längs den fina hamnen och åt fyra små rätter på en kinarestaurang vid vattnet.

Kllockan nio nästa morgon satte vi oss i bilen igen för att åka de sista tolv milen till Grythyttan och Hällefors. Att resan denna dag skulle gå lika bra som dagen innan räknade vi inte alls med, men väd hände. Jo, vi hann inte mer än köra ut från Askersund som somnar Emma och vaknar inte förän vi kör in i Hällefors där vi bokat ett bed & breakfast!
Vi packar upp, duschar och gör oss fina. Sedan åker vi de nio kilometerna till Grythyttan. Vi kommer dit kvart över ett, så vi hann med att strosa runt lite, prata med andra brällopsgäster och få Emma att somna innan kyrkklockorna ringde klockan två.

Efter vigseln var det fest och vi hade jättetrevligt. Emma var med - och var på strålande humör - ända tills tårtan var uppskuren och klockan blivit tio. Då gäspade hon stort och vi tackade för oss.

Vi valde en annan väg hem - via Mariestad, Skara och Göteborg. Och resan gick lika bra denna dag. Emma somande när vi satte oss i bilen och vaknade 40 minuter innan vi skulle stanna för lunch i Mariestad. Sedan som hon igen mellan Mariestad och Göteborg!!! :-D
I Göteborg valde vi bort stan och alla turister. Istället körde vi till Slottsskogen där vi vandrade omkring, hade lite picknick och tittade på alla djuren. (bla såg vi när Pelikanerna blev matade)

Klockan 18 var vi hemma i Helsingborg igen - och tro't eller ej, men Emma sov heeela vägen igen! Jag fick väcka henne strax innan vi parkerade här hemma!

Här är lite bilder från vår resa:


Emma och pappa tittar på fiskarna på hotellet i Askersund.


I bland undrar man vad de små tänker på...


På upptäcksfärd i Askersund.


När talen hölls under middagen var det lite långtråkigt tyckte Emma, så hon tog med sig pappa på upptäckfärd på Gästgivaregården...


... och där hittade de en fin lekhörna under en trapp.


Efter lååång middag, champagne, lek och tårta var denna lilla partypingla redo att kasta in handduken.


Mellis i Slottsskogen i Göteborg.


Det var så lummigt och grönt i den fina slottsskogen.


Skönt med en barfota promenad på bryggan innan bilfärden hem till Helsingborg.


Hoppas ni också haft en lika trevlig helg som vi!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0